Nejste přihlášen/a.
Stala se mi nemilá věc na windows8 notebooku. Mám tam otevřeno mnoho programů, rozdělaná práce, obsazená ram asi 3.2/4GB. Stalo se to, že jsem otevřel víc označených souborů najednou v průzkumníku(obyč soubory//jpg/pdf), podle mě došlo k přetížení paměti - překročení dostupné paměti - viděl jsem, že soubory se otevřely, ale systém byl utrapomalý. následně problikla obrazovka, ukázala se jen černá obrazovka a kurzor - reagující na pohyb. Nicméně po odpojení kabelu k monitoru už obraz "nenajede" (monitor nevidí vstup obrazu). Myslel jsem, že když odpojím+připojím monitor, uvolní se třeba paměť gpu pro framebuffer nebo se nějak dostane impuls.
To už je teď asi 3 hodiny, systém běží (vydá zvuk odpojení/připojení hardwaru ,když od/p/řipojím periferie). topí. Nereaguje na přechod do režimu spánku podržením vypínače.
Podle mě nějak došlo buď k poškození dat v RAM vlivem přeplnění (různé uvolňování oblastí RAM když se blíží zaplnění RAM) nebo odstřelení kritického procesu windows (něco jako csrss..exe dwm.exe ) nebo jádra spolu s driverem grafiky. Nereaguje vůbec na klávesy, dokonce ani když naslepo třeba spustím Win+R "asdfgh" Enter - měl by se ozvat zvuk Chyby.
Jak se do systému dostat bez restartu? Je možné se k němu nějak připojt (něco jako debug/vzdálenác plocha) a operovat v něm? Nechci ho vypínat. Jak ho probrat/oživit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.