Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky je lepsi

Od: denim odpovědí: 39 změna:

ahoj takova otazka mam cpu amd phenom II x2 555 3,20 ghz chtel bych uprgade na amd phenom x4 -9650 chci se zeptat jestli to pujde na hrach csgo.league of legend neak pozna jestli pobezi lepe vetsi fps atd diky.

39 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

13.12.19 15:02
hodnocení

0x

X4

denim
hodnocení

takze na hrach to bude znat?

záleží na zbytku HW - počítač je totiž tak rychlý, jak rychlá je jeho nejpomalejší část... Deska, ram, grafická karta, disk?

Bude to znát..při použití všech 4 jader je logicky dvojnásobně výkonnější, než X2..

denim
hodnocení

deska.ASUS M3N78-VM. 8gb ram ddr2 800mhz.cpu phenom II x2 555 3,20 ghz. gpu nvidia geforce gt 730 2gb ddr5

nepoznáte rozdíl - ten PC je na kancelářskou činnost - jako psací stroj

Tak on i ten silnější procesor je na dnešní dobu hodně...hodně špatný (na hry), a další osazení tohoto konkrétního PC je na to podobně.

pavelpavel*

To si mohl klidně pokračovat tam v tom prvním threadu. Záleží na zbytku pc a jelikož jsi vypsal sestavu, tak ano vytušil jsi to správně grafiku i RAM máš ok. Změna procesoru na quad zrychlí a stablizuje hry a trochu navýší FPS. Dělal jsem to samé.

hodnocení

0x

Jestli do toho chcete investovat, jde sehnat bez potíží grafika GTX 750 do 1000,-Kč. Toto a SSD 12GB z výprodeje na systém je jediný v celku rozumný zásah.

doplněno 13.12.19 15:37:

vidím právě na bazoši 2 kusy po 900,-Kč - verze GTX 750 ti

GTX 750Ti má mladej v PC..Je to relativně slušná GK, ale v hrách potom jeden procesor Athlon X4 845 na 100%..a ten co tazatel má má výkon cca 40%. Takže CPU bude GPU hodně brzdit..

denim
hodnocení

ano tu gpu znam je to dobra karta ale ja se ptam hlavne na ten cpu diky.

doplněno 13.12.19 15:48:

takze ten x4 mi bude brzdit gpu?nebo jsem to pochopil spatne diky.

naopak - vaše karta je k ničemu. V případě GTX750 bude dvoujádro pomalé a výkon grafiky nebude 100% - takže vlastně nakoupit 4jádro, k tomu GTX kartu a k tomu ssd disk... jenže to už je částka, kdy seženete lepší kompletní PC.

denim
hodnocení

takze ten x4 je lepsi a zvisim tim trochu vikon pc?prozatim je to maleho bratra pc ma to jen na csgo a lolko

Ano. Když tedy přehlédnu to "i".
pavelpavel*

Denime bez urážky nerad radím někomu kdo nezvládá psát. Udělej něco s tím psaním, protože pak teprve můžeš řešit hry.

To pc na ty hry stačí. Podívej se na roky vydání a požadavky. Kouknul jsem na tu GT 730 a tam je ten problém. Ta karta je stará a co neumí karta - neumí celé pc. Tedy dát tam quad moc nepomůže a dát tam jinou grafiku, tak začne platit co píšou ostatní, že procesor jí bude brzdit a budeš na tom zase stejně. Víš co by mě zajímalo? Kolik máš na té sestavě FPS na obě hry to mi napiš, protože CS:GO na GT 730 funguje dost a dost. Obě hry jsou myslím 2009. Ty bys očividně potřeboval lepší grafiku (v rámci možností procesoru) a to je to co nemá cenu. Hrát hry znamená navýšit vše, tedy koupit celé nové pc s lepším procesorem RAMkama i grafikou. Navíc to dvoujádro nemusí mít přídavné napájení pro grafiku a měnil bys i zdroj a stejně by jí to dvoujádro neutáhlo. To záleží jakou a navýšit o 5 FPS nemá význam.

