Nejste přihlášen/a.
Čau, potřebuji poradit, jak se ubránit cizím návštěvníkům. Když jsem zapnul své pc, tak se objevilo upozornění: Někdo používá vaší IP adresu. Tak jsem resetoval rounter a až na po pátý to vzdal. Už jednou před tím se mi to stalo, ale hodil jsem to za hlavu, ale tohle mě už začalo štvát. Je nějakej způsob jak se takovýchto problémů zbavit? Veřejnou IP nemám.
Tohle hlásí odjakživa Windowsy.
K původnímu dotazu - jste připojen do lokální sítě společně s několika dalšími uživateli? Nebo jakým způsobem máte vyřešeno připojení?
No je třeba router samozřejmě zabezpečit účinným šifrováním s heslem. Pokud to nemáte, není se čemu divit. Já osobně takto zabezpečený router mám a problémy nejsou. Pokud ani to nepomůže, zkuste filtr MAC adres..na webovém rozhraní routeru jde nastavit prakticky vše!
jj, blbě jsem to rozepsal- nemusí jít jen o pevnou LAN síť doma, ale i o wifi z routeru...nezabezpečených wifi sítí je dost...osobně je mam docela rád :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.