Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zobrazit u gimpu pravý panel

Od: zavinac® odpovědí: 20 změna:

Na gimpu se mi neukáže panel na pravé straně.Při spuštění Stalo se mi to již dávno,ale nevím už jak se mi to podařilo díky všem

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dajdalos
hodnocení

2x

Já myslím, že v gimpu není nějaký jeden pravý panel, jsou dva, do kterých se přidávají fce. Každý obsahuje několikero paletek a ty je třeba zapnout, dle libosti pomocí menu Okna/Dokovatelná okna...tady povolíš, co potřebuješ. V horní části jsou to například stopy, vzorky. V dolní vrstvy atd.. To je potřeba aktivovat. K aktivaci doků zkus Okna/Skrýt doky.

hodnocení

Když dám skrýt doky, ztratí se mi i ten .

dajdalos
Zkus: Upravit/Předvolby/Rozhraní/Správa oken/ -> Obnovit uložené pozice oken na výchozí pozici.
dajdalos

+ je nutno restartovat Gimp..

hodnocení

Restartovala jsem ho

dajdalos
Toto nastavení nefunguje? (Upravit/Předvolby/Rozhraní/Správa oken/ -> Obnovit uložené pozice oken na výchozí pozici). Já to nastavení před chvílí zkoušel. Panely jsem ukryl, následně použil příkaz v závorce a panely byly zpět...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, na Váš starší dotaz o tomto problému si vzpomínám, ale nemohu ho najít - pohledejte u sebe v založených otázkách (moje otázky / které jsem založila) a použijte rady tam uvedené. Zdravím!

doplněno 28.11.19 09:04:

Nahoře na liště GIMPu klepněte na Okna a tam na Nedávno zavřené doky - tam by měl být ten uzavřený pravý panel, tak to odklepněte.

doplněno 28.11.19 09:31:

Rada, kterou vložil @dajdalos, je funkční. Tedy, v Předvolbách si to dle této rady nastavíte (potvrdíte Budiž), GIMP vypnete a znovu spustíte - bude jako nový. Jinou radu už nemám, resp. možná je lepší používat GIMP jako jedno okno (Okna / Režim s jedním oknem).

hodnocení

tohle mám - nevyjede mi ta druhá strana..

Zobrazit u gimpu pravý panel
hodnocení

také jsem to zkoušela a vyjede mi vedle napsáno pázdný děkuji moc

dajdalos

Doporučil bych ještě Gimp odinstalovat a stáhnout/nainstalovat nejnovější verzi.. Když všechno selže, nejlépe je začít od píky...

hodnocení

To ne musí to nějak jít,,někde jsem asi klikla a je to,,to si myslím,

hodnocení

tohle potřebuji nemá zobrazenou tu pravou stranu,,

Zobrazit u gimpu pravý panel #2
hodnocení

tento panel na pravé straně

dajdalos

Napsal jsem Vám postup, kterým vrátíte zpět "tovární" nastavení Gimpu. Ať jste klikla dříve na cokoliv, Gimp dostal jasný příkaz - všechna okna do výchozího stavu. Pokud na tohle nereaguje, sotva přijdete na jiné řešení než reinstal. V každém případě, pokud máte dostatek času, zkoušet můžete a třeba se zadaří...

hm*
hodnocení

2x

Jaký "pravý" panel? Co by v něm mělo být? Já mívám okének otevřeno víc, normálně ale jen to, co máš jako dlouhou svislou nudli a to s editovaným obrázkem tak, jak to máš na printscreenu.

hm*

zavinac: Jak už ti psali, v menu otevři "Okna - Nedávno zavřené doky". Jestli ti to otevřít nejde a jen vpravo od menu vyjede "Prázdný", tak si musíš otevřít nějaký nový panel: v menu otevři "Okna - Dokovatelná dialogová okna" a něco z nabídky vyber, to je jedno, co, třeba Vrstvy. Otevře se okénko s "Vrstvami". Pak si můžeš stejným způsobem otevřít třeba okénko "Kanály". A můžeš si to nechat buď takhle zvlášť, nebo chytneš ty "Kanály" myší (chytnout to musíš za to "ouško", jak jsou tam tři plochy červená, zelená a modrá a vedle nápis Kanály, tak za to) a potáhneš je do okénka "Vrstvy". Pustit je (ty Kanály) můžeš buď hned vedle levé hranice okénka s Vrstvami (uvnitře okénka, samozřejmě, hned za orámováním), nebo vedle pravé, nebo dolní, nebo horní, tak se ti do okénka s panelem Vrstvy přidá panel Kanály vlevo, vpravo, pod, nebo nad "Vrstvy". Nebo můžeš ty Kanály pustit do prostoru vpravo vedle ouška Vrstvy a ony se z vrstev a Kanálů udělají přepínatelné záložky. Máš tedy celkem 5 způsobů, jak si nový "pravý" panel uspořádáš. Stejným způsobem si můžeš z nabídky "Okna - Dokovatelná dialogová okna" pootvírat další panely a sestavit si z nich (zkombinovat podle libosti) takový "pravý panel", jaký se ti líbí. A za ta ouška můžeš pak jednotivé panely přemísťovat, nebo zas vyndat mimo - samostatně vedle na plochu atd. atd.

hodnocení

Děkuji moc za ochotu..

mark13
hodnocení

0x

Pokud se vám gimp ještě nezobrazuje v jednom jediném okně tak máte určitě nějakou zastaralou verzi, stáhněte si verzi/.... Gimp vypadá dnes takto:

Zobrazit u gimpu pravý panel #3
mark13

Jinak v této nové verzi jakékoliv omylem zavřené panely/doky snadno
vrátíte na své místo v menu OKNA->NEDÁVNO ZAVŘENÉ DOKY->...

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]