Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7, můžu ho používat dál?

Od: jsah odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, používám počítač jen na emaily a vyhledávání info na internetu, hraju kris kros a volám přes skype. Mám starý počítač 8 let, funguje zatím ,windows mám 7, vím,že končí podpora v lednu 2020, ale co se stane, když budu ještě nějakou dobu než koupím nový s 10, ho používat? díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

5x

Pokud tam nemáš tajné vojenské dokumenty tak nic;)

jsah
hodnocení

Díky, tzn, že klidně i rok a déle můžu jet na windows 7?

feka
Ano, ničemu to nevadí.
douby*

nejen rok, klidně dalších 5 let, buď v klidu :) tohle zastrašování ukončením podpory je ze strany microsoftu jen bezzubá hra, ty si z toho nemusíš dělat velkou hlavu fungovat to bude i nadále dokud podporu tvého systému neukončí mozilla firefox a google chrome teprve pak to bude vážný důvod přejít a i pak bych přešel raději na ubuntu než na windows 10.

hodnocení

3x

Na 3 počítačích mám a budu mít co nejdéle právě W7. Dokud budou kompatibilní prohlížeče a fungovat základní ochrana, nebudu měnit. Mám několik starších programů, které pod W10 prostě nefungují, stejně tak některý HW, který nemá pro W10 ovladače. Takže přeci nebudu kupovat nový kompl vč. příslušenství jen kvůli ukončení aktualizací... které často lidi schválně blokují. A není se co divit - když to jede, není důvod do toho šťourat.

Problém může být jen u některých bank, které si pro své internetové bankovnictví upraví podmínky a budou chtít W8 a vyšší.

hodnocení

2x

Nestane nic. Nebude podpora. Poslední měsíc se budou zobrazovat výzvy k upgradu du na 10. Můžeš zobrazování odmítnout.

diit.cz/...

*hledam*

berger*
hodnocení

2x

Funguji dokonce ještě na XP a téměř bez potíží. Jediné,co se stává - stream nepřehraji v FF,musím jit na Chrome. Na jiné stránky mě Chrome nepustí,Opera ano. A nenainstaluji některé programy,nic zásadního...

hodnocení

0x

Mám Win 7, mám cca 10 let vypnuté aktualizace a nemám problém. Program bude samozřejmě funkční i po ukončení jejich podpory. Jestli někdy budu muset "přezbrojit" na něco novějšího, tak jedině kvůli přístupu do banky. Kdyby nebyl problém s bankou, používal bych dodnes Windows XP. Při přechodu na Win 7 jsem přišel o řadu užitečných programů které pod Win 10 nefungují a musel jsem zahodit i zánovní scaner. Nehodlám si to zopakovat.

Mám na hystorickém PC (procesor 386) Windows 3.11 z 90 let minulého století a fungujou normálně. Jen holt mě to nepustí do banky *smich*.

mark132
hodnocení

0x

nemusíte kupovat nový s win 10 stačí když tam místo windows 7 dáte ubuntu linux ( www.ubuntu.cz ) a bude vám to sloužit ještě další roky. Na ubuntu linux můžete hrát kris kros, volat přes skype, browsit na internetu, emailovat, používat libreoffice, prostě jako doposud normálka a podporu bude mít neomezenou dobu. Je to lepší než se trápit desítkami a tím co si microsoft zas vymyslí po nich a zase bude všechny nutit k něčemu co v podstatě nepotřebují.

radoo
hodnocení

0x

koukni na stránku výrobce, jestli má NTB ovladače na W10.

Pokud ano, kup si nový HDD, nainstaluj W10, ze sedmiček jako čistá instalace to ještě jde.

Starý HDD si nech pro strýčka příhodu, kdyby ses chtěl vrátit k tomu starému systému, souborům apod., kdyby jsi zjistil, že to nechodí korektně apod. Nebo udělej na ext HDD image disku a pak instaluj W10

jirkakandrle
to je spousta práce, než se do ní někdo dá, zasloužil by si mít nějaké rozumné důvody, proč to má dělat.
já takové důvody neznám, ty asi ano - tak je tazateli napiš, ať si může promyslet, jestli mu přijdou dost dobré

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]