Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám asi blbou otázku ale...chystám se rozloučit se starým stolním pc, než ho odvezu na sklad TS jak ho "deaktivovat" aby ho už nikdo nemohl použít? Prosím o odpověd polopaticky . Díky
Kladivem? no, neřešil bych, zda někdo použije PC jako takové, řešil bych ale osobní data na disku.
A tam je opravdu nejjistější mechanická destrukce. A nebo si ten disk nechte a máte tam případnou zálohu svých dat, kdyby náhodou něco vytáhnout ho z počítače a schovat.
Takže před odvozem vyndat disk...je to ono? Jen to vytrhnu a moje historie na tomto pc je ukončená?
Já si asi otevřu firmu na deaktivaci pc. Na zahradě bude špalek a obrovská sekera. Levně. Vedle si dám pro nevěřící Tomáše malý špalek a obrovské kladivo a za malý příplatek ujistím majitele, že harddisk už nikdy nikdo nepřečte ani Superman.
Klidně. Není to nic neobvyklého či nového. Takové firmy zkartují i dokumenty na papíře, nosiče CD,DVD,diskety,apod... při likvidaci firem je to nutné. Tedy pokud někdo nenaplní barel a nezapálí nelegálně.
Jde i při funkčním PC použít program CCleaner ( jednu z nabídek programu)-vymazat vše z HDDisku. Jednoduší je ale "mechanické vymazání" ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.