Nejste přihlášen/a.
Dobíjení mám nastavené na 60%. Nedrží to .Stoupá to pomalu ,tak 1% za 3 dni .Musím to sledovat a když je to vysoko nad 70% vytáhnu adaptér aby to kleslo pod 60% a potom to znovu pomalu stoupá. Co s tým?
Možná to unikne spod kontroly na okamih když se notebook zapína ,taky pri aktualizacích a restartování.
Nejlepší notebook je takový co se dá baterie vybrat ven.
Jen se dotážu, abych neumřel neinformovaný - jaký má smysl držet Li-Ion baterii na 60% nabití?
Pokud vím, neměly by se vybíjet do nuly, ale nechápu jaký efekt by mělo přinést oněch 60% nabití.
Já osobně mám tři NTB, jeden je pracovní otloukánek, který zažívá dost drsný život, ale u žádného nedělám s dobíjením žádné ciráty.
Protože je tady možnost ,,Nejdelší výdrž baterie dle životnosti -Lifespan Mode-60%. Potom je možnost 80% a potom 100% ale tu notebook nedoporučuje.
Veci se mají šetrit.
Je to asus ,má pul roku.
Rozdíl v životnosti bude pár procent. Krom toho stoupne pravděpodobnost, že ho bude muset vybít pořádně, protože ho třeba jednou bude opravdu potřebovat. A tím mu oškodí víc.
Souhlas s ra252 - baterii v noťasu mám proto, abych mohl počítač používat i bez připojení na 230VAC. Ne vždy mám v potřebném dosahu zásuvku a tahat si prodlužku přes půl dílny je taky docela opruz. Prostě považuji za nutnost, aby NTB vydržel aspoň 2 h intenzivní práce bez připojení na nabíjení. Takže dobíjím do 100%, jednám tak se všemi NTB a vždy mi noťas odešel na něco jiného (ano, ACER je pro mě totéž co Renault mezi auty - prostě nepoužitelný stroj), nebo prostě zastará natolik, že už nedokáže fungovat s novějšími programy. Ale nikdy jsem neřešil to, že by odešla baterie
Aha, takže Vám vadí, že při vypnutém počítači a odpojeném adaptéru po třech dne stoupne indikované procento nabití. Je to tak?
Adapter mám pořád zapnutý v zásuvce.Nikdy nevyberám adapter .Jenom když mám nastavené nabití na 60% a vyleze to na cca 70%,tak adapter na nekolik hodin vytáhnu aby to kleslo pod 60% a potom ho znovu dám do zásuvky.
máš k tomu tvýmu NB návod? tak si tam najdi co to je. Každej slušnej NB má baterku vymněnitelnou, mohu s sebou vozit náhradní a když je jedna vybije vymněním a jedu dál..a to že máš ASUS nic neříká neb je jich několik řad s různým vybavením HW
s tím nabíjením mne ještě napadá jedna věc. Kouknout do technické specifikace NB jakou má spotřebu, a pak kouknout na nabíječku jaký poskytuje výkon. Možná že je na provoz + nabíjení slabá. Nenabije se to ani s vypnutým NB? Co říká na baterku BIOS?
proč nabití na 80% a ne 100%? podle mne je buď závada v elektronice nabíjení, nebo nějaké nesmyslné nastavení NB. Když nebvíš co je BIOS tak do toho nevrtej..takže bych to reklamoval a uvidělo by se jak to dopadne. P.S. Proč si kupuješ NB co nemá odpojovací baterku?
BIOS (anglicky Basic Input-Output System) implementuje základní vstupně–výstupní funkce pro počítače IBM PC kompatibilní a představuje vlastně firmware pro osobní počítače.
pod "zabudovanou" baterkou chápu neoddělitelnou. Jinak zabudovanou ji mají při prodeji opravdu všechny ale oddělitelné.
podobně jako se dnes dělají mobily s "nevyměnitelnou" baterkou, rozumí se majitelem, servisy je vymněnit umí po rozpečetění mobilu. Kde najdeš BIOS ti neřekn protže tam uděláš zísah a NB se ti také nerozjede, při tvé odbornosti.
no když ty nemáš takové ty technické informace, typu: Li-Ion a LI-Pol baterie stárne hned od výroby a sama odejde cca za 5 let. Takže tím tvým šetřením jí ten život profloužíš možná o 1/4 roku. To je realita a ještě vi trvalým podbíjením škodíš.
Hlavně že prodavač říkal...on je to původně vyučenej řezník tak to musí vědět nejlíp, že jo? To jak říkali to v televizi, nebo rozhlase, nebo četl jsem to v ovinách...ale kdyby jsi věděl co jsou ti redaktoři za blbce , ale protože to říkají tak je to pravada a lidi slepě věří tomu co se v novinách píše.. ach jo...
Mel jsem baterii v hápečku ,po trech mesících jsem ji vybral ,potom po 6 letech jsem ji dal do nb a šla jako nová a bude dobrá do ted ,jen počítač odešel. Baterie vydrží dlouho. Když se dá nabít ta se dá nabít aj po 10 letech.
Když si pročteš různé recenze o režimu baterií LiOn, NiMh, Nicd i jiných, tak při provozování ve stavu od 10% do 100% je vše vpořádku. Jen je trochu odlišný režim u NiMh, které mají být skladované nabité a NiCd vybité (kvůli vnitřní chemické reakci). Nedoporučuje hluboký pokles pod cca 10% pokud nedojde k okamžitému nabití. Neboli nějaké komentáře o 60% nabití jsou dost pochybné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.