Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezplatný přechod z W7 na W10?

Od: bohumil® odpovědí: 12 změna:

Pokud mám legální W7, je prý možno bezplatně přejít na W10. HW by to měl "zvládnout". Jak a kde je toto možno provést a za jakých podmínek? Dík za informace.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mtan
hodnocení

1x
No vidíte, vy chcete upgradovat, a já upgradoval a pak zase hned (no asi po půl roce) downgradoval. Představte si Win 98 v trochu modernějším kabátku, navíc trošku střižené do stylu mobilního OS. Že je to smatlanina, která musí vypadat hrozně? Vítejte ve Win10!
.
Jen můj názor...

Mám na W10 právě opačný názor.

Co má WIN 98 společného s WIN 10 by mě tedy vážně zajímalo. Kromě názvu Windows toho moc nebude.
Sam desítky nepoužívám, protože jsou znatelně pomalejší (odezva systému) než Windows 8.1 i na relativně svižném PC s SSD a 8 GB RAM, ale rozhodně bych o nich nemluvil jako o Windows 98 v jiném kabátu.

Miki, nevím, čím to je, ale já mám právě opačnou zkušenost: W10 podstatně rychlejší na stejném železe, než W7.

Já taky, staré železo a přesto rychlejší než Win 7...

hodnocení

No, já na starším NB (2014) upgradoval, v akci MS v r.2017, z W8.1 na W10 a měl jsem takové problémy s provozem OS NB a s již nainstalovanými a provozovanými aplikacemi, že jsem W10, ještě v možné době návratu, reinstaloval zpět na W8.1 a jedu na nich dodnes a opět bez problémů.

Ale loni jsem manželce koupil nový NB s instalovanými W10 a byl jsem překvapen, jak fungují "svižně" a bez jakýchkoliv problémů a jsem s nimi spokojen.

Po konzultaci s kamarády IT, jsem byl upozorněn, že upgrade W10 do staršího zařízení se starším OS a nainstaliovanými aplikacemi, bývá problematické a je většinou nutné NB (PC) dokonale "vyčistit", než se nový OS W10 nainstaluje.

Toť má zkušenost.

Ale dcera má nedávno koupený NB z repase z Gigacomputru s W7 (jinak velice povedený), provozuje i bankovnictví a tak uvažuji o tom přechodu z W7 na W10.

Na všech počítačích co doma mám, ať už starších i novějších, mi nejlépe běhají právě 8.1... Do nich je akorát potřeba doinstalovat normální nabídku Start a pak jsou v pohodě použitelné :) a rychlejší než sedmičky jsou samozřejmě taky. U desítek mi vadí, že si plno věcí dělají dle sebe a u poslední verze už ani nejde pořádně na trvalo vypnout antivir.
Pak třeba pravý klik na otevřené "okno" na hlavním panelu - we WIN 8.1 se nabídka otevře okamžitě, u desítek to vždycky chvíli trvá... Většině lidí takové věci nevadí, ale mně holt jo :)

hodnocení

1x

1) Využití stávající platné licence Windows 7 a 8.1

Ačkoliv by tato možnost již fungovat neměla, tak ve skutečnosti stále funguje. Pokud máte platnou licenci Windows 7 nebo 8.1 a vlastníte i produktový klíč (na nálepce na počítačové skříni nebo spodní straně notebooku) můžete Windows 10 standardně nainstalovat a produktový klíč předchozí verze systému použít pro jeho aktivaci. Nejjednodušší možností instalace je skrze Media Creation Tool, což je nástroj přímo od Microsoftu. Pomocí tohoto nástroje můžete provést nejen klasický upgrade, ale také vytvořit instalační médium pro čistou instalaci. Možnost stažení a další informace naleznete na webu Microsoftu.

odsud

instalace podrobněji

Vytvořte instalační médium systému Windows 10

Nejprve musíte mít licenci k instalaci systému Windows 10. Poté si můžete stáhnout a spustit nástroj pro vytváření médií. Další informace o používání nástroje naleznete v níže uvedených pokynech.

Stáhnout nástroj nyní

odsud

Instalováno v lednu 2019, možnost platí i v současné době...

fran56ris*
hodnocení

0x

Nevím zda to jde úplně zdarma, ale na Aukru se prodávají aktivační klíče za pár korun.

Lépe se zeptat jinde. Třeba na živě.cz v poradně jsem to zahlédl. Ujišťují že jsou v pořádku.

Aukro nebrat. E-bay je bez problémů a levnější. Ale to není to, na co se tazatel ptá.

Ovšem za těch pár korun mít legální W10 se určitě vyplatí.

joudic*
hodnocení

0x
aukro bazos.. klic na w10pro okolo 2kil, uz jsem par koupil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]