Snažím se pomocí Disk Google synchronizovat soubory mezi notebookem, tabletem a mobilem. Zatímco mobil a tablet (android) se chovají podle mých představ (při instalaci synchronizačního software si zvolím složky, jejíchž obsahy se mají synchronizovat), tak u notebooku (windows) možnost volby těchto složek nemám. Jak to má vlastně správně fungovat? Ale pokud možno "polopatě".
Ano, u mobilu i tabletu jsem si stáhl synchronizační SW a vše šlo jak po másle. V případě notebooku se mě instalační SW synchronizační aplikace na nic neptal (např. které složky budu chtít synchronizovat), takže žádný prostor pro intuitivní jednání neposkytl.
douby*
... konkrétněji, jaké "synchronizační aplikace"? Používáš na všech zařízeních zmínený google disk nebo to supluješ nějakou jinou? Tady máš video návod i s výběrem složek, který je součástí nastavení i instalačního postupu
To douby®: OK...vše od Google a stejný Sync, jako je ve videu (samozřejmě - pro android androiďacké, pro okna windowsacké). Jenže když na notebooku spustím instalaci Syncu, tak proběhne jakoby na pozadí (vůbec nic mi k výběru atd. nenabízí) a po chvilce mi oznámí, konec úspěšné instalace. Ovšem nijak se neprojeví. A tak si říkám, zda to není tím, že notebook ještě běží na Vistach. A pak mě napadlo provést instalaci jako správce a zde jsem se dostal do fáze, že mi bylo umožněno zahájit přihlášování pod mým účtem, jenže už to přihlášování probíhá více, jak hodinu, takže jsme se asi zasekli
Google spolupracuje s Androidem, Microsoft s Windowsem, je to konkurence, automaticky to nefunguje. Na NB se připojte k Microsoftu, a najdete tam ekvivalent Gugldisku, a možnosti synchronizace by tam měly být.
douby*
má možnost na windows nainstalovat nástroij pro zálohování a synchronizaci od googlu zde google.com/... a pak nemusí používat cloudové řešení micosoftu. Ostatně k čemu by mu to taky bylo mít polovinu zařízení synchronizovaných přes google disk a druhou přes nějaký microsoft cloud, navzájem by se to nesynchronizovalo a zcela by to postrádalo smysl.
Ještě mám dotaz (abych pochopil filozofii tohoto backupsyncu): Ty soubory, které chci synchronizovat, jsou fyzicky na všech zařízeních a současně se záloha drží na cloudu? A v případě jakékoliv změny ve zvolených složkách tato změna "přeteče" přes cloud na ostatní zařízení? ANEBO Soubor se fyzicky drží jen na cloudu a na zařízeních jsou jen "zástupci" a v případě potřeby změny se soubor stáhne z cloudu, upraví a zase odešle na cloud?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.