Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tvorba webu ve WP

Od: miri* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
rád bych se naučil tvořit weby ve WordPressu.
Jelikož jsem úplný začátečník, neporadili by jste mi jak postupovat při tvorbě úplně prvního webu?
Nejprve si koupit domému, pak hosting a pak to nějak sloučit a instalovat WP?
Děkuji vám

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jasanek*
hodnocení

3x

Zkus wedos. Prodává domény, nabízí hosting a instalaci wordpressu uděláš v nastavení domény.

hodnocení

2x

Koupíš doménu, třeba na subreg.cz, pořídíš hosting a DNS záznamy nasměruješ na ně a ono to už pošlape. Doporučuji najít hosting, který umí instalaci wordpressu jedním klikem... ono to nainstalovat není zase tak triviální. Pak si najdeš nějakou hezkou šablonu atd atd a hotovo.

Ale jde koupit doménu přímo u hostingu a pak to máš ještě jednodušší.

miri*
hodnocení

Dobrý den,
zkusím ten WEDOS.
Je třeba se první registrovat pak koupit doménu a pak hosting, pak to už jen propojit?
Děkuji vám

hm*
hodnocení

0x

Proč bys kupoval doménu a hosting, když se chceš naučit tvořit web? To se přece můžeš naučit doma. Nainstaluješ server (třeba Apache), do toho nějaký to pomáhadlo (třeba WP) a můžeš se učit.

Doménu a hosting si pořídíš klidně až tehdy, až budeš chtít hotovou věc prezentovat veřejně.

miri*
hodnocení

Chci se naučit tvořit web ve WP.
Jak to mám teda udělat?
Až bude hotový, chci hosting i doménu na wedosu.
Poradíte mi nějaký návod, postup?
Děkuji vám
hm*

Vždyť jsem ti to psal: Musíš si nainstalovat webový server a WordPress na své PC. Jak nainstalovat webový server a spol. píšou třeba na itnetwork.cz/... (je to to XAMPP). Apache je webový server, MariaDB databázový server, PHP nástroj pro tvorbu dynamických webových stránek na serveru. Přečti si ten návod celý. Tvorbou skriptů PHP se ale zabývat nemusíš. No a pak si stáhni a nainstaluj WordPress třeba podle cs.wordpress.org/... . Návod mají, bohužel, v angličtině. Víc ti asi neporadím, nepoužívám ani Windows, ani WordPress, ani MariaDB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]