Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Navrhy na pratelstvi na facebooku

Od: annie01* odpovědí: 10 změna:
Dobry den,
nevite prosim, jak je to na facebooku s navrhy na pratelstvi? Vim, ze to facebook vyhodnocuje treba podle spolecnych pratel. Dava treba navrhy take na zaklade toho, kdo se na muj profil casto diva nebo tak? Jde o to, ze v posledni dobe mi facebook nabizi hrozne moc navrhu na pratelstvi, coz se drive nestavalo. Ptam se na to ciste ze zvedavosti:D
Predem diky za jakekoliv odpovedi
Hezky den

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podobný dotaz jsem zde položila i já. Dozvěděla jsem se, že je rozdíl mezi návrhem na přátelství a žádostí o přátelství. Žádost posílá konkrétní člověk. Návrh je jen aktivita samotného facebooku a dotyčný ani neví, že byl někomu doporučen.

Já už nám sto návrhů od Maďarů :).

A z toho jasně vidíš, co je to za nesmysl. Přátelství budujeme roky osobním stykem, ne nějakými elektronickými ptákovinami. Na to skočí jen ten, kdo nemyslí hlavou.

Ferax, tou svou hlavou také někdy myslím. Ale výpadky mám, to je pravda :).

Ono to tehdy nebylo tak jednoduché. Měla jsem důvod si myslet, že si mě ti "noví kamarádi"pletou s některou z mých jmenovkyň. Odkaz na můj starý dotaz:

poradte.cz/...

priklad1*

No ono mít Fakebook v baráku taky o něčem svědčí. A moc bych se s tím nechlubil

@bimbam - ty si dělej co chceš, já jsem pouze vyslovil svůj názor. Bohužel je stav takový, že bez Facebooku se nelze dostat na některé weby. Proto mám také svůj účet, ale pouze pod falešným profilem a neprovádím tam žádné aktivity a jejich jakékoli ataky a snahy o kontakt mě nezajímají. Natož abych někomu něco posílal, nebo na někoho reagoval.

karel556*

To je fakt, facebook nějaký rok nemám, ale na některé weby se dá jít pouze přes něj. Už vzhledem ke svým zájmům o něm opět uvažuji, doba mě zřejmě dotlačí *nevi*

hodnocení

1x

Z mého dlouhodobého pozorování bych odhadoval, že Fejs nabízí lidi, na které se někdo koukal z vašeho PC, nebo mobilu, pak samozřejmě přátele přátel a někdy i lidi, kteří se často koukají na vás.

hop®

Z měho mobilu ani PC se opravdu nikdo jiný na FB nepřipojuje, jejich "politika" není v kontrole IP adres, přesto mám mraky návrhů...

hop®
hodnocení

0x

"Atlas hub" na to má dost složitý algoritmus, ale snad nikdy nenabídne spřátelení s někým, s kým nemáte NIC společného. Někdy stačí společní přátelé v nějaké skupině, občas mi to cpe nabídku na přátelství s člověkem, kterému jsem dal více palců na jeho příspěvky - a nemusíme mít ani společné přátele. Proste jednou je to sociální síť, tak nás ten "Cukrdebil" chce seznámit a spřátelit asi všechny se všemi. Hlavně se ten Fejsbůůůk nesmí brát moc vážně, reálný život je většinou trošku jinde. Já jsem díky FB našel asi před 6 lety naprosto neplánovaně super kámošku.. Ale i díky této poradně mám jednoho kamaráda, který nezklamal a asi už nezklame, a je to už přes osm let...

hodnocení

0x

Těch algoritmů, podle kterých FB navrhuje přátele, je spousta - společní přátelé, lidé, kteří navštěvují váš profil, lidé, které máte v e-mailu nebo telefonu, který jste poskytli facebooku, lidé, kteří se zúčastnili stejné události nebo jsou členy stejné skupiny nebo jsou označeni na stejné fotce, lidé, kteří komentovali stejné příspěvky v diskuzi, lidé pracující ve stejné firmě, studující na stejné škole, možná i lidé přihlašující se na FB ze stejné IP adresy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]