Nejste přihlášen/a.
Ahoj poradi mi nekdo s HW pocitace? Posledni 3 mesice mi nekolikrat kleknul PC a ot bud,ze sbelala ci zcernala obrazovka a zacal takovy ten neprijemny zvuk rvouci a musel jsem vylozene rusky restart nic jinyho neslo. Nekdy to hodilo chybu,ale pri restartu neslo zjistit proc. Potom se poprve stalo to,ze to nevedelo z ceho bootovat a ja se nemohl dostat do biosu musel treba 10x restart nez se to chytilo a zvolil jsem boot a normalne se rozjelo 2 mesice jelo vklidu a ted vcera tohle behem 5 h asi 2,ale vzdy jsem rozjel a pak sluz PC se pustilo,ale obrazovka cerna tak ja nevedel jak zjistit co muze byt spatne ventilator grafiky se rozjel procesoru taky,ale obrazovka cerna. Zkusil jsem tedy vytahnout grafickou kartu a dat kabel na desku at jde grafika z CPU a PC se nastesti rozjelo uz jsem brecel,ze prijdu o data. Je jiste,ze grafiku muzu zahodit? PC je stare asi 5 let v te dobe dost silna grafika za 6 tis,ale nyni uz srot aj zakladni I5 procesor. Jinak PC nebylo za tu dobu cisteno a znacne nanosy prachu vsude. Ted se bojim PC vypnout nemam zalohy a nevim jak bych dostal treba z HDD ulozena hesla v prohlizeci s tim taky potrebuji poradit jak zalohovat takovou kravinu.
Tak to snad chvíli testuj ne a uvidíš. Postup s intergrovanou kartou si zvolil správně. Pak můžeš zkusit i tu starou a zase uvidíš zda to začně dělat. Mně jednou začala grafika kostkovat a vypadalo to na KO i po restartech. Tak jsem jel chvíli na integrovanou a za čas tam zase dal tu přídavnou co bude a dodnes jede dál a hraju hry. Nevím co to mohlo být a pc vcelku rozumím. Tak to zkus taky. Nějaký zkrat prach co já vím.
Zrovna jsme to zkousel covece tos karta ma 2 sloty na monitor,ale ten jedne ma asi o 4 piny vic a na ten se to soce rozjelo,ale uplne kostkovata cernocervena obrazovka co blikala a na puvodni slot KO cerno. tak jsme to vyndal a jedu na integrovanou zkusim najit levnou nahradu za tuto kartu snad to pujde za 2 tis poridit je to R8 270
Tak pruser po 4 h behu to zaclao aj na itegrovanou kartu dleat bordel kostecky takze bude neco jeste jinyho
Moment, rozumím tomu správně, že jsi rval kabel od monitoru do jednoho konektoru a pak do druhého, který má o 4 piny více, a vůbec tě to nijak jako nevzrušovalo?! Patrně máš guláš v DVI-I a DVI-D, jedině tam je rozdíl ve čtyřech pinech. Ale nevím jak to máš.
To, že nemáš zálohu a víš, že něco takového existuje pro případ poškození PC a je třeba ji občas udělat, je jak nyní vidíš tvůj problém. Jinak hesla v prohlížeči jsou uložena v prohlížeči na tvém účtu, kam se přihlašuješ, nikoli na HDD. A dále, já osobně mám hesla napsané TUŽKOU V PAPÍROVÉM notesu, ten kromě kyseliny a ohně vydrží všechno, a uschována na bezpečném místě.
Ještě bych se ujistil, jestli neblbne monitor, vyzkoušej nějaký druhý. Ale asi bude v háji deska.
Lybro tak grafiky mají dva a více konektorů a tys nenapsals jakou máš. Nyní až vidím o té haldě prachu. Hele otestuj to na té intergrované to je výhoda a pak to pořádně vyluxuj. Všechno i sloty vyndej paměti a karty a nakonec to ta grafika možná půjde kdo ví.
Každopádně všechno jednou končí i grafiky a zase je to ten správný čas jít dál. Zrovna vyšlo Red Dead Redemption 2 na pc, takže také něco koupím a zahrajeme si zase po dlouhé době divoký západ v parádní grafice k tomu.
