Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobíjení baterie pomalu stoupá

Od: novak1* odpovědí: 37 změna:

Dobíjení mám nastavené na 60%. Nedrží to .Stoupá to pomalu ,tak 1% za 3 dni .Musím to sledovat a když je to vysoko nad 70% vytáhnu adaptér aby to kleslo pod 60% a potom to znovu pomalu stoupá. Co s tým?

Možná to unikne spod kontroly na okamih když se notebook zapína ,taky pri aktualizacích a restartování.

Nejlepší notebook je takový co se dá baterie vybrat ven.

37 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x

málo informací, co je to stroj , jak starý, dělá to od začátku?

novak1*
hodnocení

Je to Asus ,má pul roku ,nevím jestli uplne od začátku a nebo až když jsem odinstaloval antivirák McAfee.

hodnocení

3x

Jen se dotážu, abych neumřel neinformovaný - jaký má smysl držet Li-Ion baterii na 60% nabití?

Pokud vím, neměly by se vybíjet do nuly, ale nechápu jaký efekt by mělo přinést oněch 60% nabití.

Já osobně mám tři NTB, jeden je pracovní otloukánek, který zažívá dost drsný život, ale u žádného nedělám s dobíjením žádné ciráty.

111®

no protože to někde slyšel...

novak1*
hodnocení

Protože je tady možnost ,,Nejdelší výdrž baterie dle životnosti -Lifespan Mode-60%. Potom je možnost 80% a potom 100% ale tu notebook nedoporučuje.

Veci se mají šetrit.

Je to asus ,má pul roku.

Rozdíl v životnosti bude pár procent. Krom toho stoupne pravděpodobnost, že ho bude muset vybít pořádně, protože ho třeba jednou bude opravdu potřebovat. A tím mu oškodí víc.

Souhlas s ra252 - baterii v noťasu mám proto, abych mohl počítač používat i bez připojení na 230VAC. Ne vždy mám v potřebném dosahu zásuvku a tahat si prodlužku přes půl dílny je taky docela opruz. Prostě považuji za nutnost, aby NTB vydržel aspoň 2 h intenzivní práce bez připojení na nabíjení. Takže dobíjím do 100%, jednám tak se všemi NTB a vždy mi noťas odešel na něco jiného (ano, ACER je pro mě totéž co Renault mezi auty - prostě nepoužitelný stroj), nebo prostě zastará natolik, že už nedokáže fungovat s novějšími programy. Ale nikdy jsem neřešil to, že by odešla baterie

hodnocení

3x
Jsem rád, že nejsem otrokem notebooku...
Žiju svobodně a běžně ho mám zapojený non stop a baterie mi vydrží stále celkem slušně. U Acer Travelmate mi vydržela v použitelném stavu 8 let! Což mému synovi, švagrové a spolupracovníkovi (znám celkem 4lidi) odešla baterie u HP za dva roky a řekl bych že je odsoudil software...
Kdybych byl ze všeho takový předpojatý, tak bych si musel jít lehnout preventivně do nemocnice, kdybych náhodou dostal infarkt...
Pravdou je, že některé výrobky vydrží hodně, ale u některých je člověk rád, že přežijí životnost baterie...

111®
hodnocení

2x

tak bych to reklamoval

novak1*
hodnocení

Až reklamovat?

hodnocení

2x

Aha, takže Vám vadí, že při vypnutém počítači a odpojeném adaptéru po třech dne stoupne indikované procento nabití. Je to tak?

111®

taky ti není jasný vo čem je řeč?

novak1*
hodnocení

Adapter mám pořád zapnutý v zásuvce.Nikdy nevyberám adapter .Jenom když mám nastavené nabití na 60% a vyleze to na cca 70%,tak adapter na nekolik hodin vytáhnu aby to kleslo pod 60% a potom ho znovu dám do zásuvky.

A takovou pitomost řešíte? Co myslíte, že ten ukazatel nabití ukazuje? A jak je asi tak přesný?

novak1*
hodnocení

Je rozdíl 60% a 100%. Když už není ten ukazatel presný,tak co je už presné?

A jak myslíte, že asi tak může fungovat?

111®
hodnocení

2x

máš k tomu tvýmu NB návod? tak si tam najdi co to je. Každej slušnej NB má baterku vymněnitelnou, mohu s sebou vozit náhradní a když je jedna vybije vymněním a jedu dál..a to že máš ASUS nic neříká neb je jich několik řad s různým vybavením HW

novak1*
hodnocení

Mám tu Win Flash a tam je Bios ale vyžaduje to kliknout na ikonu,,Chcete povolit zmeny v počítači?" Taky asus helo,asus install,asus update ,na co to je?

111®
hodnocení

0x

s tím nabíjením mne ještě napadá jedna věc. Kouknout do technické specifikace NB jakou má spotřebu, a pak kouknout na nabíječku jaký poskytuje výkon. Možná že je na provoz + nabíjení slabá. Nenabije se to ani s vypnutým NB? Co říká na baterku BIOS?

novak1*
hodnocení

Zadal jsem tam nabití na 80% ,uvidím jestli to bude držet. Co je to BIOS?

