Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze použít tuto grafickou kartu?

Od: honzamachek odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné připojit grafickou kartu MSI GeForce GTX 1650 SUPER AERO ITX OC, 4GB GDDR6 do počítače Acer Aspire GX-781, místo grafické karty GTX 1050 Ti 4GB. Procesor je Intel Core i5-7400 Kaby Lake 7.generace a zdroj napětí má 500W. Záleží mi na tom, aby tato grafická karta přinesla nějakou změnu v FPS a jestli by jí procesor nebrzdil. Budu moc rád za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
Pripojit pujde, do teto skrine by se mela vejit, takze nevidim problem. S fps to bude jak kde, jsou hry narocne na cpu a tam to brzda bude, ale obecne to bude prinos, je o 50÷ vykonnejsi. Ekononicke hledisko zvazte sam.
mark1651656

Neříkáte tu pravdu ... ten výkonostní nárust co popisujete odpovídá pomalejší kartě 1650 ale tazatel jasně uvádí že má variantu 1650 S a ta je proti 1650 ještě o dalších 44% výkonější ! Celkem ten výkonostní nárust bude značný (až 90%).

re4zon
Ale rikam, podivejte se na to video s normalni 1650, rozdil je opravdu asi 10fps, takze tak 20-30÷ zvyseni framerate. S 1650s to bude tak dvojnasobny rozdily tedy neco mezi 40 a 60÷. Papirove je vykon procentualne jiny, ale pochybuju ze tazatel hraje benchmarky...

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ano a rozdíl bude cca 10 FPS, protože ty karty jsou téměř totožné, až na novější čip. Já bych do toho nešel, ale každý má své důvody. Jinak většina radilů neví o hrách a náročnosti na RAM a procesor nic. Ono to Quad Core totiž jede na 25-50% stačí si nainstalovat Afterburner a zobrazit při hrách všechno tedy procesor, jádra, grafiku, RAM, FPS, teploty a sledovat u jednotlivých her. Mám také Quad a jedině hra Sekiro (2019) jede na plný výkon proceroru a RAM asi 10GB, protože je fakt náročná. Vše ostatní má na proceroru 50% cca a RAM už chce 16GB.

mark615165

V tom videu srovnávají jiné karty, ... 1650 není 1650S !

pavelpavel*

Ano omlouvám se za nedopatření, přehlédl jsem variantu S. Tedy GTX 1650 S má o málo vylepšený procesor a rychlejší paměti DDR6 tedy jedná se víceméně o stejně čip prvkově a proto zůstal označen jako 1650. Karta má skutečně lepší výkon evidentně v rychlosti o 44% a navýšení snímků mezi 1650 a 1650 S je cca 15FPS tedy s připočtením 10FPS rozdílu mezi 1650 a 1050 bude rozdíl mezi 1050 a 1650S cca 25 FPS, což odpovídá těm 44%. Níže jsem našel jediné video rozdílu mezi GTX 1650 a GTX 1650S

douby*
hodnocení

0x

Připojit to samozřejmě půjde a výkonostní nárust bude velmi výrazný (+87% podle srovnávacího benchmarku).

Lze použít tuto grafickou kartu?
douby*

je totiž docela velký výkonostní rozdíl mezi variantami 1650 a 1650S (s-ko je asi o 44% výkonější), a to tu mnozí odpovídající ignorují a nabízí jen srovnání s pomalejší 1650kou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]