Vsak ja vcera grafiku v rpaci vyfoukal krasne do cista a zkousel jsem ji tam dat jak jsem psal,ale asi je po ni,ale proc me to zacalo blbnout vcera ja na CPu grafiku pak uz byhc tezko zjistoval jestli je to v desce nebo CPu nechci kupovat postupne vse nove takze uvidim. ted jsem byl dlouho bez prace a jsu rad,ze mi PC jede,ale mrknu na neco levneho co mi utahne zdroj at mam prehled
Ta integrovaná je výhoda, že se dá tím otestovat ta přídavná. Jistě problém může být i jinde. Grafiku můžeš koupit novou i použitou, když neskočíš hned na špek a koupíš jí třeba na Aukru od někoho solidního. Já tam pořídil kdysi radeon jako nový za 700kč a mám jí dodnes, ale nové hry už nedá. Tedy dá ale špatně a to nechci. Mafia III už nestíhá a podobné hry. Tak záleží o co ti jde přesně, protože jestli ne o hry, tak můžeš koupit už dnes kartu za pakatel dobrou.
Hry už potřebují čipy s minimem 2GB paměti jinak hraješ na LOW to je jasné. Nové jsou stále drahé, ale ne všechny a pak musíš hledat po netu. Já sehnal kdysi novou 4670 1GB za 700kč z výprodeje skladu. Pak se mi povedla 6670 1GB pro vylepšení použitá, ale jako nová za 700 kč. Chce to sledovat výprodeje, koukat na Aukro a tak. Můžeš zkusit GTX 1050 2GB ty už jsou dneska střední cesta za dobrou cenu kolem 2000kč a použitou můžeš sehnat levněji. Tady máš ukázku na tom GTA5, že to tam má na high. Nemá to na ultra, ale na high a 60 FPS tak to je dobré. Jsou i jiné karty chce to koukat, hledat a číhat. Nějaká ta 2GB by stačila i když na ty novější hry to chce už 4GB paměti na grafice.
GTA V na 2GB a 4GB obojí dobré.
A ještě je GT 1030 : Srovnání s GTX 1050 (skoro stejné)
Tak jsem zase číhnul na Aukro a zrovna je tam SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 570 4GB OC za 2000kč nová. Chce to koukat a hledat. Tady je gameplay GTA 5 co chceš víc? High a 90FPS
No,ale ja stale nedokazu srovnat moje AMD R9 270 2 GB jaka karta s lehce vyssi vykonem bude nyni a za kolik.
Jako urcite uz nedam vic jak 3 tis za kartu to nema smysl zaprve to CPU je slabe,zadruhe ty hry uz tolik hrat nebudu a taky se muze stat,ze chcipne deska
Právě mi padnul Windows a 3 dny práce (Byl čas - to je paráda jak to zase frčí) Nakonec zjistím, že Windows nemá ovladač pro mojí sítovku a nemůžu na net. Takže k věci. Já jsem na tom stejně, protože už moc nehraju, ale hrát ještě chci a nezáleží jak moc budeme hrát, ale zda si i jednu hru zahrajeme normálně a na to je třeba grafika. Zrovna vyšlo Red Dead Redemption 2 na pc a tam je 2GB grafika na LOW DETAILS a mám tedy kupovat 2GB za cca 2000kč? A ty co? Když koupíš stejnou zase 2GB tak to nemá význam. Budeme muset přihodit litr a koupit 4GB protože já si chci tu hru zahrát a ne na 27FPS LOW, ale minimálně 50FPS MEDIUM protože je to fakt pěkné, velké a prý i dlouhé na hraní a má 150GB kapacitu. Na MAX to vypadá jako film. Je to fakt dílo. Pak máš další nové hry a to samé je už to na 2GB na LOW tedy jak co. Nová 4GB stojí 3500kč a víc a také možno použitou, nebo zase někde vybastlim novou se slevou třeba za 3000kč.
Tedy : má cenu 2GB za 2000kč, nebo 4GB za 3000kč? Já myslím, že to první už nemá budoucnost kupovat. Další rok 2020 už to bude na hry extremně málo.
