Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevný disk

Od: joudis* odpovědí: 4 změna:

Na externím pevném disku Toshiba 2TB po zapojení objevuje chybové hlášení. Disk v jednotce: musí být před použitím naformátován. Chcete provést formátování? ...Nechci příjdu o data tam uložená. Je nějaká možnost jak obejít? Pokus vložit disk přímo do počítače jako interní, stejná hláška.

Pevný disk

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já bych to zkusil na Linuxu.

hodnocení

0x

Obávám se, že pokud se HDD chová stejně jako externí i jako interní, pak bude chyba v disku a zachránit data bude problém. V jiném PC jste ho také zkoušel?

pavelpavel*
hodnocení

0x

Ber s rezervou, protože nemusím mít pravdu, ale málo informací. Tady je třeba vědět na jakém pc bežel, protože jsou na něm data a do jakého pc ho cpeš nyní. Ony všechny nezvládnou 2TB disk a musí se přeformátovat a pak patrně nepůjde na to prvním pc. Takže jaké nejde připojit? Kam? A kde byl připojen předtím? Není nový. Tak si otevři správu disků v pc a najdi si něco o fotmátování velkých disků 2TB ohledně BIOSu. Tam bude myslím problém. Současné pc neví co s ním a patrně mu nic není. Víc neporadím, protože o discích nevím vše. Snad někdo poradí a jak naformátovat 2TB disk si najdeš sám. Na starších pc se zapínala v BIOSu správa velkých disků v té době myšleno 2 GB např.

karel556*
hodnocení

0x

měl jsem podobný problém, před zformátováním jsem projel disk programem RECUVA, obnovil mě kupodivu vše a pak jsem disk zformátoval.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]