Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fatální zásek windows, jak se k němu dostat

Od: jeetel odpovědí: 4 změna:

Stala se mi nemilá věc na windows8 notebooku. Mám tam otevřeno mnoho programů, rozdělaná práce, obsazená ram asi 3.2/4GB. Stalo se to, že jsem otevřel víc označených souborů najednou v průzkumníku(obyč soubory//jpg/pdf), podle mě došlo k přetížení paměti - překročení dostupné paměti - viděl jsem, že soubory se otevřely, ale systém byl utrapomalý. následně problikla obrazovka, ukázala se jen černá obrazovka a kurzor - reagující na pohyb. Nicméně po odpojení kabelu k monitoru už obraz "nenajede" (monitor nevidí vstup obrazu). Myslel jsem, že když odpojím+připojím monitor, uvolní se třeba paměť gpu pro framebuffer nebo se nějak dostane impuls.

To už je teď asi 3 hodiny, systém běží (vydá zvuk odpojení/připojení hardwaru ,když od/p/řipojím periferie). topí. Nereaguje na přechod do režimu spánku podržením vypínače.

Podle mě nějak došlo buď k poškození dat v RAM vlivem přeplnění (různé uvolňování oblastí RAM když se blíží zaplnění RAM) nebo odstřelení kritického procesu windows (něco jako csrss..exe dwm.exe ) nebo jádra spolu s driverem grafiky. Nereaguje vůbec na klávesy, dokonce ani když naslepo třeba spustím Win+R "asdfgh" Enter - měl by se ozvat zvuk Chyby.

Jak se do systému dostat bez restartu? Je možné se k němu nějak připojt (něco jako debug/vzdálenác plocha) a operovat v něm? Nechci ho vypínat. Jak ho probrat/oživit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Obávám se, že bez restartu z toho nevybruslíš.

hodnocení

0x
Maximálně bych přes WIN+P zkusil pozměňovat zobrazovací zařízení, jestli se náhodou obraz nechytne. Ale spíše se obávám, že je systém v tak zaseklém stavu, že bez restartu není cesty zpět.

hm*
hodnocení

0x

Odpojit monitor není dobrý nápad. WIN v práci, když jsem odpojil monitor, si něco asi vnitřně vypnuly a už prostě do restartu monitor nerozsvítily, prostě přestaly zobrazovat. Holt WIN.

Připojit se vzdálenou plochou můžeš, jestli to máš povolené. Jinak nevím.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Odpojit monitor za chodu může jen těžký amatér. Restart a ta pamět se uvolní. Nemáš jinou šanci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]