denim
hodnocení

csgo 40fps a lolko 80

denim
hodnocení

sorry :D :D a diky za rady cus.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Okouknul jsem na dvoujádru a GT730 CS:GO a je to 40-60FPS. Když tam dáš lepší grafiku v rámci procesoru tedy např. GT1030 bez přídavného napájení, tak to máš vyřešené. Použitou seženeš už levně. Tady máš ukázku.

vidím správně? GT1030 vs. gt730? A starý AMD topení s výrazně novějším G4400? Vždyť i ten procesor je na deskách s novější ramkou DDR2-DDR4... to přece nemůžete porovnávat.

pavelpavel*

To tedy můžu, protože ten jeho procesor na CS:GO bohatě stačí. Má slabou grafiku a to je celé.

pavelpavel*

Zde na Q6600 a ten je horší, než G4400 při GT730 stejný výsledek 50 FPS

pavelpavel*

Zde je procesor tazatele s GTX 1050 což je o trochu lepší, než GT1030 a GTA 5 a má to sice na low, ale očividně 50 FPS má. Lepší by to chtělo čtyřjádro a sám jsem toto přesně praktikoval, že při GTA 5 jsem vyměnil procesor za čtyřjádro a moc to zase nepomohlo, ale nová grafika ano.

hodnocení

0x

@Denim - mí synové mají téměř totožné PC, které jsem jim poskládal ze zbytků od známých, něco z ekodvora "výměným způsobem", něco dokoupil... - ale i tak bych si ten PC netroufnul nabídnout za 2500,-Kč (nemyslím si, že by ho někdo koupil v daném stáří).

Přitom FPS bez problémů u LOL 70, u CSGO 60. Víc si myslím je zbytečné pro běžného hráče... zvláště s vadou oka.

Operating System

Windows 7 Professional 64-bit SP1

CPU

Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66GHz 58 °C

Yorkfield 45nm Technology

RAM

8,00GB Dual-Channel DDR2 @ 399MHz (6-6-6-18)

Motherboard

Gigabyte Technology Co. Ltd. G33M-DS2R (Socket 775) 45 °C

Graphics

LG IPS FULLHD (1920x1080@60Hz)

Acer AL1912 (1280x1024@60Hz)

2047MB NVIDIA GeForce GTX 750 Ti (MSI) 41 °C

Storage

111GB ADATA SP550 ATA Device (SATA (SSD)) 26 °C

223GB Patriot Burst ATA Device (SATA (SSD)) 33 °C

232GB Crucial CT250MX500SSD1 ATA Device (SATA (SSD))

denim
hodnocení

lolko jde v pohodě ale ten csgo má nastavené vše na minimum a stejne to pada i někdy pod 30 fps.

pavelpavel*

Hm a rozlišení tam máš jaké? Jinak já CS nikdy nehrál a je to stará hra a nemá vysoké požadavky na grafiku, na RAM 2GB a na procesor E6600 a ty máš o trochu lepší procesor, tak já nevím v čem to je. Tady to máš na GT730 a E7500 a jde to dobře i když tam nemá měření FPS. Grafické detaily nedělá procesor, ale grafika a jiným to na GT730 jde i na 60FPS.

Já na Athlonu 64x2 rozchodil složitější hry a novější a to byl jeden z prvních dualů. Ono to jde ruku v ruce a nejlepší je koupit celý nový komp na hry. Já je dlouho stavěl a už to ani nedělám. Kupil jsem naduplý Quad a jde mi všechno i nové hry a procesor jede na 30-50% takže ... rozchodím na to i RDR2.

1280x720 high

pavelpavel*
hodnocení

0x

CS:GO na P4 a 9600GT a má 30-50 FPS

denim
hodnocení

takze ve finale to muže bejt grafika na h..no?

pavelpavel*

To si také nemyslím. Však výše vidíš, že jde i když nejlepší není, ale nejhorší také ne. Já CS nehraju a na to jak je to stará hra a běží i na prastaré 9600GT která měla 512 RAM to moc nechápu. Hele nechci radit nesmysly měl bys zajít na forum Counterstrike tam ti to kluci řeknou z praxe. Rád bych pomohl a i přes zkušenosti těžko říct co v tom je, když to nemám a nemohu zkusit, ale požadavky má ta hra nízké a to počítám i s vylepšením. Jinak lepší je pochopitelně ta GT730 s DDR5

denim
hodnocení

jako grafiku doma mám jednu je to alza.cz/... a momentálně v pc je tato gigabyte.com/... tak nevim ktera je lepší sorry ale jsem v tom like pro te ptám vás zkušenejsích diky.

