Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit mp4 na avi?

Od: astik odpovědí: 19 změna:

Jak změnit mp4 na avi? Návody a rady na netu jsou v polštině, aj, některé zase zmatené... Prostě potřebuji stručnou, přehlednou radu pro pc-diletanty. Děkuji. :)

doplněno 22.12.19 18:33:

Děkuji všem za odpovědi.:) Neptala bych se, pro někoho na absolutní blbost, ale já to fakt neumím. Už jsem si stáhla - i to byl problém - ten tzv. factor, ale vůbec nevím jak ho použít. Takže zase budu muset zjišťovat tohle. :( Říkám, že je to pro mne "španělská vesnice". *zed*

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Stáhněte si format factory.

mark16561

proč to vůbec konvertujete? jen proto že to nemůžete přehrát v nějakém windows media playeru? Tak použijte přehrávač VLC videolan.org/... a přehrajete to bez problémů i bez konverze. Uvědomte si že touhla konverzí nejen měníte formáty, tímto transkóváním úplně zbytečně snižujete kvalitu toho videa a přidáváte do něj další nechtěné kompresné artefakty - kostičkování, motion blur, a další obludnosti, protože avi je zastaralý relikt minulosti a neumí zapouzdřit moderní kodeky, takže do něj dostanete nanejvýš video DivX což je dnes už opravdu zastaralý kšunt.

hodnocení

3x

Existuje řada konverzních programů. Napište do vyhledávače "konverze MP4 AVI" a určitě si něco vyberete. Já používám "FormatFactory". Dokáže převést téměř cokoliv na téměř cokoliv jiného. A je zdarma.

Pouhé přejmenování přípony v tomhle případě asi fungovat nebude, ale můžete to zkusit. Než ale začnete experimentovat, původní soubor si zazaálohujte.

111®
hodnocení

0x

a zkusil jsi jen přejmenovat soubor?

nerady

To je něco jako parodie na otázku: Mám žlutý plot, potřeboval bych ho mít červený co mám udělat? Odpověď: kup si červené brýle

pavelpavel*

Co přejmenovat JPG na BMP? :)

mark165

přejmenování souboru je samozřejmě nesmysl, touhle radou se neřiďte - tím prostě nezměníte formát souboru. Nechápu proč sem takto "užiteční" rádcové vůbec lezou, jen v tom dělají ještě větší zmatek :)

Zdá se to jako nesmysl, ale u některých souborů to funguje. Teď jsem to zkoušel. Je to spíš ale kuriozita.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Konvertorů MP4 to AVI je moře umí i opačně a celkově všechny formáty se dají převést.

Free MP4 to AVI C/...

ffnobe
hodnocení

0x

ffmpeg -i vtup.mp4 -c copy vytup.avi

mark16515

Přesně. Proti tomu všemožná GUI tuto jednoduchou použitelnost triviálním příkazem jen omezují a komplikují :) Přitom to jde takhle snadno.

Jak změnit mp4 na avi?

karel556*
hodnocení

0x

Any-video-converter - má češtinu

jenda2*
hodnocení

0x

Je nějaký důvod pro převod? Některé TV čtou MP4 v pohodě ale AVI ne všechny.

pavelpavel*

Důvody můžou býz různé Jendo. Já ti uvedu jeden z nich. Natočil jsem mobilem MP4 videa a některá za čas nejdou a v pc pak také ne a hlásí to neznámý formát apod. Dokonce i stažený film v MP4 který šel najednou nejde a druhý díl stále jde. Když to hned převedu do avi, tak o to nepřijdu a někdy jsou to důležité nahrávky. Nevím proč to MP4 nejde fakt to nevím. Avi jde vždycky. Tak proto si je převádím do AVI já.

mark165

většina těch důvodů vychází z neznalosti uživateů. Ale to jim nezabrání být přesvědčeni o nutnosti jinak uplně zbytečné konverze do avi :) PavlePavle, pokud ti PC hlásí neznámý formát nemáš v něm prostě jen potřebnou softwarovou podporu a to je velmi snadno řešitelné i bez zdlouhavé konverze všech videí, stačí používat přehrávač VLC (zdarma dostupný), který to přehraje vždy naprosto spolehlivě na kterémkoliv pc s jakýmkoliv operačním systémem včetně linuxu a macos. videolan.org/...

Důvody pro konverzi do avi skutečně žádné neexistují, jsou to jen utkvělé představy neznalých uživatelů kteří jsou schopni najít nějaký důvod i pro konverzi jpeg do bmp a kteří tak zkouší řešit problémy, které se daly řešit mnohem jednodušeji než touhle konverzí zcela zbytečně degradující kvalitu videa.

hop®

@mark165: On se občas důvod ke konverzi najde, mám starší "cestovní" televizi, která umí přehrávat z flashky videosoubory POUZE ve formátu .avi...

mark132132

správně jsi řekl "cestovní televizi" abych ti na to nemohl odpovědět, však ke staré televizi stejně musíš mít DVB-T2 set top box a přes něj už hravě MP4 a mkv přehraješ ... tak dobrá, pokud máš cestovní starou televizi, to je důvod :) Pokud máš jen starou televizi stačí prostě jen usb paměť zapojit do jejího dvb-t2 set top boxu a přehraješ cokoliv.

hop®

@mark132132: Sice nevím, proč s tebou vedu tuhle diskusi, ale jde o tuto televizi. STB k ní nemám a ani pořizovat nebudu. Používám ji jen jako kulisu, když jsem pracovně mimo domov a něco dělám třeba na compu. Na to mi těch pár fungujících programů nebo film.avi na flashce stačí. Už Ti začíná být trochu jasné, že nemelu ho*na?

hop®
hodnocení

0x
Občas pro různé konverze používám program zamzar, který není potřeba instalovat do počítače.Po spuštění stačí stisknout tlačítko Add Files, vybrat v počítači příslušný soubor.mp4, následně stisknout Convert Now, a po ukončené konverzi tlačítkem Download stáhnout soubor.avi do počítače.Jen podotýkám, že program potřebuje nějaké rozumné připojení k internetu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]