Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost s reklamou pro výdělečný web

Od: datar odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
vlastním web, kde mám umístěny reklamy od Adsense.
Jakou použít reklamu abych zvýšil návštěvnost a tím i zisk? Však aby se to vyplatilo, jelikož reklama něco stojí.
Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

čím více bude stránka plnit svůj účel tím více lidí se vrátí a tím větší návštěvnost. Musíte splnit očekávání. Když budu hledat recept z cukety neuspokojí mě stránka o pěstování cuket.

Klíčové je měřit KONVERZE a ty si stanovit podle sebe. Co je cílem stránky? Koupit produkt? Projít více než 5 stran? To všechno lze měřit konverzemi a pak sledovat, zda se reklama pro tohoto návštěvníka vyplatila nebo změnit reklamy, aby se to příště už vyplatilo. Ale to se bavíme o stovkách prokliků. Nedoporučuji měnit nastavení reklamy aniž by měla alespoň 100 kliknutí, protože by to statisticky mohla být dost velká blbost.

Přikládám obrázek, jak to vypadá v reklamním systému - konverze za 88kč je moc drahá, takže tam vidím, že jsem se spletl resp nejsem efektivní. Naopak konverze za 10kč mi vyhovuje... takže si nastavím reklamy na tu volbu, kde dosahují této hodnoty.

Hodnotí se nejen z pohledu zobrazované reklamy, ale i klíčových slov popř dalších parametrů. Google Adwords s tím dokáže hodně pomoci, protože i on chce, aby se vám to vyplatilo a utrácel jste tam dlouhodobě a nejen první pokus.

doplněno 12.11.19 13:09:

A nejklíčovější je návštěvnost zdarma - dobře se umístit v SEPR (ve vyhledávání Google apd).

Zkušenost s reklamou pro výdělečný web

datar
hodnocení

Dobrý den,
spočítal jsem si konverzi a ta mi vychází na 8% to znamená, že každý 13tý návštěvník klikne na reklamu.
Za 1 klik na reklamu dostanu v průměru 2.7Kč.
Aby se mi to vyplatilo, musel bych za cenu pod 2.7Kč získat 13 potenciálních návštěvníků.
To mi vychází abych zaplatil za jednoho návštěvníka 2.7 : 13 = 0.2Kč, ale abych vidělal, muselo by to být méně než 0.2Kč.
Takovou cenu mi nikdo přece nedá, nebo se mýlím?
Jak to případně řešit?
Děkuji

To se právě řeší z druhé strany.. sleduji na jakou reklamu a na jaké slovo, kdo kliknul a zároveň kliknul i ...na reklamu. Pak můžu číct, že tato skupina kliká více než jiná a proto se mi vyplatí přivádět právě tu, která má konverze nejlevnější.

Jenže obvykle se nesleduje kliknutí na reklamu... takový primární cíl nejde sledovat. Sleduje se třeba počet zobrazených stran, když někdo zobrazí jen jednu tak se mu tam asi nelíbí (nebo hned našel co chtěl) nebo jestli se registruje... jestli nakoupí produkt. ;)

Váš cíl - přivést lidi, aby kliknutím na reklamu vydělali na reklamu, která je přivedla a ještě něco zbylo to už je skoro perpetum mobile. Můžete zkusit cílit na nenižší povolenou cenu za klik, ale nadějně to nevidím.

datar
hodnocení

Dobrý den,
když jsem si to spočítal, tak opravdu se na tomto asi vydělat nedá :(
Nevíte jestli je nějaká další možnost jak přivést uživatele na web, abych na tom neprodělal?
Ještě mě napadá z webu odstranit reklamy z Adsense a místo nich přidat affiliate, to už by se reklama mohla vyplatit?
Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]