Baterie ,nabíječka slabá ale ono to stoupá a ne klesá.

hodnocení

0x

To 1% za tři dny je při vypnutém noťasu?

novak1*
hodnocení

Pri vypnutém i zapnutém nedelím to. Včera večer tam bylo pod 60% ,vytáhnul jsem adaptér , a dnes ráno je tam 61% takže v noci se to dobilo a pribylo 1%.Pravdepodobne.

Skusim to vypátrat jestli v noci a nebo přes den.

111®
hodnocení

0x

proč nabití na 80% a ne 100%? podle mne je buď závada v elektronice nabíjení, nebo nějaké nesmyslné nastavení NB. Když nebvíš co je BIOS tak do toho nevrtej..takže bych to reklamoval a uvidělo by se jak to dopadne. P.S. Proč si kupuješ NB co nemá odpojovací baterku?

doplněno 13.12.19 10:50:

BIOS (anglicky Basic Input-Output System) implementuje základní vstupně–výstupní funkce pro počítače IBM PC kompatibilní a představuje vlastně firmware pro osobní počítače.

novak1*
hodnocení

Protože,čím nižší nabití tak je vetčí životnost baterie,proto na 80 nebo 60%. Chtel jsem odpojovací baterku ale prodavač říkal že všechny NB mají zabudovanou baterii.

Co je BIOS? No a kde to najdu v počítači? Jak se tam doklikám?

111®
hodnocení

0x

pod "zabudovanou" baterkou chápu neoddělitelnou. Jinak zabudovanou ji mají při prodeji opravdu všechny ale oddělitelné.

podobně jako se dnes dělají mobily s "nevyměnitelnou" baterkou, rozumí se majitelem, servisy je vymněnit umí po rozpečetění mobilu. Kde najdeš BIOS ti neřekn protže tam uděláš zísah a NB se ti také nerozjede, při tvé odbornosti.

novak1*
hodnocení

No to říkal že baterie se nedá vybrat u nových notebookov.

Teď ta baterie vydrží celý noteboocký život? To je otázka.Snad nebudu muset vrážet peníze do nové baterie.

Když se ta baterie pokazí ,bude fungovat notebook na adaptér s tou baterii uvnitř?

Jen se neboj,řekni co je bios.

111®
hodnocení

0x

no když ty nemáš takové ty technické informace, typu: Li-Ion a LI-Pol baterie stárne hned od výroby a sama odejde cca za 5 let. Takže tím tvým šetřením jí ten život profloužíš možná o 1/4 roku. To je realita a ještě vi trvalým podbíjením škodíš.
Hlavně že prodavač říkal...on je to původně vyučenej řezník tak to musí vědět nejlíp, že jo? To jak říkali to v televizi, nebo rozhlase, nebo četl jsem to v ovinách...ale kdyby jsi věděl co jsou ti redaktoři za blbce , ale protože to říkají tak je to pravada a lidi slepě věří tomu co se v novinách píše.. ach jo...

novak1*
hodnocení

Mel jsem baterii v hápečku ,po trech mesících jsem ji vybral ,potom po 6 letech jsem ji dal do nb a šla jako nová a bude dobrá do ted ,jen počítač odešel. Baterie vydrží dlouho. Když se dá nabít ta se dá nabít aj po 10 letech.

Jenže temkrát jste tam měl NiMH. Ta vydrží léta.

novak1*
hodnocení

To jakože teď šla kvalita baterii dolu?

Životnost horší, váha při stejné kapacitě menší, samovybíjení nižší.

novak1*
hodnocení

A když se ta zabudovana baterie vybije -zničí,pujde to na adapter? A nebo to se bude muset dát nová baterie?

111®
hodnocení

0x

se zeptej u výrobce

novak1*
hodnocení

Napsal jsem do Asusu.

novak1*
hodnocení

Dal jsem to na 80% a tam to zatím nestoupá.

Ona ta aplikace se dá taky resetovat a opravit . To jsem neskoušel.

hodnocení

0x

Když si pročteš různé recenze o režimu baterií LiOn, NiMh, Nicd i jiných, tak při provozování ve stavu od 10% do 100% je vše vpořádku. Jen je trochu odlišný režim u NiMh, které mají být skladované nabité a NiCd vybité (kvůli vnitřní chemické reakci). Nedoporučuje hluboký pokles pod cca 10% pokud nedojde k okamžitému nabití. Neboli nějaké komentáře o 60% nabití jsou dost pochybné.

novak1*
hodnocení

Asus sem dal takovou aplikaci ,možnosti:100,80,60% a ta 60% je nejšetrnejší pro baterii.

Takže pod 10% je hruza,zatým byla vybita jenom na 25%.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]