Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoc-neodeslání e-mailu

Od: marketa1 odpovědí: 13 změna:

Nelze odeslat e-mail. resp. odešle se, ale pouze do pošty k odeslání. mám outlook pop3.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V první řadě bych zkontrolov adresu na kterou se to odesílalo. Není tam náhodou nějaký nedovolený znak? Nějaká čárka, závorka, tečka za .cz nebo něco podobného? Tohle bývá nejčastější příčinou že poštovní server odmítne email přijmout.

hodnocení

1x

Občas se to v Outlooku stane. Stačí mail napsat znovu, nebo okopírovat a pak dát odeslat. Nastavení pošty by se samo změnit nemělo. Odchozí pošta mívá nastaveno např. smtp.centrum.cz, nebo smtp.volny.cz. Je to podle vašeho poskytovatele.

doplněno 17.11.19 10:34:

Ještě doplním, chyba může být i v dalším nastavení. Také už jsem se s tím "vyřádil", když jsem potřeboval nastavit další maily. Na ukázku dávám možnosti, ale nastavení musíte vyzkoušet. To co mám já, nemusí fungovat vám. Zkoušejte možnosti. Já jsem se s jedním nastavením mořil hodinu, než jsem to trefil. Všechny portály to nemají stejné. Některý portál lze nastavit automaticky, jiný musíte ručně. Také záleží, zda nastavíte příchozí poštu na pop3, nebo imap. To vše si vyzkoušejte.

Pomoc-neodeslání e-mailu
Pomoc-neodeslání e-mailu #2

hodnocení

0x

Nastavení SMTP je v pořádku? Chodilo to někdy?

marketa1
hodnocení

Ano chodilo

Něco se od té doby změnilo?

Ale stejně bych zkontroloval nastavení odchozí pošty.

pi*
hodnocení

0x

A v poště k odeslání není možnost odeslat? Nebo při odesílání rovnou zadat odeslat ihned?

hop®
hodnocení

0x

Nezměnili jste připojení na internet?
Každý poskytovatel potřebuje svoji adresu smtp serveru (např. smtp.vodafonemail.cz, smtp.upcmail.cz,smtp.etmail.cz)...

marketa1
hodnocení

e-mail dám odeslat, nic to nehlásí, ale zůstane v poště k odeslání. jak poznám, že mám správné nastavení odchozí pošty?

nastavení pro odeslání je smtp.upcmail.cz+čísla

Jaka cisla tam mas?
Nejakou chybu to nehodi? Jelikoz je to smtp upc tak by ses mohla dotazat u nich na technicke podpore, jestli nemaji problem.

Na konci toho řádku žádná čísla nejsou. Je tam pouze koncovka cz, nebo com, podle použitého portálu.

Ferax, to me prave taky zajima, ale mozna mysli porty, ktere jsou napsane hned vedle

marketa1
hodnocení

Už to funguje. Děkuji všem za pomoc☺

A schválně...čím to bylo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]