Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šedavé pozadí po vytištění

Od: hedvika* odpovědí: 10 změna:

Mám problém s laserovou tiskárnou. Po vytištění (uplně)celá stránka má světle šedavé pozadí, není rovnoměrné, ale takové flíčky nebo šmouhy. Příliš to nevadí, není to zas tak tmavé, akorát mi na tom vadí spotřeba toneru :) navíc. Jiný problém s tiskem není, vše je dobře zapečeno ( toner na papíře drží).

Tiskárnou to na 100% není.Zajímalo by mě čím je toto způsobené, dřív to nedělalo.:?
- optickým válcem
- stíracím válcem
- magnetickým válcem
- práškem (ten je identický, a s ním se tohle nestávalo)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

Úplně normální. Jednou za čas musíte dát tiskárnu vyčistit.

doplněno 14.11.19 12:32:

bože můj. Tyhle lidi z duše miluju. Vyčistit tiskárnu neznamená ji vycucat vysavačem nebo ji přetáhnout hadrem na podlahu. Všechny laserovky časem začnou špinit a pro tuhle opravu je potřeba speciální vercajk, který doma spolehlivě nemáte. Zavezte tiskárnu do servisu.

hedvika*
hodnocení

Prosimtě , ty jsi expert na laserové tiskárny? vyčistit kde(jaké místo /součástku) a co vyčistit(komponentu)? Proč to předtím 1000 stran vůbec nedělo?

Proč se do ní tak navážíš? Slušně se zeptala, nerozumí tomu, a ty povýšeně reaguješ jako pako! Tak takové lidi zase já miluju, ty by ses hodil do parlamentu, machře! Nic si z něj nedělejte, Hedviko, on zase nerozumí spoustě jiných věcí!

Také mám ten pocit, že figurek má dnes nějaký blbý den a potřebuje tady dokazovat, jak jsou ti tázající hloupí. Ostatně chtěl bych ho vidět, jak dává do servisu vyčistit běžnou laserovou tiskárnu - prostě se to nevyplatí, lepší je koupit novou, vyjde to nastejno. K věci - nejsem expert na tiskárny, tady je nějaký postup od Brotheru, třeba pomůže.

hedvika*
hodnocení

koupit novou - viz upřesnění!

hedvika*
hodnocení

Upozornění / doplnění:

Zcela jistě je problém v tomto jednom toneru, protože nejenže tento toner dříve tiskl bez problému šedého pozadí, ale další jiný toner tiskne korektně celou dobu. Nenapadlo mě, že to někomu nebude zřejmé z prvního popisu.
Ocenil bych spíš (figurkovu) radu , jak vyčistit/opravit ten toner , a to konkrétně jak, kterou část. Ale v první řadě mě zajímá, kde (v jaké části) toneru je lokalizovaný problém, příčina, proč bílé pozadí je do šeda.

Napadá mě něco jako že válec nedostatečně drží náboj (ho laser špatně neutralizuje) nebo se ho nepodaří stíracím válcem setřít uplně dočista. Pokud by la zadělaná tiskárna, projevilo by se to dříve a nebo i s jiným tonerem.

Šedé pozadí:

Zkontrolujte, zda používaný papír odpovídá požadovaným specifikacím.
Nahlédněte na "Jaký papír je pro zařízení vhodný?".

ze stránek Brother:

Šedé pozadí:

Zkontrolujte, zda používaný papír odpovídá požadovaným specifikacím.
Nahlédněte na "Jaký papír je pro zařízení vhodný?".

> stále stejný

Zkontrolujte stav prostředí v jakém se tiskárna nachází. Vnější okolní podmínky jako například vysoká vlhkost nebo teplota, může podstatně zvýšit množství naneseného toneru na pozadí.

> stále stejné

Může být poškozená tonerová kazeta. Založte novou tonerovou kazetu.
Bližší informace, jak vyměnit tonerovou kazetu, viz Jak vyměním kazetu s tonerem?.

Ano, to přeci je jasné, že je to tímto tonerem, ale dřív to nedělal

Optický válec může být poškozený. Založte nový optická válec.
Bližší informace, jak vyměnit optický válec, viz "Jak vyměnit optický válec?"

Ano, válec by přicházel v úvahu, pokud se podaří najít nějaký navíc (mám 3)

hedvika*
hodnocení

Po upřesnění?

hodnocení

0x
Takze stary toner zacal zlobit, novy je ok.
Fajn a proc nereklamujes stary toner?
Laserovky maji bud jen toner, valec je v tiskarne (bud menitelny po nekolika tonerech a nebo se pocita na zivotnost tiskarny a je nerentabilni ho menit) a nebo toner+valec jako jedna vec co menis. Pokud u tve tajemne tiskarny je posledni moznost tak muzes otrit opatrne valec.
Mimochodem, chces presnou radu na nekonkretni dotaz...to je pak tezke.
hedvika*
hodnocení

Nejenže to nedělá nový toner, ale on to ani nedělal starý toner doteď, než jsem ho rozebrala a přesypala prášek (protože už v zásobníku docházel a tiskárna vynechávala - dělala bílé pásy) z odpadního zásobníku do tiskového zásobníku. Po doplnění nevynechává, tiskne plně. Toto je již druhá samo-"recyklace" tohoto toneru. Při první problém s šedým pozadím nevznikl, nevím proč, kde je rozdíl, proč až při druhé se objevil problém s šedým pozadím.

Je to tedy už "přetočený" válec, který už je za životností? Pak ale bych očekávala, že šedé pozadí bude se budovat postupně a ne ze dne na den po výměně prášku se zjeví.

Starý toner nelze reklamovat, protože je minimálně víc jak 10 let starý. Ale doteď do druhé výměny tisk bez problému (první samo-recyklace musela být, protože v zásobníku už bylo málo prášku a tisk měl bílé sloupce)

Válec je součástí tiskárny.

1
Zjištění: na magnetickém válci ( válec nejblíž zásobníku s novým práškem) furt je toner a vypadá to jako by tam neměl co dělat. Je pravda, že po rozebrání jsem ho neotírala (avšak to ani při první proceduře - ale po ní problém s šedým pozadím nevznikl)

2
Další věc: je pravda, že toner je směs magnetických částic a barvící složky( jde o černobílý tiskárnu). Tím přesýpáním by to se mohlo stávat, že do nového zásobníku vracím pouze ty magnetické, zatímco toner mizí(na papír) a tím v zásobníku po druhém přesypání vzníká převaha magnetických částic oproti stavu z výroby? Je to tak? Mohlo by to být vysvětlení problému?

hedvika*
hodnocení

Tak na těch stránkách tonersyp je dobrý seznam Troubleshotingu tisku, tam jsem se konečně dočetla, že to asi bude stěrkou - nedostatečně stírá zbylý prášek.

Když na to koukám, tak musím ještě přidat další problém, že šedé odstíny téměř splývají s bílou.

Samozřejmě jsem prolétla i jiné stránky shrnující problémy tisku(obrázkový rozcestník), ale tady to je asi nejlépe pochopitelné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]