Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zrychlení notebooku

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Pokud u notebooku s touto konfigurací:

procesor Intel core I3

ram DDR3 - 4GB

HDD

Přidám do druhého slotu další ram DDR3 - 4GB

Co se mi zrychlí a kolik?

doplněno 13.12.19 08:55:

Jedná se konkrétně o Lenovo B50-80

doplněno 13.12.19 14:16:

Jinak je tam aktuelně Win 7 64 byte professional.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

Je super, jak má někdo na nekonkrétní údaje říct jak přesný to bude mít vliv na rychlost.
HDD je s prominutým u každého notebooku, ale jaký je to HDD to už neprozradíte.

Každopádně si myslím, že smysl má investice do SSD disku a do RAMky. Určitě to bude znatelné, ale přesně to nikdo nezaručí. Co jsem zkoušel rvát SSD do noťasů s R.V. okolo 2013 tak subjektivně noťas lítal stejně jako novější z roku 2014 a 2015, které už SSD měli. Do té doby pomalé plečky.

hodnocení

1x
Zrychlení bude nevelké..a pouze ve specifických situacích.

A předpokládám, že má 32 bitový systém, což taky nenusí být úplně jasné...

Souhlasím..samozřejmě.

hodnocení

0x
Pokud vám jde o celkovou svižnost systému, tak nejvíce pomůže SSD disk a čistá instalace.

hodnocení

0x

Přidání RAM na 8GB poznáte v okamžiku, kdy budete spouštět nějaký program. Windows nebude ukládat data, která se mu nevejdou do RAM na disk, který nebude brzdit načítání dalšího programu (dat). Pokud jste v situaci, že něco na notebooku spustíte a čekáte třeba 20-30sec než se něco stane, tak to je přesně ono.

Pro ilustraci: mám 32GB RAM. Jen Windows 10 a prohlížeč Chrom mi dokáží sebrat 10GB RAM. Pokud spustím Office, Photoshop a ještě pár blbostí jsem přes 16GB. Pravda, že reálná využitelnost 32GB je opravdu malá. Stačilo by bohatě 24GB. *smich2*

Zrychlení notebooku

pavelpavel*
hodnocení

0x

Zdravím Slavo já souhlasím s Mawerickem, že rovnou napiš o co ti jde. Co očekáváš a to ti pak můžeme zkontrolovat. Jinak to vidím jako Martincakl. Jinak toto mělo význam v dobách Pentií 1 - 4 a tady další 4GB RAM ani nepotřebuješ a nějak moc to znát nebude.

commonman*
hodnocení

0x

Rádci Vám tu budou psát pořád to samé dokola , zvýšení Ram pomůže jen v určitých situacích. SSD disk pomůže znatelně s čistou instalací ještě víc. Tenhle notes máme doma baterie je sice už KO ale pořád šlape dobře. SSD sem v něm měnil před půl rokem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]