Nejste přihlášen/a.
Jedná se mi hlavně o posílení basů, které posílám dál do zesilovače a beden. Zatím se mi podařila najít jen verze pro Android a já potřebuju něco pro Ubuntu a jeho distra, nebo aspoň Win7. Dík.
Dobrý den, toto bylo (a stále je) vždy standardní vybavení programu WinAmp - letitý, ale stále výborný přehrávač (nejen) pro hudbu. Zdravím!
kepler - WinAmp nabízí i předvolené nastavení (např. rock, pop apod.), tak lze měnit zvuk rychle.
Díky všem, já jsem nevěděl, že je to součástí přehrávačů. Používám VLC a tam jsem to konečně našel. Jisté je, že subwoofer to nenahradí, ale ten by se mi nikam nevešel, mám hodně stísněné prostory. Bedny mám asi 10 l dvoupásmovky s basákem jen 5", ale pomohlo to. Některá hudba zněla opravdu ploše (podle zdroje).
Ve Windows 7 je v : reproduktory - možnosti - rozšíření možnost přidat basy nastavením vyšších decibelů (funguje) a dřív jsem měl ekvalizér přímo ve Windows na zvukovce (viz obr)
Ještě doplním pro Keplera, že není místo na subwoofer? Ale jo je a můžeš dát pryč ty repráky a koupit místo nich 2+1 s bysovým potenciometrem možno i výškovým (jsou i bez) a ekvalizer už nebude třeba. Koupil jsem už dávno Genius 2+1 21W a pamatuji jak jsem se stále zajímal o skutečný výkon a zda to vůbec bude hrát. 21W je ovšem neskutečný rachot, mám to na třetinu zvuk a v pc taky na třetinu a nikdy jsem to naplno nepustil. Dneska se dají pořídit od 500kč výš a je to řešení jak pro videa/filmy i zvuk. Hraje to skvěle, nahlas a basy mám na polovinu a bručí to jak má. Nedovedu si představit bez toho basu poslouchat hudbu (metal) To musí bručet jako basa.
Věřím, že je to dobré řešení, ale mně by se žádný slušný subwoofer vážně nevešel rozměrově. Mám dvě bedny s 5" basáky a ty jsou tam tak akorát. Podle mého názoru může dobře přenášet basy jen reprák o 10" (25 cm) a víc. No tak hledám náhradní a méně dobré řešení.
To jsem si také myslel, než jsem vyzkoušel Genius 21W 2+1 osobně. Ten basový reprák má v průměru 10cm a hluboký bude také 10cm. Celý subwoofer je 20x15x15 což je jako jeden menší reproduktor klasický. Tak jestli k těm bednám je zesilovač, tak ten ekvalizer smysl má a subwoofer není potřeba, ale repráky jen na zvukovku bez subwooferu KO.
PS : A to mám ten bass na polovinu jenom. Jde to přes nábytek a skleničky zvoní. Duní to dost na 10cm a 21W a vše jen na třetinu. Zkusil jsem to naplno to by člověk nevěřil co ta malá krabice umí. Dobře nazvučené album z youtube a poslech je parádní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.