Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit klávesnici nb od vylitého piva

Od: petr1961 odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

podařilo se mi chrstnout sklenici piva do nb Lenovo ideapad 110 a zamrzá klávesnice Enter a numerická 0.

dá se to nějak rozebrat a vyčistit?

Děkuji.

Petr.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Do řádného vyčištění rozhodně nezkoušejte znovu zapínat!

Najděte si na youtube demontáž podle vašeho typu - pokud si troufáte, demontujte a vyčistěte - vše! Něco bude na klávesnici, něco na desce, něco mezi kontakty HW...

Pokud si netroufáte, doporučím servis a zaplatit toto čištění - občas se blbě trhne a plast se ulomí, případně ještě hůř kousek káblíku a bude z toho těžítko

doplněno 17.12.19 17:14:

Neviděl jsem to demontované, ale netěšte se předčasně - švagrová mi před rokem přinesla její NTB, že to chvilku sušila, pak to chvilku jelo a najednou nic...

Po demontáži několik mechů na základní desce - kam se vlhkost dostala a začala kvést... no parádní prácička - na půl dne :( .

hop®

Do řádného vyčištění nebo aspoň vyschnutí bych především odpojil od nabíječky a vyrval baterii, i vypnutý NB žije vlastním skrytým životem, minimálně je připraven na zapnutí... ;)

fran56ris*
hodnocení

2x

Normálně jsem ji vymontoval a vypral v jarové vodě - vypláchnul,osušil fénem a jede jako nová.

jak na montáž je plno návodů na youtube.

jinak pro jistotu -

laptopkeyboard.com/...

hop®
hodnocení

1x

Mně takhle kámoš polil "dy" a od té doby jedu na externí klávesnici. Klávesnice jde samozřejmě vyndat a v něčem vykoupat, ale u NB to někdy není jednoduché. A slovo "zamrzá" znamená, že drhne mechanicky, anebo že při stisku je mrtvá a nereaguje? V druhém případě by mohlo jít o problém v elektronice...

petr1961

Klávesnice mechanicky drhne

hodnocení

0x

Odborná rada: eopcservis.cz/...

*cteni*

figurek*
hodnocení

0x

Jdete do předem ztraceného boje.

doplněno 19.12.19 07:43:

dle mé zkušenosti politou klávsnici nelze opravit.

petr1961
hodnocení

Proč jdu do marného boje?

novak1*
hodnocení

0x

Co tak zalejt to borovičkou ,ono se to pak zneutralizuje.

petr1961
hodnocení

Dobrej nápad, ale co to sem dáváte za blbou odpověď, já chci radu a ne nějaké přiblblé komentáře, nehledě na to že borovičku nesnáším, píchá všude a to i na záchodě. :)

petr1961
hodnocení

Takže jsem udělal jednu věc.

Vzhledem k tomu, že piva bylo cca. 2 deci, tak jsem udělal toto.

Jak jsem ho vylil, otočil jsem NB klávesnicí dolu, vzal papírovou útěrku a kam jsem se dostal tak to vysušil, ani tu baterku jsem neodpojil.

Pak jsem dnes postupoval následovně

1. zmáčkl numerickou klávesu O a Enter, vzal párátko do zubů a uchošťoura. Lihem jsem vyčistil co se dalo a kam jsem se dostal.

2. klávesnice jsem promačkával co se dalo.

3. Vzal jsem znovu uchošťoura, párátko, technický benzín a líh a opět čistil, upozorňuji, že baterka byla stále zapnutá a čučel jsem na monitor.

4. Vzal jsem vzduchový v sprej a celý to vyfoukal - to byl bordel ze všeho kam se dostal.

5. Klávesnice funguje :)

Ještě přemýšlím že bych ji procákl kontoxem.

Jinak moc Vá děkuji za rady.

Petr

Ale toro je návod pouze pro malé polití.

Názorná ukázka : 000012345678900000

0000000000

petr1961
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]