Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předinstalovaný Windows vs kod do Windows

Od: macka80* odpovědí: 68 změna:

Ahoj všichni,koupila jsem v datartu počítač,prodavače jsem se ptala jestli je tam windows,mi řekl že je předinstalovaný,no já to doma doinstalovala ,To by ještě šlo ale ted to po mě chce nějaký 25ti místný kod a já zjištuji že od toho nemám žádný paír,cd no prostě nic a to asi není normální co

68 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

5x

Já když to čtu, tak se mi otvírá kudla v kapse! Prosím Tě, jaký Ti asi mohli nabídnout prográmky? Takhle oni oblbujou lidi! A to CD s Xpéčkama máš? To je to hlavní, co jsi měla chtít. Programů, který Ti ono dají "za darmo" je všude hafo. Pro tebe je zásadní systém a popř. ovladače na základovku a na grafiku. Ostatní ať si strčej za klobouk. Takový firmy fakt vyfakovat!

mrburns*

tak tak jsou to sprosty zlodeji kamosovi se nedavno stalo neco podobnyho koupil si novou sestavu z rety taky mu prej tvrdily ze tam ma uz nainstalovany visty a ze k tomu davaji spoustu uzitecnych programu.Vista sice byla uz nainstalovana ale jenom nejaka zkusebni verze kterou musel po mesici zakoupit,ovladace asi taky povazovaly za zbytecnost takze je vubec nedostal a co se tyce "spousty" programu tak na cd bylo par freewareovych a par trialu a s reklamaci ho odbyly s tim ze si poradne neprecetl reklamni letak*bzum*

pravdomluvny*

Přesně! Podle mě je to nornální klamání zákazníka a je to na žalobu!

mrburns*

souhlasim ale mam pocit ze takhle velky retezce to maji nejak podchyceny a byly by s tim zbytecny tahanice koncici prohrou zakaznika*ee*

pravdomluvny*

Asi nemá cenu to rozvádět. Doufám, že tazatelka pořídí co nejlíp. Končím, nebo dostanu infarkt*zed**ee**sok*

macka80*
hodnocení

Ještě to prosím se mnou nevzdávej*hi*

macka80*
hodnocení

Jsem ochotna si ty xp nechat ale když už to takhle dopadlo chci nějakou satisfakci,s těmi prograny to stejně neprokouknu,držte mi palce:(Ještě vás chci poprosit,nechápu jak spustit ty filmy*bum*

mrburns*

Ja myslim ze ty xp nejsou tak spatny ja je pouzivam radsi nez vistu (asi zvyk) .A co se tyce tech filmu tak nejlepsi je asi ta stranka filmiky.com/... staci si vybrat film a naskoci okno s filmem pak staci dat vlevo dole play

pravdomluvny*

Myslím, že tím, že si necháš XPčka nic nezkazíš, ale chtělo by to alespoň XP Professional. Můžeš napsat pro zajímavost co je to za počítač? Konfiguraci? A když Tě chtějí odškodnit, tak ať Ti dají třeba kameru, nebo tiskárnu :). Nebo 5let servis zdarma!

slonbonjohn*

To by mě zajímalo, na co XP Pro? Pro laika na brouzdání netem a pár fotek a přehrání filmů ...

macka80*
Zajímavé,ja jsem věděla že nenesu domu žádný skvost.Teď ale by mě zajímala jiná věc,datart na svých stránkách garantuje nejnižší cenu,pokud prokážete opak rozdíl ceny takže bych potřebovala zjistit,jestli někde v kamenem obchodě je k mání?Ale musím nějak identifikovat přesný typ.tak PORAĎTE a hlavně ho najděte za zmiňované 3tis
mrburns*

Myslim ze identicka sestava jako ti prodali ani neexistuje uz podle toho jak je poskladana operacni pamet.To je mozna i jejich kryti ze tahle sestava se jinde sehnat ani neda takze je opravdu nejlevnejsi*nevi*.

