Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IP adresa - více uživatelů (?)

Od: pavelvotruba* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem si pořídil pevný internet vzduchem od T-Mobile. Několikrát jsem v posledním měsíci pro zajímavost vyzkoušel test rychlosti na rychlost.cz, abych věděl, že poskytovaná služba má odpovídající parametry. Co mě ale zarazilo, že v historii testů měření se tam objevilo k totožné IP adrese měření provedené v době, kdy nikdo připojení nepoužíval a s daleko většími rychlostmi. On se přes stejnou IP adresu připojuje rovněž někdo jiný? V mém okolí? Nebo jak to je? Myslel jsem, že toto je možné jen u malých poskytovatelů, že mají všichni stejnou IP adresu v určité lokalitě. Něco jsem k tomu četl - veřejná/neveřejná/statická/dynamická, ale nejsem z toho moc moudrý.

Díky předem za vysvětleni.

Pavel

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

2x
Ano více uživatelů používá stejnou IP. Vy jako uživatel tak máte neveřejnou IP adresu.
Samostatná IP je v dnešní době většinou příplatkovou službou a pak se jedná o veřejnou adresu. Je jedno jestli se jedná o malého nebo velkého poskytovatele

hodnocení

0x
No ja bych rekl, ze verejnou ip mozna opravdu mate, ale leda tak dynamickou. Navidim v tom tedy vubec problem. Ip se meni...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]