Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pokusím se popsat, co vlastně potřebuji... Mám 2 PC (každý má 1 síťovou kartu), jeden (PC1) s připojením k Internetu kabelem s konektorem rj45(. Pomocí tohoto návodu hyperweb.cz/... bych si chtěl udělat připojení k Internetu k tomu druhému, PC2, pomocí kříženého kabelu. Problém je, , že na PC1 mám pouze jedno místo pro připojení kabelu s konektorem rj45, tudíž tam buďto můžu strčit přímý kabel s Internetem, nebo ten křížený, kterým jej mohu spojit s PC2.
Pomůže mi tato suntech.cz/... rozdvojka? A stačí mít v PC1 jednu síťovou kartu? (protože budu potřebovat 2 připojení k místní síti: 1. kvůli připojení k Internetu, 2. bude propojení mezi pc1 a pc2) Chápu-li to dobře, tak pc2 by se k internetu připojoval pomocí pc1, tudíž by pc1 musel být zapnutý, aby pc2 fungovalo připojení k Internetu.
Nebude u té rozdvojky, kterou zapojím do PC1, problém s tím, že jeden kabel, který do ní strčím, bude přímý a druhý křížený?
(nestojím o rady kup si switch/router, chtěl bych to zkusit touhle cestou, přijde mi to nejlevnější)
Díky.
0x
1) rozdvojka ti nepomůže, potřebuješ druhou síťovku
2) ano pc1 bude muset být zapnutý
3) stejně ti raději řeknu- kup si router, nejlevnější bez wifi mášřekněme od 400kč, síťovka taky něco stojí i když ne tolik, ale zase si vem logicky že ti teď poběží 2 pc defakto pořád když bude chtít být pc 2 na netu. Víš používal jsem taky sdílené připojení přes proxy,ale je tomu už pár let- dial up připojení...tehdy byly routery znatelně dražší...ale jak chceš, stejně to časem hodíš na router
4) switch a router jsou 2 odlišný věci, tak si rozmysli co ti nemam doporucovat :P
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.