Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Volba procesoru

Od: dedabrno® odpovědí: 2 změna:

Základní deska ASUS PRIME Z390 - A. Má mít integrovanou grafickou kartu - nedopátral jsem se bližší specifikace.

Procesor Intel Core i5 9600K má mít integrovanou grafickou kartu Intel UHD graphics 630.

Je mi jasné, že žádná integrovaná graf karta nenahradí dedikovanou, přesto mě zajímá, zda je výhodnější provozovat počítač s procesorem 9600K (tedy vč. gk 630), nebo osadit CPU jen 9600KF a využívat tedy gk jen ze základní desky.

Děkuji

Děda

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dle mě ta deska nemá vlastní integrovanou grafiku, ale používá právě grafiku v procesoru. Pokud tedy zvolíte procesor bez grafiky, tak výstupy na desce budou nefunkční.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ty to nechápeš. Ta deska grafiku nemá ta je součástí procesoru a ta je výkonnější, než byly ty na deskách, takže máš jenom jednu a to v procesoru : Intel UHD graphics 630

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]