Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych znát názor někoho dalšího. Mám starší/starý počítač kdy jsem maximálně zvětšoval kapacitu dokupováním disků a letos proběhlo jen pár drobných vylepšení typu systém na ssd, zvýšení ram z 2x2gb na 2x4gb a lepší grafika z HD4870 na R9 270 OC.
Zbylé komponenty jsou deska MSI 870A-G54, procesor AMD Athlon II X4 640 a zdroj Enermax 525W.
Nevím jestli se nějak víc může projevit třeba změna procesoru za Phenom 955 nebo 965. Jasně vyšší takty v základu, ale i cena kolem litru. Původní procesor jsem zkusil přetaktovat z 3ghz na 3,2ghz a víc není stabilní.
Nové se mi moc nechce kupovat. Hry moc nehraju a pc je spíš na net, youtube, převádění videa, stahování a uložiště.
Co myslíte vyplatí se dát ten cca litr za lepší procesor nebo ne? Na mrtvou platformu.
Podle mne si tím Phenomem 955 moc nepomůžete..o něco málo ano, ale za ty peníze to stát nebude.
Athlon X4 845 má výkon téměř dvojnásobný (a cena je "za hubičku), ale má jinou patici.
Když to vemete "z gruntu", tak budete mít PC zase na 10 let...
Pokud Vás tedy teď výkon PC nějak extrémně omezuje pro účel na co PC potřebujete.
Omezuje to třeba při převádění videa. Celé pc nebo zásadní omlazení (více součástek) jedině v případě kdy tam něco chcípne, protože jakýkoli upgrade znamená novou desku, procesor, ramky a jsem v tom kolik? 8-10 tisíc? To nechci dávat.
Po přečtení tvého dotazu je můj názor takový, že jakýkoli rádobyupgrade se již nevyplatí a subjektivně nebude mít očekávané výsledky. Na tvém místě bych začal uvažovat o novém PC.
Navrhovaná výměna CPU bude mít za následek pouze větší problémy s chlazením kvůli většímu TDP Phenomu. "Výkon" se subjektivně nezmění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.