Nejste přihlášen/a.
Bude končit podpora Windows 7. Pouívám ho na osobním počítači v domácnosti. Kupovali byste nový nebo používali dál tento nepodporovaný?
Nepředpokládám, že na domácím PC máte soubory důležité pro chod státu, nepředpokládám, že si denně dopisujete s agenty CIA, FBI, KGB a podobných tajných služeb..no a plány na III. světovou válku tam také asi mít nebudte.
Takže klidně zůstaňte na W7.
FBi sice nikoho sledovat nebude, ale elektronické bankovnictví používá skoro každý a to už reálným rizikem je.
kdybych tohle všechno na widlích dělal sedím dávno za katrem protože ani w7 ani w10 nejsou bezpečný systém, oba jsou pod útoky hackerů oba se be antiviru neobejdou i přesto že antivir stoprocentní řešení ochrany ani být nemůže, lidé na antivir naivně spoléhají jako na thorovo bájné kladivo to už bych raději vážně přecházel na ten ubuntu linux, který je přeci jen bezpečnějším prostředím, kde vás sám výrobce systému nešpehuje jako dráb.
Pro osobní počítač v domácnosti bych se nebál přejít na Linux, třeba www.ubuntu.cz
Pokud jsou Windows nezbytně nutné, nevidím v přechodu na W10 problém (za určitých podmínek je snad dokonce i zdarma).
jethro, tvoje příspěvky kde dáváš odkaz na linux opět pobaví. Proč bych měl v klidu přejít z win7 na linux? jako že je linux lepší než win7 nebo 10? Jestli už mám win7 nemám absolutní žádnou potřebu přecházet na linux. Linux nemá takovou hw podporu jako wokna. Naopak bych se toho obával. I když to bude fungovat nebude to takový jako u woken...
Na běžný domácí užití Linux bohatě stačí. Mám Linux Mint nainstalovaný na několika strojích, od noťase dědečka, který ještě ani nemá kameru, přes běžný kompy až po nejnovější železo, na kterým by sedmičky ani nešly.
Uznávám, že pro pařany to není, ale jinak absolutně bez problémů. Ono to chce osobně vyzkoušet.
Používal jsem Win XP ještě asi tři roky po tom, co oficiálně skončila podpora. Takže logicky zůstávám na Win7...
Já doma teprve loni přešel z XP na Win7 a vlastně jen kvůli internetu, vše ostatní fungovalo, jen některé stránky už něšly otevřít v žádném XP prohlížeči. Celkem jsem si zvykl.
V práci jsem byl ale donucen přejít na Win10 a je to jedna velká hrůza, domů si to rozhodně tahat nebudu. Už bych mohl napsat desetistránkový elaborát, co všechno je ve Win10 blbě, nefunguje, nepřehledé, graficku a rozhraním hrůza, k vzteku.. Kolega v práci naproti u stolui je dostal o pár měsíců dřív a není dne, abychom se vzájemně nevolali a neukazovali tomu druhému nějakou novou chybu, kterou se nám podařilo navodit.
Mně Win10 přijdou jako nějaký nedomrlý předchůdce XP, jakoby první systém, který někdo udělal bez zkušeností a teprve se bude ladit. Jako by zahodili těch 20 let zkušeností.
Toto jsou jen výkřiky do tmy. Asi každý koho v okolí mám s tím měl hrozný problém, ale faktem je, že je to jen otázkou zvyku. Ano Win10 jsou oproti W7 jiné, v některých ohledech horší, v některých lepší, ale tak je to vždy se vším.
Úplně nové čisté PC jen Office, Eset a Cad. Každých pár dní otravné aktualizace, které znemožňují vypnout PC a odejít ihned z práce. Na jaře přišla aktualizace, z které se PC nedostal. Aktualizace, trvala dvě hodiny, neproběhla úspěšně, pak se další dvě hodiny sama vracela zpět, opět neúspěšně, systém nešl spustit. Celý druhý den ztracený hledáním řešení. tatáž aktulizace na o pár měsíců starším PC trvala 3,5 hodiny. Fakt vám přijde normální místo práce čekat na instalaci aktualizace?
