Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodný free antivirus pro Win10

Od: nimha® odpovědí: 16 změna:

Zdravím,

otci (75) skočil na počítači placený Eset a chtěl by něco zdarma. Má Windows 10.

Já mám Win 7 a myslím, že Avast. Svého času se pořád diskutovalo jestli Avast nebo AWG, tak nevím, kam se to aktuálně posunulo.

Jinak je potřeba něco blbuvzdorného, otec ne všem nebezpečím na netu ruzumí...

Předem díky za tip!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

A co tam nechat ten, který je přímo součástí Windows 10? ;)

hodnocení

Tam něco takového je?

A i kdyby, není to nějaký shit?

Ano, je tam Windows Defender a není to shit...

Samozřejmě že stačí vestavěný Defender. Hlavně žádný Avast (moje špatná zkušenost).

hodnocení

8x

Ano je - Windows defender

A podle AV- testu jeden z nejlepších

zive.cz/...

No, já bych na těchto článcích a žebříčcích a testech nebazíroval. On nejlepší produkt vyjde vždy ten, jehož vydavatel si zrovna článek se statistikami zaplatí. Dneska ti "otisknou" cokoli co není proti mravům, když si to zaplatíš.

Tak nebaziruj a poraď, otázka zněla. "Dobrý free antivirus zdarma"

Však to píšu níže a zároveˇti přitakávám, Defender zapnout.

To nic nemění na tom, že pisálci a "nezávislé" testy pracují podle gáže.

Já bych tomu defenderu věřil. Oni totiř v Redmontu přd několika lety koupili jednu velmi dobrou antivirovou firmu, tehdy se specializovala na ochranu serverů. Pamatuju, že jsme tehdy museli hledat jiné řešení ochrany.

hodnocení

3x

Jo, dej tam Avast, zapni jeho všechny utility, ochrany, carehealth systémy a to všechno se spouštěním počítače, a bude to horší, než když si tatík stáhne nějaký virus :)

hodnocení

Hele, otec je rád, že zapne počítač :)

Takže sis odpověděl, zapni tam Defender a je to.

fran56ris*
hodnocení

1x

Pořiď si McAfee a PC budeš mít za chvíli tak pomalé, že ho budeš chtít vyhodit z okna..

Ale to není všechno. Ten parchant proleze celým systémem že se ho jen tak nezbavíš.

A to dělají všechny tyhle ZARUČENĚ nejlepší na světě. Proto po těchto zkušenostech nic navíc už nepoužívám a mám klid. A od vejrů apod. taky.

honzz
hodnocení

0x
Mohu pouze doporučit COMODO
Comodo mě fungovalo vcelku spolehlivě. Od sedmiček po desítky.
Ale mám je už jen na jednom compu. Na zbylých jede Linux a maximální spokojenost. Nemusím řešit antiviry a podobný ptákoviny.

mark132
hodnocení

0x

rodičům jsem právě kvůli bezpečnosti instaloval Ubuntu OS místo windows 10 a nepotřebují vůbec žádný antivirus. Žádné riziko jim na tomto OS prakticky nehrozí a antivir nemusí řešit. Protože PC používají jen ke sledování filmů, poslouchání hudby, práci v libreoffice a procházení internetu či emailů ten systém jim naprosto vyhovuje i po funkční stránce. Možná by to bylo optimální řešení i pro vašeho otce než se snažit za každou cenu vlepit mu tam nějaký zpomalující antivir který stejně nemůže nikdy fungovat na 100% a řadu neznámých hrozeb či cílených útoků bez povšimnutí propustí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]