sasdax*

Jo v tomhle máš pravdu. To už nikdo nesežene. A co se týká infa, tak možná něco bude na faktuře.

mrburns*

To je pravda mohlo by ale aby na fakturu nedali jenom sestava ...(nejaky jejich oznaceni) cena a datum ale mohly by tam mit rozepsany alespon neco treba ten slibovanej OS .

macka80*
Hm,na faktúře je samozřejmě napsáno acer emachine ale jinak vůbec nic,nechcete mi spíše poradit kde a jak to hledat?
pravdomluvny*

Pravým tlačítkem na "Tento počítač", klik na "Vlastnosti",

na kartě "Obecné" opiš položky pod Systém: a Počítač:.

Pak na kartě "Hardware" klik na "Správce zařízení", rozkliknout plusko u "Grafické adaptéry" a opsat co je tam

dále rozkliknout plusko u "Jednotky DVD nebo CD ROM" a opsat co je tam

doplněno 28.01.09 19:09:

ještě rozkliknout plusko u "Diskové jednotky" a opsat co je tam..

snad je to všechno :)

macka80*
Tak a teď chceš zabít ty mě?Tak to asi nedám dohromady
troja*

... a co takhle dát si ... stahuj.centrum.cz/... a v něm ty informace pohodlně vyhledat a hned budeš vědět o počítačích více ...

macka80*
hodnocení

Ahoj tak jsem z datartu získala nějaké info k tomu počítači ale neumím to sem vložit tak kdo mi chcete pomoct napište svého maila do vnitřní pošty ,přepošlu vám to díky*placni*

mrburns*

aha tak ted uz to chapu a musim se omluvit ze sme te tu stresovaly ze hodnota sestavy co sis koupila je tri tisice.*hi*myslel sem ze slo o nejakou klasickou sestavu a tohle je spis ten typ sestavy kterou prodava hlavne velikost,deasing,nizka hlucnost (proste obal pocitace) .tak ti mozna alespon trochu zvednu naladu tim ze tenhle typ si koupila jeste hodne levne ve vetsine obchodu ho prodavaji mnohem draz zbozi.cz/...

Asi tak...za 7 tis dobrou sestavu neudelas...taky ji jeden znamej chtel a slo mi hlavne o desku- aby se dala rozsirit grafika...

macka80*
hodnocení

Díky všem,skvělá práce*placni*

macka80*
hodnocení

Díky tak to jsem moc ráda měla jsem z toho opravdu depku.Jinak skvělá práce*klik**slunce*

Dobře si ale přečti nebo informuj na celé podmínky této "akce". Není to až tak jednoduché.

macka80*
Tohle jsem četla na jejich stránkách Zkusim se v tom pohrabat
troja*

... těžko hledat něco srovnatelného, když neznáme základ, t.j. podrobný popis koupeného PC. Jen podle toho co zde bylo napsáno jsem na www.datart.cz nic nenašel. Pravděpodobně se jedná o vrácený PC, repasovaný a znovu prodaný. Nebylo to v Datart v "AUKCE"?

doplněno 28.01.09 08:28:

datart.cz/...

pravdomluvny*

To bude asi problém, takový typ asi nikde jinde mít nebudou. Ale porovnat se to s něčím dá. Můžeš napsat v jaké akci jsi to koupila? Je to nekde na netu? Nebo zkopírovat leták. Abychom věděli přesně, co v tom compu je.

