Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravit součásti služby Windows Update

Od: micerm® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám neustálé problémy s aktualizacemi.

Na spodní liště mám téměř stále upozornění, že mi chybí důležité aktualizace. Když je chci stáhnout, tak se m objeví upozornění, že mám starou verzi Windows a že mám provést aktualizaci na nejnovější verzi. To se mi ale opět nezdaří. Když zapnu řešení potíží, tak mi to většinou napíše, že se nepodařilo problémy automaticky vyřešit a že byla zjištěna neopravitelná chyba databáze služby Windows Update. Někdy je ale závěr řešení potíží takový, že byly všechny chyby odstraněny a vše je pořádku. Při dalším spuštění PC se ale opět na spodní liště objeví upozornění, že mi chybí důlěžité aktualizace. Všechna upozornění jsem dal do příloh.

Pracuji výhradně na notebooku:

Ntb HP 15-db0039nc A9-9425, 8GB, 1TB,15.6", HD, DVD±R / RW, AMD R5, BT,CAM, W10 Home - bílý, který jsem zakoupil v květnu letošního roku.

Poraďte mi, prosím, co s tím. Předem mnohokrát děkuji.

Milan ČERMÁK

Opravit součásti služby Windows Update
Opravit součásti služby Windows Update #2
Opravit součásti služby Windows Update #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kolik máte volného místa na disku? Pokud je disk plný může se takto chovat a bude potřeba něco smazat nebo přesunout, aby se instalace měla kam stáhnout, nainstalovat a původní zazálohovat.

Popř
1) Stáhněte si Poradce při potíž/... a pak vyberte možnost Otevřít nebo Uložit v rozevíracím okně.
2) Vyberte Další a postupujte podle kroků v průvodci pro nalezení a opravu potíží s Windows Update.

hodnocení

Dobrý den.

Mnohokrát Vám děkuji za Vaší radu, moc mi ale nepomohla. Provedl jsem (jako už několikrát dříve) to spuštění Poradce při potížích se službou Windows Update,ale stále se stejným výsledkem. Buď to stále uvádí zjištění potenciální chyby databáze služby Windows Update nebo naopak, že všechny chyby byly odstraněny, ale při příštím zapnutí PC se pět objevuje varování, že aktualizace nebyly nainstalovány. A ani nevím, kde bych měl "pak vybrat možnost Otevřít nebo Uložit v rozevíracím okně". Berte to, že jsem jen (snad) trochu zkušenější uživatel.

Přesto Vám ještě jednou děkuji a přeji Hezký den. Milan

hodnocení

Ještě doplňuji, že na disku mám volných přes 200 GB.

hodnocení

0x

Tady je přímo průvodce, co máte dělat. Přesně chyba 0x80070015 tam není, ale snad něco z toho zabere.

Nejsnazší je vrátit se k nějakému bodu obnovy a zkusit, zda se to tím vyřešilo. Pokud ne, máte si stáhnout opravný balíček SSU podle verze windows.

support.microsoft.com/...
V průvodci dejte WINDOWS 10 - NE (nepomohlo) a skočíte na tom viz obrázek.

Když to nainstalujete a nevyřeší se to, opět průvodce z mého odkazu a zase NE (nepomohlo) atd atd... a snad na konci uspějete. Pokud ne, máte možnost uplatnit reklamaci a technici to určitě přenistalují na čistou instalaci + aktualizaci. Jen pozor, že vám vrátí notebook BEZ DAT! Vše si před reklamací pečlivě uložte na externí disk (flashku apd)!

Dejte vědět, který krok zabral. *palec*

Opravit součásti služby Windows Update #4

hodnocení

0x

Chyba 0x80070015 přímo znamená, že PC nemůže najít disk... hledá nějaký virtuální disk (možná byl použit při první instalaci Windows). Tohle se mi nestalo, ale návod existuje:

Nástroje emulace jednotek třetích stran, jako je PowerISO, mohou vytvořit řadu virtuálních jednotek. Je možné, že proces aktualizace používaný Windows Update nebo Microsoft Store se pokusí o přístup k těmto jednotkám a zaznamená chybu 0x80070015. Chcete-li tomuto problému zabránit, nastavte počet jednotek na 0 v aplikaci PowerISO nebo v podobné aplikaci, kterou používáte.

1) Spusťte program PowerISO a klikněte na tlačítko Připojit na panelu nástrojů.
2) V nabídce virtuální jednotky, která se objeví, vyberte Nastavit počet jednotek
3) Vyberte možnost Zakázat . To zakáže všechny virtuální jednotky přidané programem PowerISO.
Zjistěte, zda nyní můžete používat Windows Update nebo Microsoft Store. Pokud nic nepomůže, odinstalujte PowerISO a restartujte Windows, abyste problém vyřešili.

Možná by stačilo podívat do SPRÁVA POČÍTACE/SPRÁVA DISKŮ... co tam je.

Opravit součásti služby Windows Update #5

mtan
hodnocení

0x
Zdravím!
Dobře už poradil rádce přede mnou, jen doplním, že pokud máte notebook, měl by mít uloženou zálohu systému. Můžete ho tak obnovit do továrního nastavení doma, aniž byste musel někam PC nosit. Dokonce existuje i možnost nedělat vůbec tuto operaci s naběhnutým systémem. Každá značka výrobce NB má jinou zkratku, která se mačká před náběhem systému (jako byste chtěl do Biosu, ale jiná zkratka). Tak jsem obnovoval systém já. Je ale velice důležité zálohovat všechna data! PC je pak jako nový, čistý, jako právě přinesený z obchoďáku. Pak se bude fakt dlouho aktualizovat, než natahá vše co má. Výsledkem je čistý PC s aktualizovaným a funkčním OS.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]