Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konfigurace pc

Od: tomasspaca odpovědí: 6 změna:
Dobry den,
chtel bych se zeptat jestli tato pc sestava je kompatibilni a jak dobře mi to rozjede hry jako je gtaV nebo fortnite? czc.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pi*
hodnocení

0x

Popis u ZD (MB): Základní desky AMD B450 a AMD X470 bývají kompatibilní s novou 3tí generací procesorů až po updatu BIOSu. Před zakoupením této kombinace se nejprve ujistěte přímo na stránce výrobce, jakou verzi BIOSu deska pro funkčnost požaduje. Flashnutí bývá třeba udělat ještě před vložením nového procesoru (vyžaduje starší model kompatibilního procesoru) výjimku tvoří desky s označením MAX ...

"jak dobře mi to rozjede" je také vynikající a přesný dotaz.

hodnocení

0x

Hoď to na pc-help.cz. Tam se dozvíš odbornou odpověď, popř. ti ta navrhnou PC podle tvých požadavků.

Jinak ti řeknu, že i mně jako víceméně laikovi přijde ta sestava nevyvážná, třešničkou na dortu pak je OS, ktrý se dá sehnat na e-bayi legálně kolem cca 150,-Kč.

pavelpavel*
hodnocení

0x

Zdravím. Popravdě řečeno i já, protože čas běží se o Ryzenech učím, takže nemusím mít pravdu, ale kup do toho Ryzen 7 2. generace, nebo jak je výše budeš muset (nebo spíš nechat) přehrát BIOS a na co si dej pozor hlavně jsou ty ramky . To myslím to 3200+ a píšou, že musíš mít Ryzen 5 na ně a na Ryzen 7 ne. Koupil bych Ryzen 7 do toho a jiné RAMky a zcela jistě si je nech ověřit na CZC nebo jinde, jak píše kolega výše. Nejsem si jist. Jinak na to ti půjdou všechny hry a GTA5 je už starší a půjde ti na maximum neboj. Všechno ti půjde. Takže si vyber : Ryzen 5 a flash BIOSu, nebo Ryzen 7 a RAMKY s jinou frekvencí (oveřit na jistotu zda v té desce půjdou) a jestli chceš stavbou ušetřit nevím, ale proč nekoupíš tedy Ryzen 5 rovnou celou sestavu? Budeš mít co chceš a jistotu, že to zapneš a pojede to. Záruku a patrně i Windows.

Tady máš ukázku rozdílu Ryzen 5 a Ryzen 7 a vidíš rozdíl?

krtek*

tak ty mu tu pošleš video, ve kterém je jasné vidět a je to zcela i logické, že ryzen 5 třetí generace je lepší než ryzen 7 druhé generace a doopručíš mu koupit ryzen 7 ...to mi hlava nebere...update biosu je dneska stejně složitý jak instalace windows, takže tam bych problém neviděl...a s těma ramkama jsem sice četl..ale tam zase stačí přelupnout profil v biosu a je po něm...

já osobně bych tam vyměnil ten cirkusáckej chladič, vyměnil ho za klasickej měděnej ventilátor a za ušetřenej litr si koupil větší SSD disk...jinak běžný mainstream...

a jinak vzhledem k tomu, že na tom chceš hrát fortnite budeš asi mladý ucho, takže cokoliv bys složil tak to na tom rozjedeš...třeba z toho časem vyrosteš;)

pavelpavel*

Hele ... jestli nechápeš proč jsem vložil to video, tak vidíš snad rozdíl? Já ne. Jasně jsem mu napsal, aby si vybral sám a Ryzen 7 je osmijádro 2. generace a nemusel by flashovat BIOS. Někteří lidé si pod pojmem lepší představují i 5Mzh

krtek*

právě, že ten rozdíl vidím..máš ho tam jasně číselně napsaný...menší spotřeba, menší teplota, víc FPS...vzhledem k tomu jak rychle se počítačový trh mění je absolutní blbost si dneska kupovat už něco, co už je rok staré když za pár stovek navíc může mít lepší a nový...na nějakou dobu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]