Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřečte 256gb MICROSD KARTU

Od: antonic odpovědí: 1 změna:

Nikdy by mě nanapadlo, že na počítači budu mít problém přešíst 256GB microSD kartu přes integrovanou čtečku VENDOR: 02 MICRO, MODEL: SD/MMC Card Reader Controller .

Mám Windows 10. Ve správci zařízení je klasicky zapojena (zobrazení-dle připojení) Hostitelský řadič SD typu SDA (driverr dumpsd.sys / sdbus.sys - Microsoft ). Ta obsahuje "řadič třídy úložiště SD" (sdstor.inf) a až ta obsahujepoložky Disková jednotka...

V tomto případě se ukáže po připojení karty u řadič třídy úložiště SD : CHYBA 10 Azřízení nelze spustit. Co s tím

přitom 5 až 7 let staré notebooky s tím nemají problém (i s Win7). Připomínám, vše se týká interních čteček. V redukce snad problém není, používám furt tu samou. Chtěl bych zprovoznit čtečku.

V dokumentaci PC se píše, že podporuje 8-128 GB karty, což se mi zdá divné, jednak proč dolní limit a za druhé, proč přímo čtečka by omezovala velikost podporovaných karet. tohle přeci by měla být starost driveru a následně komunikaci hostitelského řadiče (něco jako kdysi byl limit 128 GB limit u pevných disků v režimu IDE, muselo se přepnout na AHCI v BIOSU -- možná kecám, ale tohle už je historie), čili tím chci říct, že si myslím, že čtečky věc by vůbec nemělo být, jaké bude podporovat velikosti, ale až vyšších vrstev.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mtan
hodnocení

0x
Dobrý den, v podstatě jste si odpověděl sám. Jestli se v dokumentaci k PC se čtečkou píše, že podporuje karty do 128 GB, tak tam větší prostě neotevřete a nemyslím si, nebo mě teď nenapadá možnost, zda by to šlo vůbec nějak softwarově obejít. Možná vyvrátí jiný více IT rádce, ale podle mého názoru tam větší kartu prostě neotevřete, tečka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]