mrburns*

no nevim 5 let servis u firmy s takovymhle pristupem by asi nebyla zadna vyhra *smich* a co se tyce kamery tak zase aby ti nedaly nejakou reklamni webku v hodnote 50 kc ale ta tiskarna by asi sla.Ja jestli teda muzu udelat reklamu tak v budejovicich nakupuju dily ve store 95 a to uz docela dlouho a zatim uplne bez problemu akorat jednou sem mel reklamaci kdyz mi odesel zdroj hned mi ho vymenily za novy na ktery mi daly znovu dvouletou zaruku takze spokojenost*palec*

macka80*
hodnocení

Jako já vám toho stejně moc neřeknu je acer emachine to je asi všechno co vím,měl by to být počítač střední třídy.Ted mi dochází že jsem to radši ani kupovat neměla páč ani vlastně nevím co mám prostě tomu nerozumím,*zed*Semnou je to těžký když neumím spustit ani film*klik*

mrburns*

Staci kdyz kliknes pravym tlacitkem na tento pocitac das vlastnosti a ukeaze se ti tabulka jaky mas procesor a RAMku

macka80*
Ne, tak tenhle to není já ho taky zkoušela najít a nic.Chci ho právě jen na internet,fotky a deti hry na práci mám jiný.Je to AMD ATHLON(TN) PROCESOR 2650e 1.61GHz.896MB RAM
pravdomluvny*

Začíná to být zajímavé. Opravdu bych rád věděl, co Ti to prodávají za stroj. To je něco repasovaného? Určitě je potřeba zvážit poměr cena/výkon/výbava.

mrburns*

muzu se zeptat kolik za tuhle sestavu chtely?

macka80*
hodnocení

Neříkej že je to tak strašný myslím 7999kc

pravdomluvny*
Pokud je tam AMD ATHLON 1.61GHz, 896MB RAM, k tomu tak 80GB HDD, nějaká lepší grafika než integrovaná a DVD vypalovačka, tak bych to viděl i s WIN XP tak maximálně 3.000,- Kč
doplněno 27.01.09 15:43:

Tedy pokud se bavíme jen o bedně.

mrburns*

tak nejak co k tomu bylo za prislusenstvi?(monitor atd.) podle me by bylo nejlepsi chtit vratit penize za tech 8000kc by se dalo sehnat neco mnohem lepsiho

mrburns*

tak hrozny aby to byl duvod k sebevrazde to snad neni:) a to byla teda opravdu jenom bedna?

macka80*
hodnocení

Dobrý jdu se zabít

pravdomluvny*

Netřeba umírat mladá. Ale je lepší se informovat dřív, než něco koupím. napiš co všechno jsi za těch 8000,- koupila? Počítač, monitor (jaký?), klávesnici, myš? Co ještě?

macka80*
TAK PŘESNĚ STÁLO TO 6990 BEDNA KLÁVESNICE A MYŠ PROČ JE TO TAK HROZNÝ NA TY VĚCI CO CHCI?
seuss*

ja myslim, ze je to tak zhruba odpovidajici. Ta sestava + system + servis. Za 3000 bys to mela kdyby sis ten stroj sama slozila. neber tady ty kluky zase tak vazne, patri do rodiny paranu a pc maniaku (taky sem takovej byl) a pro takovy je pomale i procesory v pozitronicke siti komandera Data...

pravdomluvny*

Podle mě je to starej vrak a předraženej jak prase! Proboha, rozhlídněte se trochu po inzerátech. A už ta paměť složená ze tří ramek o něčem vypovídá! Minimálně o tom, že je to použité.

doplněno 27.01.09 16:53:

To seuss: Nejsem žádný mladý maniak. Píšu teď ze stejného, nebo podobného stroje, jaký si tazatelka zřejmě koupila. Jsem s ním spokojený a mně stačí. Jen kdybych ho chtěl prodat, tak víc než 2000,- mi nikdo asi nedá :)

seuss*

ja s tebou souhlasim, napsal sem, ze je to zhruba odpovidajici (s ohledem na zlodejskej trh v cr). Ovsem nepsal sem, ze s tou cenou souhlasim, ja bych takovy zlodeje hnal, ale bohuzel to je realita dneska...

