Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pokusím se popsat, co vlastně potřebuji... Mám 2 PC (každý má 1 síťovou kartu), jeden (PC1) s připojením k Internetu kabelem s konektorem rj45(. Pomocí tohoto návodu hyperweb.cz/... bych si chtěl udělat připojení k Internetu k tomu druhému, PC2, pomocí kříženého kabelu. Problém je, , že na PC1 mám pouze jedno místo pro připojení kabelu s konektorem rj45, tudíž tam buďto můžu strčit přímý kabel s Internetem, nebo ten křížený, kterým jej mohu spojit s PC2.
Pomůže mi tato suntech.cz/... rozdvojka? A stačí mít v PC1 jednu síťovou kartu? (protože budu potřebovat 2 připojení k místní síti: 1. kvůli připojení k Internetu, 2. bude propojení mezi pc1 a pc2) Chápu-li to dobře, tak pc2 by se k internetu připojoval pomocí pc1, tudíž by pc1 musel být zapnutý, aby pc2 fungovalo připojení k Internetu.
Nebude u té rozdvojky, kterou zapojím do PC1, problém s tím, že jeden kabel, který do ní strčím, bude přímý a druhý křížený?
(nestojím o rady kup si switch/router, chtěl bych to zkusit touhle cestou, přijde mi to nejlevnější)
Díky.
1) rozdvojka ti nepomůže, potřebuješ druhou síťovku
2) ano pc1 bude muset být zapnutý
3) stejně ti raději řeknu- kup si router, nejlevnější bez wifi mášřekněme od 400kč, síťovka taky něco stojí i když ne tolik, ale zase si vem logicky že ti teď poběží 2 pc defakto pořád když bude chtít být pc 2 na netu. Víš používal jsem taky sdílené připojení přes proxy,ale je tomu už pár let- dial up připojení...tehdy byly routery znatelně dražší...ale jak chceš, stejně to časem hodíš na router
4) switch a router jsou 2 odlišný věci, tak si rozmysli co ti nemam doporucovat :P
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.