Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avast Free Antivirus - zkušenosti

Od: novak1* odpovědí: 26 změna:

Nejakým nedopatrením se mi dostal do počítače Avast Free Antivírus.Co to je zač? Mám to legalizovat?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
To nedopatření asi bude, že při instalaci čehokoliv bezhlavě klikáš jen na Další. Ono není na škodu vše pečlivě číst.
Normálně to odinstaluj a hotovo. Pokud tedy nepoužíváš nějaký jiný antivirus.

hodnocení

5x

Už dávno ne. Důvody už uvádět nebudu, popsal jsem to zde už vícekrát.

hodnocení

3x

Tak ho stejným "nedopatřením" odinstalujte a budete mít klid.

Co to je zač, je jasné z názvu - antivirus.

hodnocení

3x
Očividně jsi "všechnoklikač", takže si troufám tvrdit, že ten avast je Ti stejně k ničemu a s klidem ho odinstaluj. Jen by zatěžoval počítač.

hodnocení

2x

Avast Free Antivirus používám již nejméně 5 let a nemám problémy. Ovšem určitě se tu dozvíš, že nestojí za nic a rychle se ho zbav. Objektivní názor ti asi nikdo tady nedá.

Ale nechápu, jakým nedopatřením se ti ten Avast do PC dostal. Musel jsi ho tam nějak dostat ty, jinak to není možné!

novak1*
hodnocení

Tak stahoval jsem Avermedia td310 a Foxit reader,jen tak se tam musel propašovat.Kolik to má MB?

To je tak, když se neustále kliká na NEXT, aniž by si člověk přečetl, co vlastně potvrzuje... *haha*

novak1*
hodnocení

všude samá angličtina,tak co nadeláš.

Stejně čtu co mi tam kde píšou. Angličtina, nebo čeština. To je jedno. Ono to není žádná vyšší dívčí.
lidus*

Mám ho 10 let a bez problémů.

novak1*
hodnocení

Tak už jsem to odinstaloval. Zdá se že se mi lépe dýchá.

Jiný antivirus nemám,jenom Windows zabezpečení.

novak1*
hodnocení

Teď když jsem to odinstaloval jen to tak lítá ,rychlostí svetla ,když klikám.Paráda.Hodne to zatežovalo počítač ,až se tomu divím. Asi jsem to mel restartovat po instalaci až po odinstalaci me to vyzvalo restartovat. Kdysi jsem mel Eset ten tak nezatežoval počítač.

hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

novak1*
hodnocení

Znáš to nebo to neznáš?

mark165165651

Avast je jeden z nejznámějších antivirových programů vůbec. To zná samozřejmě kde kdo, ostatně stačilo zadat jeho název do googlu a snadno by ses dostal na domovské stránky /... nebo k nějaké odborné recenzi. Když se rozhodneš pracovat ve windows, je to jako usídlit se uprostřed minového pole kam dopadají rakety nepřítele ... antivir je deštníček, který může a nemusí v takové chvíli pomoci ... rozumější je uhnout stranou mimo to minové pole a dát na počítač třeba ubuntu linux který k mnohem vyšší úrovni zabezpečení ani žádný antivir nepotřebuje.

novak1*
hodnocení

To by se dalo provozovat vedle windows ten linux?

Ano dalo. Na jednom disku můžeš mít nainstalovaných několik systémů.
Jelikož Windows předpokládá, že neexistuje nic jiného než wokna, tak musíš mít napřed nainstalovaný Windows a teprve potom k tomu přidat Linux.
Sám s úspěchem provozuji Linux Mint, někomu vyhovuje Ubuntu. Těch linuxových distribucí je několik a člověk neznalý má často problém vybrat si to správné. Navíc, nainstaluješ Linux a máš tam zrovna většinu programů co potřebuješ.
novak1*
hodnocení

To budu muset pokaždé spouštet já nebo on se prosadí.

111®

jistě obvykle se vytvoří tabulka nabídky co chceš spustit, w nebo linux, pokud by jsi chtěl spouštět Linux pod Woknama, musel by jsi vytvořit virtuální prostředí

Linux si můžeš snadno vyzkoušet. Uděláš si bootovací flešku s nějakou distribucí a nabootuješ z ní. Spustí se Linux a do Windows to nebude sahat. Když to budeš chtít nainstalovat na disk, máš na ploše ikonu a přes ní spustíš instalaci.
Osobně jsem zkoušel několik distribucí, než mi nějaká sedla.
novak1*
hodnocení

A to se nemusí aktualizovat? Kolik MB to sebere? Jedu na sim kartu,nemám wifi.

Co aktualizovat?

Stažení instalačky Linuxu Mint jsou skoro 2 GB.

novak1*
hodnocení

Windows se pořád aktualizuje.Teď se mi stahuje vyše 4GB,to jsou peníze. ALinux nic?

Linux se aktualizuje taky. Klidně každý den, ale přiznám se, objem dat mě nezajímá, tak jsem to nikdy nestudoval. Ale jelikož je aktualizace za minutu, nejvejš za dvě hotová, tak to nebude s množstvím dat nijak hrozný.

novak1*
hodnocení

Když je Linux tak dobrý,proč Microsoft nedelá takové veci,co oni jsou blbší?

Dělají to prostě jinak. Jablko to taky dělá jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]