Koupil bych tu GTX 750 ti a nechal brzdit procesorem... Ta grafika stačí i v případě změny desky a střev.

denim
hodnocení

a jakou tu 2gb nebo 4gb?

není nutné hledat 4GB (a tuším ani není u těch 750tek - mrkněte se na bazoš, teď jsem tam viděl dvě ...

Dobré je mít těch 2GB v ramce, a hlavně s těmi 8GB ramky musíte mít systém 64 bitový... někdy se člověk diví, že mu to nejede a má 32bit verzi.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Hele tady jsem našel čtyřjádro a grafiku s 1GB VRAM a jde to. Tak prostě ten procesor, protože máš defakto minimum, ale s jistotou to říct nemůžu. Takže to čtyřjádro co sis vybral by mělo pomoci a grafika ti musí stačit, když to jiným na ní jde na HIGH a 50 FPS a na LOW mají 100FPS

pavelpavel*
hodnocení

0x

Až nyní jsem si všiml, že ten tvůj procesor je AM3 a na jiných stránkách prodejce našel, že v té desce AM3 procesory běží, ale pochopitelně jen ty ze seznamu výše, které deska podporuje. Máš 8GB RAM a to je dost a GT730 také musí stačit, takže jedině vyměnit ten procesor a ten co sis vybral by stačil. Více nemá cenu investovat, ale to je na každém soudruhovi osobně. Brzy zase budeš měnit grafiku ohledně jiné hry a tak to je stále dokola. Na hry to chce pořádný stroj a máš klid.

doplněno 14.12.19 18:48:

Zrovna koukám na mojí oblíbenou serii Sniper Ghost Warrior konkretně tu novou hru 2019 Contracts a běží na čtyřjádro a GTX 750 1GB VRAM na 32-40 FPS, takže co si budeme povídat a Afterburner ukazuje procesor 50% a někde jsou dokonce minimální požadavky na procesor i3, což odpovídá. Takže jak na CS dualcore nestačí a 2GB DDR5 VRAM?

doplněno 14.12.19 19:00:

Tak a tady jsem to skutečně našel. SGWC na i3 a jede na 60% ten procesor. Neuvěřitelné s GTX 750 Ti má HIGH 23 FPS tedy na medium to jít musí a na LOW jistě a to s procesorem i3 což je dualcore a Afterburner i tak ukazuje poloviční využití a to je nová hra 2019

pavelpavel*
hodnocení

0x

A zde máme další důkaz. CS:GO srovnání při i3, i5 a i7 vše při rozlišení 1024x768 takže čtyřjádro i5 je řešení a současná GT730 2GB DDR5 pofrčí mnohem lépe a na více FPS

denim
hodnocení

tak prisel cpu namontoval a hry to este zhorsilo csgo se na nem neda hrat vterina co vterina ve hre je horsi a horsi to snad neni ani mozny aby silnejsi cpu byl horsi nez slabsi to nechapu nevite nekdo co to ma znamenat vsechno jsme udelal spravne..diky

Ovladače, chlazení.. a taky může být špatný, je starý...

denim
hodnocení

tak vyreseno stahl jsem ovladace a slape jak hodinky cs go na vysoke 55fps super diky vsem za rady ahoj a hezke svatky

pavelpavel*

Výborně tak si to užij a také hezké svátky. Tady to jinam nesměřovalo, než k procesoru a grafika najednou jede jinak, že? Proto ta videa. Je třeba vidět jak to šlape jiným na různých procesorech. Já jsem měnil dualcore za quadcore před pěti lety přesně v polovině hry Assassin Creed 3, protože jsem vysledoval, že jiným to na stejné grafice jde lépe a s 8GB RAM to mohl dělat tedy jen procesor. Okamžitá změna a definitivní stabilita obrazu a grafika šla o 10 FPS více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]