Nejste přihlášen/a.
Pokud u notebooku s touto konfigurací:
procesor Intel core I3
ram DDR3 - 4GB
HDD
Přidám do druhého slotu další ram DDR3 - 4GB
Co se mi zrychlí a kolik?
Jedná se konkrétně o Lenovo B50-80
Jinak je tam aktuelně Win 7 64 byte professional.
Je super, jak má někdo na nekonkrétní údaje říct jak přesný to bude mít vliv na rychlost.
HDD je s prominutým u každého notebooku, ale jaký je to HDD to už neprozradíte.
Každopádně si myslím, že smysl má investice do SSD disku a do RAMky. Určitě to bude znatelné, ale přesně to nikdo nezaručí. Co jsem zkoušel rvát SSD do noťasů s R.V. okolo 2013 tak subjektivně noťas lítal stejně jako novější z roku 2014 a 2015, které už SSD měli. Do té doby pomalé plečky.
Přidání RAM na 8GB poznáte v okamžiku, kdy budete spouštět nějaký program. Windows nebude ukládat data, která se mu nevejdou do RAM na disk, který nebude brzdit načítání dalšího programu (dat). Pokud jste v situaci, že něco na notebooku spustíte a čekáte třeba 20-30sec než se něco stane, tak to je přesně ono.
Pro ilustraci: mám 32GB RAM. Jen Windows 10 a prohlížeč Chrom mi dokáží sebrat 10GB RAM. Pokud spustím Office, Photoshop a ještě pár blbostí jsem přes 16GB. Pravda, že reálná využitelnost 32GB je opravdu malá. Stačilo by bohatě 24GB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.