saskax: dikes :D

sasdax*

Máš bod už jenom za to že jsi mě rozesmál *haha*

A s počítačem si nedělej starosti. Teď už je doma a vracet ho nebudeš. Příště víš že to máš udělat naopak. První se ptát a pak kupovat. Napíšeš tady že chceš počítač s příslušenstvím do 8000,- a oni už ti tady odborníci něco schrastí :)

pravdomluvny*

Děvče nešťastný, Ty kupuješ nevíš co? No to je pak těžký! Zkus upřesnit ten typ. Co od toho počítače očekáváš? Co na něm budeš dělat? To si musíš ujasnit.

doplněno 27.01.09 14:51:

Je to tenhle?

datart.cz/...

macka80*
hodnocení

No fakt je že asi využil toho že vím prd.Jdu tam odpoledne tak budu chtít aby mi dali to cd no tak uvidíme jak to celé dopadne

pravdomluvny*

Určitě se nenech oblbnout a požaduj to, za co platíš. Držím palce!

doplněno 27.01.09 13:40:

Jo a pokud Ti nabízejí nějaké programy zdarma, tak se informuj, jak dlouho fungují. Jde totiž v převážné většině o dema nebo trial verze s omezanou funkčností. Takže je to dar - nedar. A spousta těch prográmků, které jsou tyto firmy ochotny nacpat neznalému do počítače jsou úplně zbytečné, startují při startu systému a zpomalují nejen start, ale pak i počítač.

pravdomluvny*
hodnocení

4x

Já bych jim to hodil na hlavu. Asi to byla výhodná koupě, chápu... Mimochodem, slyšela jsi něco o "recovery oddílu"? Pokud tam máš Visty, dá se z něho údajně obnovit systém. Někde jsem slyšel, že se z toho dá udělat i instalační medium pro další instalaci. Ale musí se to udělat při té samodomo doinstalaci. Snad se k tomu vyjádří někdo zkušenější.

troja*

... někde, možná že i jinde jsem četl dobrý návod na recorvery od "sondaw"

macka80*
Tak mi volali,že prý můžu vlastně být ráda že mám xp že s vistou jsou stejně problémy,s čím samozřejmě nesouhlasím koupila jsem vistu za to se omluvil a k tomu že když zadám kód a napíše že je špatný mi řekl že mi zdarma udělají první instalaci tak fakt nevím jak se tím poprat
pravdomluvny*

Pokud noťas kupuješ se systémem, tak bych vyžadoval, aby mi dali instalační CD (DVD) tohoto systému.

havaro*

Dožadovat se CéDéčka s instalací můžeš, ale pokud je recovery na disku tak není povinností výrobce toto CD přikládat. Můžeš si ho objednat na Microsoftu za hrozný peníze, nebo ti ho někdo může okopírovat. Důležitá je licence, né cédéčko. Málokterý notebook se dnes dodává s médii.

pravdomluvny*

A to je právě to svinstvo, pokud je to pravda, že Ti nemusejí dát medium se systémem. Na tom pak vydělávají znovu a znovu.

doplněno 27.01.09 22:31:

PS:: Co mi bude platný recovery oddíl na HDD, když mi tento zkolabuje? Nebo když budu chtít přerozdělit disk?

sasdax*

Pokud máš někde na faktuře napsáno Vista, tak bych to reklamoval a chtěl po nich operační systém, který jsem si zaplatil. A blbé kecy o problémech ať si nechají pro někoho jiného. Třeba se podívej znovu do jejich nabídky, buď na netu, nebo přímo na prodejně, jestli tam opravdu mají napsáno Vista, nebo XP.

