Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otevřený program na nepřipojeném monitoru

Od: clayman® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,
mám takový asi hloupý dotaz. Používám na PC více obrazovek. Problém nastavá, když se od nich odpojím a zůstane mi jedna. Otevřu nějaký program, který byl naposledy otevřený na druhém monitoru a jen vidím, jak se ten program otevře, problikne a je na monitoru, který není připojený.

To by mě vzal čert. Co se s tím dá dělat? Přece není řešením v nastavení všechny monitory odebrat a za pár minut zase přidávat, když se k nim zpět připojím. Je na to nějaké řešení? Jak ten program dostat na hlavní obrazovku?

Díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mám stejný problém. Dávám v nastavení "Zobrazit na monitoru 1" a na dotaz v tom modrém pruhu hned rovnou "Vrátit". Zatím jsem na lepší způsob nepřišel.

Pravé myšítko na ploše -> Nastavení zobrazení

Otevřený program na nepřipojeném monitoru
hodnocení

to je super! Dobrá volba. Tohle mi PC dělá sám po obnovení ze spánku! Díky!

hodnocení

2x

Napadají mě dvě možnosti a nějakou jsem i používal:
1) tu zkratku co píšeš tak neznám, ale zkus taky zaktivnit to okno a pak win klávesa + šipky
2) pokud je to u win 10 tak najet na lištu, respektivě na ten program, ukáže se náhled a nahoře na náhledu dát pravé tlačítko, minimalizovat a pak zase maximalizovat. Tohle jsem myslím používal u Win 7

hodnocení

U desítek to nefunguje... jedině se tak lze dobře dostat na ten přesun... nemusí se na slepo. ;)

A ještě tip: počkat na náhled, pak zvolit PŘESUNOUT a po potvrzení skočí myš na to okno, takže levé tlačítko myši držet a posunout na slepo, kam je potřeba... taky možnost. :)

111®
hodnocení

0x

oevřít aplikace kde vidíte všechny monitory a přetáhnout je mezi sebou myší, první přetáhnout na pozici druhého, nebo opačně prostě podle potřeby

hodnocení

Kde vidím všechny monitory? Nechápu.

111®
hodnocení

0x

nemohu to zkust ale Ovládací panely, Mobilní zařízení? Nebo klik pravou myší na plochu a Nastavení zobrazení...

hodnocení

Tak něco jsem našel a funguje to.

Spuštěný program aktivovat tj kliknout na něj na panelu (dole). Pak MEZERNÍK + ALT. ŠIPKA DOLŮ, ENTER a držet šipku, aby postupně dojel na správný monitor. Takže pokud je vpravo, držet šipku doleva. Oříšek nastává, když nevíte jestli je na monitoru vpravo nebo nahoře atd. :)

pavelpavel*
hodnocení

0x

Jestli to nebude tím, že stejně tak není normální neustále připojovat a odpojovat druhý monitor. Na to nejspíš žádný programátor nemyslel a ani neměl důvod.

hodnocení

No, to bych se hádal jestli je normální si notebook zapojovat do dokyny na dva další monitory a pak si notebook vzít na pracovní schůzku bez monitorů. Nic zvláštního a neočekávaného mi na tom nepřijde...

hodnocení

Tak nejlepší je klávesa Windows (držet) a šipky (vlevo nebo vpravo podle toho, kde je obraz). První stisk přišpendlí na půlku obrazu a další stisk posune na druhý monitor. V mém případě klávesa Windows + 2x šipka vlevo!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]