Nejste přihlášen/a.
Ahoj prosím vás chci si přeinstalovat počítač na win7 instalačku mám. Prosím jdou něják zazálohovat soubory co tu mám? Děkuji předem.
Kolik máš oddílů na disku? - pokud dva (a více), přesuň data na ten, který nebude systémový a na systémový instaluj (samozřejmě - důležitá data je i tak vhodné zazálohovat na externí medium - flash, disk, NAS, nebo CD/DVD).
Pokud jen jeden, prostě musíš data ´odlít´ jinam a při přeinstalaci myslet na vytvoření systémové (podle velikosti disku, ale stačí max. 20 - 30 GB) a datové partition (oddělit data od systému a programů je velmi vhodné).
Taky můžeš instalaci spusti na disk tak, jak je - instalace se přímo uložených dat netýká (pokud nevytváříš a neformátuješ systémový disk) - ale riziko ztráty dat se zvyšuje...
Samozřejmě. Budeš k tomu potřebovat USB flash disk nebo nejlépe externí pevný disk. Toto zařízení připojíš přes USB konektor k počítači, poté otevřeš a jednoduše přetáhneš veškeré soubory/složky, které chceš zálohovat (kopírování/přesun dat může chvíli trvat, v závislosti na velikosti).
Po instalaci je stejným způsobem opět přetáhneš zpět do počítače.
Zdravim, většinou, z mých skušeností je opravdu nejlepší ten externí USB disk a všechno na něj nakopírovat, nejlevnější a nejspolehlivějšá metoda, ale ... Většina lidí chce mít po přeinstalaci úplně všechno a vetšinou, ikony na ploše, obrázek pozadí který měli na ploše, to vše chtějí mít stejné. Ale co je podstatnější, tak chtějí mít všechny nastavení windows stejné jako dříve na co byli zvyklí. Pokud se jedná o změnu OS například ze starších windows na nové windowsy, tak tak pomoc není, ale například u přeinstalace z XP na XP, tam existuje windows backup, který umí zazálohovat i například registry windows, ve kterých jsou všechna nastavení a například asociace souborů a informace o nainstalovaných programech a jiné informace. Takže takový program ve winXP existuje. Ale ve Vašem případě doporučuji ten USB externí disk a připravte se na to, že po reinstalaci budete mít úplně celý windows tudíž systém čistý a všechny nastavení a instalace programů budete muset dělat znova. Videa, hudbu a jiné soubory, například dokumenty, které ste si zazálohoval budete mít.
A co je možná ještě podstatnější, tak ztrácíte ovladače, které jsou nainstalované ve windows. Takže Vám někdo může říct, to je v pohodě, to najdeš na internetu. ), super rada, když nemáte ovladač na síťovou kartu a bez síťové karty se na internet nedostanete
) Dále ovladače potřebuje například zvuková karta a také grafická karta
), tak hodně štěstí
) Na ten problém, že se nemůžete dostat na internet může posloužit LIVE CD nebo DVD linuxu, která se většinou na internet dostane s jakoukoli síťovou kartou
) Samozřejmě, pokud si odkrouhnete přístup k internetu, tak jste víte kde
) . Já mám vždy u sebe odskoušené Live CD nebo DVD, kterým se v nouzi na internet dostanu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.