macka80*
hodnocení

Volala mi vedoucí,udělají mi tu přeinstalaci zdarma k tomu mi prý dají nějaký prográmky který nejsou základu ,omluvu a dárek,tak jsem na to kývla.Opravdu tam mělo být xp prostě to zvoral prodavač. Díky

seuss*

ahoj, jak tu rikal pravdomluvny, pokud mas visty, tak se instalacni a recovery cd musi vytvorit ze systemu, k vistam uz se nedava instalacni dvd jako ke starsim win os. Ale dalsi vec, pokud sis koupila visty, tak ti proste musi dat visty a zadny kecy kolem. Ja teda po pul roce uzivani vist presel radsi na linux, protoze visty me hodne zklamaly, to je ovsem jina vec. Nedovol jim aby s tebou takhle vorali. Nemas odkaz na ten notebook, kde je jeho popis?

macka80*
Díky,je to počítač ne noťák je to jak jsem psala zvoral to ten prodavač,zřejmě využil toho že nejsem zrovna odborník nebo sám věděl hovno,kašlu na to doufam že ta jejich satisfakce bude alespoň stát za to.Potrebuju ještě jednu radu kde se dá zadarmo zkouknout nejaké filmy,sorry ale jsem začátečník
mrburns*

video-film.cz/... , filmiky.com/... , filmy-online-zdarma.cz/... atd. atd. staci dat do vyhledavace filmy online nebo filmy ke shlednuti a vyjede spousta odkazu;)

hodnocení

3x

25-ti mistne cislo bude seriove cislo. Pokud jsou k pocitaci windowsy legalne, budes mit nekde nalepeny stitek s tim kodem.

macka80*
Díky a kde by to tak mohlo být netušíš?A je to normální postup?Jo a taky mi řekl že je tam vista a je tam xp

Pred chvili jsi psala, ze tam zadny windowsy nebyly a ted ze tam jsou xp? Ten stitek je nalepeny u PC na boku bedny a u notebooku zespoda. Jinak napr. u notebooku byva nekdy windows predinstalovany, zespoda je stitek s kodem, ale instalacni medium nekdy taky nedaji. Ten stitek vypada nejak takhle: elbacom.com/...

macka80*
Jediné co mi řekl prodavač bylo že je tam přeinstalovana vista a že si to mám doma odklikat a když jsme to rozbalili a zapnuly tak z toho bylo xp tak nevím ale asi kecal

Pokud to bylo predinstalovany, tak to bude chtit jen aktivaci

macka80*
Tak fain,cislo jsem našla na bedně ale když ho tam zadám tak napíše že je špatný tak fakt nevím

havaro*
hodnocení

3x

Pokud ti řekli že je tam Vista a je tam XP, tak tam patrně bude nalepena licence Windows Vista Bussines, která dovoluje použít buďto Vistu Bussines nebo XP Profesional. každopádně většinou se žádné číslo nevyplňuje, je již obsaženo v předinstalaci. Pokud číslo vyžaduje, je třeba napsat číslo z cizí samolepky XP Profesional, doinstalovat a při aktivaci operačního systému zvolit aktivaci po telefonu, nahlásit že se jedná o downgrade Vista Bussines, nadiktujíti nové aktivační číslo.

Ještě ověř co tam máš za štítek. Jestli opravdu Vista bussines, nebo něco jiného.

pravdomluvny*
hodnocení

3x

To, že prodávají compy s předinstalovaným systémem a nedávájí k tomu ten systém na žédném médiu ze kterého by bylo možno ho přeinstalovat v případě potřeby, je podle mě podvod. Co budeš dělat až Ti to klekne? Slyšel jsem, že to za pár stovek přeinstalují. Za takovej nainstalovanej systém bych jim pěkně poděkoval!

macka80*
hodnocení

No tak díky,podle mě je hlavně podvod že tam není to co tam mělo být,na té samolepce je winows xp home takže o vistě ani zmínka

troja*

... a co takhle jim to odnést, ať to dají do pořádku. Mám s Datart v Praze - Smíchov (obchodní centrum) dobré zkušenosti. Stejně tak na Národní třídě, v Letňaech jsou lhostejní, ale zdá se mi že tam mají větší výběr (čím větší sortiment, tím méně znalostí).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]