Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zadání jména do googlu

Od: delka odpovědí: 6 změna:
Po zadání celého mého jména do googlu mi to nejde odkazy na mě, které se mi nelíbí. Dá se s tím něco udělat? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jestli se nelíbí, vykvákal jsi zjevně sám na sebe pěkné věci. Což je Tvoje chyba.
jane*

A co když to někdo jinej napsal

joudic*

ja jsem byl treba po vsech certech v ruznych katalozich, ktere se kdysi rozmahaly, a museli to vzit z nejake koupene databaze, protoze tam bylo sidlo z roku 2003 ve vyskove kancelarske budove, kde jsem byl jen rok, a kterou davno zbourali apod stare info uplne mimo.
Co slo jsem ruzne odstranil sam a napsal jsem asi 10-15 slusnych emailu s zadosti o odstraneni na kontaktni emaily ruznych podivnych katalogu. Nedostal jsem od nikoho odpoved, ale zadny email se nevratil s chybou. Pristi mesic to omrknu znovu a pripadne vyplnim 10-15x formular na UOOU.

joudic*
hodnocení

1x
muzete pozadat google o vymazani, ja si takto google vysledky procistil
doplněno 22.12.19 17:59:

pokud je link mrtvy, ale google ma zaindexovan text a title z odkazu a porad se to zobrazuje ikdyz nema, resi se to pres remove outdated content (je treba byt zalogovan pres gmail na google developers tools): google.com/...
nebo potom legal removal request, ktery se tyka vas: support.google.com/...
S tim, ze dle gdpr byste mela spis oslovit dany server, rikejme mu treba pracovne "zpovednice", poslat jim odkaz(y) a pozadat o vymazani osobnich dat nebo celeho threadu, pokud jste jej zalozila primo vy.

Odstraneni z indexu google jeste neznamena, ze to nenajde jiny search engine, vase citliva data ve "zpovednici"porad budou, dokud je tam nesmaze webmaster, admin nebo moderator.

tzn spravny postup, pokud jste nekde zalozila nejaky dotaz, by byl:
1. nechat smazat cely dotaz tak, aby po kliknuti v google se oteviral uz jen error 404 nebo hlavni strana "zpovednice"(pripadne vymazou privatni data a uz z vas bude jen anonym)
2. az to bude, tak se lognout do developers tools google.com/...
3. tam vlozit vas (nyni uz mrtvy) odkaz na "zpovednici", ktery o vas nasel google a odeslat k posouzeni... v pripade kladneho posouzeni to do dvou dni bude vymazano z hledani

delka
hodnocení

Skvěle, jak konkrétně to mohu udělat?
Pro ujasnění, nepsala jsem o sobě žádné sprosťarny nebo tak. Ale před lety jsem do dětské internetové poradny psala dost osobní věci o svém životě, když se mi rozváděli rodiče. Bohužel jsem tam zadala své pravé jméno i příjmení. Nyní je můj život úplně někde jinde a nechci, aby se tohle ukazovalo lidem po zadání mého jména.

fran56ris*
hodnocení

0x

Odhlásit se z internatu.

Pokud si pořídím internatové připojení musím počítat s tím že o mne ostatní budou vědět.

Je to stejný svět jako kolem nás.Nechcete - odstěhujte se na opuštěný ostrov.

Narozením a úmrtím vzniká a zaniká idendita lidí ať už bez Googlu nebo s ním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]