Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poloha počítače podle sítě

Od: ernie® odpovědí: 7 změna:

Zdravím.

Proč se mi na mapách zobrazuje síťová poloha asi kilometr od bydliště, u nějaké rozvodné krabice? Chápu, že jsou v ní ty internety, asi to je nějaký uzel. Jde to změnit na fyzické stanoviště stanice?

Dík.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Síťová poloha se zobrazuje podle poslední veřejné IP adresy, respektive podle posledního veřejně známého bodu cesty k tvému počítači. Příklad. Síťový provoz jde k tobě přes body A, B, C a D a dojde k tobě což jsi třeba X. Bod A je v Praze na známém místě. Bod B je kousek za Prahou na známém místě. Bod C je krabice ve tvé ulici ovšem není zanesena nikde v registrech ani není známé na internetu její umístění. Bod D je v baráku a stejně tak není známo jeho umístění v internetu a na mapě. A X už vůbec není známé, je to soukromé zařízení. No a proto se ti na mapě zobrazí jako nejbližší bod na mapě k tobě bod B. Poslední známé místo na cestě k tvému PC.
hodnocení

Díky za vyčerpávající a naprosno jasnou odpověď.

pavelpavel*
hodnocení

0x

No tak Ernie snad bys nechtěl, aby to ukazovalo barák i patro. Mně to ukazuje střed města a to stačí.

hm*
hodnocení

0x

Che, mně to dřív ukazovalo 200 km vedle. :) A vůbec mi to nevadilo. Teď ani nevím, kam to ukazuje.

hodnocení

0x

Ukazuje se poloha tvého poskytovatele - na koho je registrována IP adresa kterou máš.

Takové to přesné určení polohy je pouze a jenom v amerických detektivkách.

hodnocení

0x

K čemu to potřebujete přesněji *sok*? Mou polohu různé sledovací programy uvádějí jako "Praha" a i to se mi zdá zbytečně a otrvně přesné. Nemám zájem, aby každý znal mojí adresu.

hodnocení

Kdybych nechtěl, aby znal kdokoli mou adresu, tak se podle toho zařídím, ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]