Vyhledávání souborů nepoužitelné (nemohu si v práci nainstalovat alternativu), když vyhledáváte soubor např. podle názvu a pak výsledky chcete přeskládat podle data, tak je jen nepřetřídí, jako starší systémy, ale celé hledání úplně zbytečně spustí znovu. Okno složky zcela nepřehledné, chybí jakákoli oddělující grafika, jen čisté bílé plochy. Chuťovkou je i pitomá kalkulačka, opět zcela bez grafiky, jen obří čtveratá tlačítka možná vhodná pro tlustou pokladní v Penny, ale pro běžné rychlé tecnické doplňkové výpočty k ničemu, funkce nesmyslně rozházené. Navíc obsahuje chyby, pokud myší kliknete na záložky trigonometrie či fuknce, už není možné zadávat výpočet jen klávesnicí, protože po stiisku enter se místo výpočtu jen nesmyslně rozbalí nabídka těchto záložek. Bluetooh přenos souborů z externího zařízenípostrádá jakékoli nastavení, když mobil odesílá soubor, nevyskočí žádná hláška požadující potvrzení přijetí, je nytné to "vědět" a ručně soubor přijmout. Nefunguje časová synchronizace. Když spustím vestavěný inernetový prohlížeč, a třeba jen otevřu google, tak začne HDD nepřetržitě chrochtat. když okno prohlížeče "zapomenu" déle jak cca hodinu otevřené, už nejde zavřít, nereaguje na křížek, jde jen sestřelit ve správci. Mohl bych pokračovat chybou řazení ikon na ploše či stavy, kdy se automaticky "potichu" restarují Office. Pokud u toho zrovna nesedíte, pak vám po tomto autorestartu bez varování přesměrují původně síťový soubor na místní disk a vy vesele upravujete a na síti pak žádná práce udělaná není. U excelu běžně navodím stav, kdy najednou nejde zapisovat do buněk, pomůže jen restart. Mohl bych pokračovat, ale už mě to nebaví. Legrační je, že kolega problémy většinou má o cca 10 dní dřívě, protože mu dříve chodí aktualizace.
Toliko tedy zoufalé "výkřiky do tmy".
Na takový počítač praktikuji v práci čistou reinstalaci. Takto se Win10 nechovají a je to vás konkrétní problém, který ale viditelně neumíte řešit, jen se v něm pachtíte. Nepočítám do toho samozřejmě čistě subjektivní dojmy jako grafika a apd.
zůstal bych u windows 7 pokud funkčně vyhovují a nejsou s nimi problémy - podpora nepodpora prakticky neznamená nic, kritické záplaty bude microsoft vydávat tak jako tak dokud to budou lidi používat. A výhledově bych spíš uvažoval o přechodu na úplně jiný systém, šmírování ze ztrany microsoftu mne nijak neláká ... vhodný nástupce je Ubuntu Linux viz www.ubuntu.cz ... asi už 3 rokem tento systém používám na domácím i pracovním PC a zpětně tento přechod hodnotím jako velmi úspěšný, vyřešil jsem tím řadu problémů od potenciální virové hrozby která na tomto os nehrozí až po nechtěné služby a dohled microsoftu. Přitom běžný software včetně herní platformy STEAM na tom běhá bez problémů, kancelářský balík stejně jako pro jiné systémy libreoffice je dostupný zdarma, případně wps office, freeoffice, těch možností už je tam opravdu mnoho.
Banka mě postrašila, že se od ledna nedostanu do internetového bankovnictví. První synova reakce byla, abych změnila banku. Myslela jsem, že je to reakce úsměvná. Pak ale strávil dva půldny nad počítačem a dost nadával. Výsledek je, že nyní mám Windows 10 a Ubuntu. Mám to střídat a sledovat. Střídám, sleduji, zatím OK.
Jak bych se vrátil o deset roku zpět,kdy se přecházelo z XP na Vistu a sedmičky.Uplně stejné nářky .Dnes noteboky s Win.10 jsou už okolo 5000 Kč.Jestli používáte jen přečtení imeilu,správ,hudbu nebo k uložení foto,video tak stačí ten starý. Na internetové bankonictví samozřejmě Win.10.S přechodem mít problém nebudete.Je to taková vylepšená Win.7.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.