Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V historii procházení je pm.w55c.net

Od: pckop® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. Začala se mi v historii objevovat navštívená stránka "pm.w55c.net". Nevíte někdo, co to je a kde se tam bere? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, po návštěvě na této stránce (a po použití překladače) se domnívám, že to není nic škodlivého (bude to spíše něco otravného), resp. má to asi souvislost s nějakou v minulosti odkliknutou reklamou (a cookies). Pokud bude zájem, tak vložím překlad informace z této domény. Zdravím!

doplněno 18.12.19 14:18:

pckop - vložím zde překlad z té stránky, kde je uvedeno, že lehce se toho zbavit nelze (vymazáním historie a cookies). Doufám, že vyloženě škodlivé to není (zřejmě toto využívá nějaký e-shop, kde jste byl). Snad jedno řešení by bylo - používat jiný prohlížeč. Ovšem, rozumím tomu, že je to už nepříjemné.

Překlad:

Co je w55c.net?
w55c.net je doména, kterou používá dataxu, když ji nařídí zákazník, k umístění souborů cookie do počítačů návštěvníků webových stránek našich zákazníků a těch, kteří si prohlíží reklamy. Doména w55c.net NEinstaluje na váš počítač ani mobilní zařízení žádný software.
Pokud si návštěvník nepřeje dovolit, aby informace o jeho návštěvě byly shromažďovány a analyzovány pomocí dataxu, může využít náš opt-out mechanismus, který je přístupný z těchto míst:
Odhlásit se od cookies w55c.net vyžaduje umístění out-out cookie do vašeho prohlížeče. Soubory cookie w55c.net lze také vymazat pomocí funkce zúčtování souborů cookie ve vašem webovém prohlížeči, ale možná budete muset znovu použít odhlášení, pokud chcete, aby dataxu nadále vyhovovala vašim preferencím pro odhlášení. Zásady ochrany osobních údajů na navštívených webech popisují shromažďování a použití informací na těchto webech. Všechny zmínky o w55c.net se vztahují také na následující domény w55c.net, které mohou zahrnovat: cdn.w55c.net, tags.w55c.net, cti.w55c.net, cts.w55c.net, ads.w55c.net a i.w55c.net.
Další informace o dataxu a našich postupech ochrany osobních údajů naleznete v našich zásadách ochrany osobních údajů.

hodnocení

Nevím, počítač jsem vymazal (historii, cookies) a nic. Vrátil jsem ho v čase v bodě obnovení a objevuje se stále. Stránka se mi neotvírá, pouze se objeví v historii.

hodnocení

Tak jsem z tohoto serveru zablokovak cokies a uvidím.

hodnocení

0x

Já našel vztah na amazon - nebyl jste na stránkách amazonu? Druhá věc, co mne napadá, je nějaký malware... který někam leze, aniž byste věděl...

doplněno 18.12.19 15:13: Projel bych to adwcleaner
hodnocení

Ne, na amazonu jsem nebyl.

expoepert
hodnocení

0x

Historii prohlížeče? To se může stát, pokud klikneš na daný odkaz a nebo na odkaz, který provede přesměrování (na serveru) a nebo změní cíl odkazu po kliknutí(v prohlízeči)? Většinou se jedná šmírování cílu odkaků nebo reklamy, aby nebylo vidět, kam skutečný odkaz cílí. Takhle z dálky se nedá zjistit, co to způsobilo, nebo co tam je, může jít jen o reklamy (otázka je proč je nemáš blokované) nebo i klidně malware, který mění odkazy na stránkách...

PS: nevíte jak se poslední věci bránit? Myslím tomu přepsání cíle odkazu přímo v prohlížeči po kliknutí? Je to všude, na googlu, facebook, českých serverech... Samozřejmě jde zakázat javascript, nebo dokonce event handler na mousedown atd, ale tyto pravidla musí být pro každou stránku...

Něco jako nastavení prohížeče, které by globálně zakázalo možnost měnit atribut href.

olinl
hodnocení

0x

Pokud máš Windowsy od Microshitu a zapnutý Defender (Security Essential), mělo by ti to případný vir, spam apod. nahlásit, případně doporučit neotvírat určitou webstránku či její část.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]