Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová paměť vs častý restart

Od: zuzkec odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Nedávno jsem si nechala vyměnit pamět za větší na stolním počítači. A od té doby se mi začal sám od sebe restartovat. Nejdříve to bylo jednou, dvakrát. když byl zaplý, ale teď už nenajede ani systém, prostě se restartuje znova. Odvezli jsme ho tam, kde nám tu paměť dali a ,,pan opravář" mi řekl, že mu to tam běží jak na drátkách. Opravdu nevím co s tím, ale vyhazovat další prachy se mi za to nechce a zvláště když nevím, jestli to neposrali oni, v té opravně.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dotaz*
hodnocení

0x

Možná je paměť moc náročná na požadavky pro tvůj PC. Zkus tam dát nějakou podobnou té původní. Nemůže to třeba způsobovat zdroj či přehřání PC?

zuzkec
hodnocení

No to já nevím, jestli to nemůže být zdrojem. Přehřávat se mi myslím nepřehřává, ale myslela jsem, že když to dám vyměnit k lidem, kteří tomu rozumí, tak nebudu muset řešit takovéhle věci. V noťasu jsem si vyměnila paměť sama a šlape to jak na drátkách :(

dotaz*

Tak to by ten pán to měl zkoušet na tvém PC a ne na jeho - to je asi odborník v uvozovkách... Jaký máte zdroj(kolik W)

doplněno 24.01.09 12:08:

Pokud to nebude zdrojem, tak zkontrolujte připojení k proudu. Může to být i maličkost.;)

zuzkec
hodnocení

Asi jsem idiot, ale jak zjistím kolik mám zdroj?

dotaz*

Pokud se nechceš dívat do PC, tak zkus tu opravnu. Držím palce. Zdroj se dá jednoduše zjistit tak, že otevřeš kryt bedny PC.

rex38f*
hodnocení

0x

Ja bych zkusil ještě jednou tu opravnu,jelikož to dělali oni musi tam byt nějaka zaruka na praci a paměti pokud je tam dali opravdu nové.At vám ten počitač odzkouší před vami trvejte na svém,a uvidíte že to nepojede,protože to není možné aby jim to jelo a vy to přinesete domu a nic.V žadném připadě nelezte dovnitř ztratite.tak zaruku pokud porušite jejich plombu na bedně.Jestli vite jake paměti vam tam dali a vite jakou mate zakladní desku napište to sem,je docela možne že to nebude plně kompatibilní se zakladovou deskou,to znamena že časovani paměti nemusejí byt stejna pokud jen přidavali do chanelu dalši.Všechny pametí by mněly mit stejnou frekveci Mhz,stejna časovaní a hlavně nejde zaměnit paměti DDR s DDR2,Ale to by měli jako zkušení opravaři vědět

zuzkec
hodnocení

No v té opravně už jsme byli dvakráte a akorát nám podruhé přeinstalovali windows a prostě mi tvrdili, že jim to jde. A to jsem se jim ještě omlouvala, že jsem na ně byla nevrlá, když jsem počítač přirovnala k ledničce, kterou když dám do opravy, tak taky předpokládám, že ji dovezu domů a bude fungovat. Přehodila jsem tu paměť do druhého slotu a zatím to jede, ale tak je to vždycky. Chvíli to dělá, že je vše v pořádku a jakmile odjedu do školy, tak to sestře začne blbnout.

rex38f*

Zkusit cely počitač projet antivirem,zda tam není vir muže to byt itim.Ale pokud vam to jede a sestře to blbene,udělejte ji zvlašt uživatelsky ůčet at nema možnost zasahovat do systemu,to se děje když se odinstalaci nějakého programu třeba přesune do koše odstraní tim nějaky registr systemu windovs,koš se vysype a je po srandě samozřejmě tak to je špatně.Taky jsem jednou omyle smazal program ktery využival windovs,a už mi to po restartu pc nenajelo a jen se to restartovalo pořad dokola.

Stáhni si memtest86 memtest.org/... vypal na cd, nabootuj z cd (buď to máš automaticky nebo to musíš nastavit v biosu) nech to testovat pár hodin, pokud tam budou chyby tak je to jasné

zuzkec
hodnocení

No já myslím, že je problém vyřešen, s novou pamětí se mi počítač znovu restartoval, tak jsem tam píchla tu starou a jede úplně v pohodě. Asi jim tu novou paměť omlátím o hlavu, a to si říkají profesionálové. díky všem za rady :)

dotaz*

Je zajímavé, že přeinstalovali WINDOWS,...jsou to opravdu odborníci? Když se nicnevyřešilo a nic vám nepomohlo, tak zkuste reklamaci.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]