Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplovodiva pasta

Od: programattor odpovědí: 8 změna:
Zdravim mam asus gl552vx (cn146t) bude dostacujici tato pasta? czc.cz/...
Pasty staci zdibec (rozumne ne moc tluste ani tenke at je toho "dost"uprostred krom okraju) male kolecko na cpu a gpu a nechat chladic (mysleno tu medenou cast nevim jak to nazvat presne ktera odvadi teplo k ventilatoru) "rozprostrit"pastu (samozrejme sroubky dotahovat do X ne jedna a pak druha strana) stara pasta staci ocistit starym kartackem plus hadricka cista? pasta tam je 4 roky myslim si ze vymena nicemu neublizi spis naopak

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Člověk nerozumný, který rýpe do věci, co funguje, v blahé nevědomosti... Myslí si, že to vylepší nebo zachrání. Pak se něco ohne, nalomí, ... K.O.

Pokud to netopí a nemáte potíže s provozem PC, NESAHEJTE NA TO!

To je jako říct:"Neměňte olej v autě. Počkejte, až auto samo řekne hlukem, že se udělali vůle v ložiskách kliky a začalo žrát olej".

U těch procesorů a chipsetů hrozí dlouhodobým namáháním popraskaní letovaných spojů a čipy přestávájí i sami o sobě fungovat, protože takové spoje mají přímo v sobě na tu zelenou destičku, která je stejnou technologií chycená k samotné základní desce.

Ale je pravdou, že notebooky jsou dnes spotřební věci a tazatel si vpodstatě odpověděl sám a i vybral dobrou pastu. Záleží na zručnosti a nic nepoškodit. Starou pastu nahřát třeba fénem. Půjde lépe. Neškrábat pokud možno z čipů.

Gumidku pletete si kondomy s baňkami na vánoční stromeček... Nelze srovnávat!

Ještě před 20ti lety by to srovnávat šlo :-D. Kdy notebook stál podobně co auto, tak se k věcem lidi lépe chovali.

hodnocení

1x

Ta měděná část jsou zřejmě tzv heatpipes. Pasty se nanáší doslova tenký mikrofilm, technologický postup nanášení záleží na zručnosti.

pavelpavel*
hodnocení

1x

Já bych se zde přiklonil k názoru nesahat na to. Počítač by hlásil přehřátí a navíc se to dá vše nastavit manuálně. Popravdě v životě jsem pastu neměnil a proč taky? Do té doby stejně člověk koupí lepší pc a protože mi prošlo rukama hodně desek a hardware, tak jsem měl i desky z povodní co byly po vodou a byl na nich i písek. Ani jsem to neumyl a fungovalo to. Byla v řece. Takže ta pasta má jediný účel a to převést těch pár procent tepla z nerovností, které tam vlastně ani nejsou.

motak
hodnocení

0x
pokud je to original, tak tam bude spis takova ta zvykacka nez pasta. A proc ji chcete menit? 4 roky jsou jako nic..

hodnocení

0x

Zvlášť u počítačů, které mají vedle výkonného procesoru i výkonnou grafiku, bývá pro chlazení obou klíčový spíš stav větraní skříně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]