Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dell Optiplex 790 utilita na ovládání větráků

Od: aln odpovědí: 3 změna:

1. Zdravím existuje pro tento počítač nějaká utilita na manuální ovládání větráků. Přímo od Dellu asi nebude, že? Teda určitě ne pro tento počítač. Tak by se hodila nějaká externí. Speedfan bohužel desku tohoto pc nefodporuje což je škoda, je to dobrá utilita a až doposud jsem ji několik let rád používal.

Předem dík, ža každý dobrý náznak na funkční utilitu.

2. Ještě by mě zajímala jedna věc. V biosu je možnost přepnout na UEFI jde to použít i když už mám dávno nainstalovaný OS na disk nebo to lze použit jen při nové instalaci?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

belir
hodnocení

0x

Přístě se snažte se uvést více detailů o vaší konfiguraci - jaká MB, jaký OS.

Předpokládám že se jedná o Win, vzhledem ke SeedFanu.

1. alternativy Speed/....

2. Ano, lze se přepnout z BIOS an UEFI na již nainstalovaném OS, ale vyžaduje to nejprve změnit formát tabulky diskových oddílů z MBR na GPT, případně přidat další diskovou partišnu pro EFI viz kompletní průvodc/....

aln
hodnocení

Deska je samozřejmě Dell když je to Dell Optiplex 790.

Takže deska je Dell Optiplex 790

Model: 0J3C2F A00

Chipset: Intel Sandy Bridge Rev. 09

jižní můstek: Intel q65 Rev. B2

Bios: Dell v. A10

Datum: 24/11/2011

CPU: i5-2400

RAM: DDR 1333 Mhz 8GB

GPU: externí

Operační systém WIN 7 64 bit

2. A když bych ten MBR převedl na GPT tak by mi už ten OS nikdy nešel spustit v jiném PC které nemá ten UEFI bios?

belpir
hodnocení

0x

Převod lze provést i opačně, z GPT na MBR, viz první link na Google.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]