Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
podařilo se mi chrstnout sklenici piva do nb Lenovo ideapad 110 a zamrzá klávesnice Enter a numerická 0.
dá se to nějak rozebrat a vyčistit?
Děkuji.
Petr.
Do řádného vyčištění rozhodně nezkoušejte znovu zapínat!
Najděte si na youtube demontáž podle vašeho typu - pokud si troufáte, demontujte a vyčistěte - vše! Něco bude na klávesnici, něco na desce, něco mezi kontakty HW...
Pokud si netroufáte, doporučím servis a zaplatit toto čištění - občas se blbě trhne a plast se ulomí, případně ještě hůř kousek káblíku a bude z toho těžítko
Neviděl jsem to demontované, ale netěšte se předčasně - švagrová mi před rokem přinesla její NTB, že to chvilku sušila, pak to chvilku jelo a najednou nic...
Po demontáži několik mechů na základní desce - kam se vlhkost dostala a začala kvést... no parádní prácička - na půl dne .
Do řádného vyčištění nebo aspoň vyschnutí bych především odpojil od nabíječky a vyrval baterii, i vypnutý NB žije vlastním skrytým životem, minimálně je připraven na zapnutí...
Mně takhle kámoš polil "dy" a od té doby jedu na externí klávesnici. Klávesnice jde samozřejmě vyndat a v něčem vykoupat, ale u NB to někdy není jednoduché. A slovo "zamrzá" znamená, že drhne mechanicky, anebo že při stisku je mrtvá a nereaguje? V druhém případě by mohlo jít o problém v elektronice...
Dobrej nápad, ale co to sem dáváte za blbou odpověď, já chci radu a ne nějaké přiblblé komentáře, nehledě na to že borovičku nesnáším, píchá všude a to i na záchodě.
Takže jsem udělal jednu věc.
Vzhledem k tomu, že piva bylo cca. 2 deci, tak jsem udělal toto.
Jak jsem ho vylil, otočil jsem NB klávesnicí dolu, vzal papírovou útěrku a kam jsem se dostal tak to vysušil, ani tu baterku jsem neodpojil.
Pak jsem dnes postupoval následovně
1. zmáčkl numerickou klávesu O a Enter, vzal párátko do zubů a uchošťoura. Lihem jsem vyčistil co se dalo a kam jsem se dostal.
2. klávesnice jsem promačkával co se dalo.
3. Vzal jsem znovu uchošťoura, párátko, technický benzín a líh a opět čistil, upozorňuji, že baterka byla stále zapnutá a čučel jsem na monitor.
4. Vzal jsem vzduchový v sprej a celý to vyfoukal - to byl bordel ze všeho kam se dostal.
5. Klávesnice funguje
Ještě přemýšlím že bych ji procákl kontoxem.
Jinak moc Vá děkuji za rady.
Petr
Ale toro je návod pouze pro malé polití.
Názorná ukázka : 000012345678900000
0000000000
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.