Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zazálohovat windows na externí disk

Od: richardad® odpovědí: 5 změna:

Mně se co 2 roky pokazí windows a musím přeinstalovávazt počítač, jenže mámk mnoho programů a nastavení. A tak bych si chtěl windows, včetně nastavení zazálohovat a pak jej (za 2 roky) obnovit. Jenže se ukázalo, že když je udělaná bitová kopie, tak ji za pár měsíců systém nenalezne. Taky když zkopíruju disk C na externí diosk, tak tam určitě něco chybí, protože soubory mají odlišnou velikost.

Prosím poraďte, jak se to dělá, nebo odkaz na návod. Ale né návod jak se začíná pracovat s počítačem

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Naklonuj disk programem Clonezzila treba na externi HDD. Kdykoliv mužeš pak ten image obnovit.

hodnocení

0x

Na to je dost nástrojů, třeba Acronis True Image. Blbé je, že vámi používané aplikace jsou během těch 2 let určitě několikrát aktualizovány a po obnově tak budete mít vše zastaralé. Já dělám čistou instalaci skoro po každém půlročním updatu W10, naštěstí moc programů nepoužívám. A u těch nejdůležitějších si zálohuju jen konfigurační soubory.

hodnocení

0x

Bitová kopie je sice fajn, ale samotná nestačí. Musíš si vytvořit k tomu opravné médium na/....

Jinak já pracuju asi na pěti strojích, mnoho z nich jede na W7, ale že by se kazily co dva roky, to teda ne. Musíš mít na to nějaký zvláštní dar nebo co.

hodnocení

0x
Clonezilla je zdarma a narozdíl od acronisu je na ni spolehnutí. Acronis má ale výhodu v přírůstkových aktualizacích. Jinak n clonezillu je všude po netu plno návodů, za zkoušku nic nedáš, dá se vytvořit i usb médium s přednastavenými profily pro zálohu/obnovu bez nějakého opětovného nastavování.

Pardon - u acronisu jsem měl na mysli přírůstkové zálohy, ne aktualizace...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]