Já to tedy u tebe i mě vidím na 4GB někde hledat v klidu nějakou novou a se slevou.
jasny,ale ja enchci kupovat novy zdroj a zakladovku to pak muzu zrovna zahodit a koupit PC novy. nasel jsme na bazosi naslapany cely PC za 8 tis. po 5 letech snad sakra musim aj za 2 tis sehnat daleko silensji kartu nez mam ne?Tou hrou si me nabudil:D,ale kupovat stejne jak GTA si ji nebudu to byla jedina kupovana za litr . Zatim pockam jak to pojede na CPU,protoze jsem ted byl 3 mesice bez prace a nova prace bude stat zahovno nemel bych utracet za kraviny a radej sehnat brigadu,ale nedari . vcera mi znamej proadil at zkusim kartu pripojit pres HDMI jasne a to by to musel umet LCD doprcic
. druha nejdrazsi vec na PC se posrala zbytek je naprd.
Zdravím Lybro. Je vidět, že jsi povahově podobný člověk a s pc jsme na tom také stejně. Já ale stavěl počítače již v době Pentia 1 takže mám zkušeností dost, ale všechno rozhodně nevím. Před 5 lety jsem koupil na Aukru (mám 10 let účet) čtyřjádro i5 8GB RAM 500GB HDD a Windows 7. Dal jsem tam jen svojí grafiku a měl to tedy za 6.300kč od jistého prodejce a ostatní to prodávali za 8000kč i víc.
Chápu přesně jak to myslíš a pokusím se vysvětlit co vím z praxe. Jasně na lepší grafiku už potřebuješ lepší zdroj a tím pádem i desku a to je vlastně celé pc. Já měl dvoujádro a Radeon 4670 1GB a Assassin Creed 3 šel blbě. Tak jsou koupil Radeon 6670 1GB za 700kč (jako novou a mám jí dosud a má toho za sebou dost) a zjistil, že ten Assassin 3 stejně nejde jak má. Jenže na youtube to na té grafice šlo dobře jiným, takže dosud jsem byl ohledně fráze PROCESOR BRZDÍ GRAFIKU jen teoretik, ale věděl to. A zde je ten moment praxe i toho co píšeš ty o nové sestavě. K čemu je kvalitní grafika ve straší sestavě? K ničemu. Ono to jde ruku v ruce jako celek prostě. Koupil jsem tedy Quad Core 8GB RAM dal tam tu grafiku a Assassin 3 šel dobře jako v tom videu. Místo RAM 4GB RAM jsem měl 8GB RAM a to je sakra znát též. Takže tak kolego.
Co dál tedy? Já bych se spokojil s GTX 1060 3GB a stejně ten Red Dead 2 půjde na MEDIUM protože je náročná. Jinak i5 na hry stále stačí a ne že ne a opět to dokazují videa her s lepší grafickou kartou. Takže co já udělám s grafikou zatím nevím a ty podle sebe co chceš hrát. Blbé je prostě to, že bud musíš koupit podobnou kartu, nebo celé pc a jelikož máš i5 tak bys musel lepší procesor a rovnou 16GB RAM a pecku grafiku. Zkus sehnat levně podobnou 2GB jako máš použitou. Nová nemá význam.
Co se týká Bazoše a podobných nevěř. Nedomůžeš se pak spravedlnosti a nejsi jištěn jako na Aukru a také jsem byl ze začátku skeptický a právem, protože 2007 to začínalo a samý podvodník. Dneska už je Aukro vychytaný. Takže na inzeráty pozor. Mrknu ti na svého prodejce zda prodává stále (firmička) a zda něco má. To co jsem koupil za 6300kč dnes musí stát 3000-4000kč, takže za 8000 bych sakra vybíral a vybral tomu věř. Takže je to na tobě zda nové pc, nebo podobnou grafiku s tím, že nové hry budou na LOW jistě GTA5 ti ale půjde, protože mi na 6670 1GB šlo na 30FPS naštěstí. Mohlo to být ale hodně lepší.
Že jsem tě navnadil s RDR2? Ono westernů moc není, nebo spíš jen Call of Juarez 1-4 a docela dobré hry a otevřená krajina a super příběh. Většina her na stejné brdo, takže takovou parádní westernovku beru hned. Zrovna ale vyšla a je náročná na hardware. U mě stačí jen ta grafika a půjde to. Půjde všechno.
Co se týká udajů v prohlížeči nevím co myslíš přesně, ale zda hesla uložená, tak to já nedělám a základní pravidlo je si to psát někam. Celkově to o co nechceš přijít na flash, nebo jiný disk. Mně v neděli padlo pc všechno pryč. Takže nový Windows a jak to jede čisté bez virů krásně. Nikdy jsem ale nezálohoval a nevytvářel kopii, což byla chyba a již to mám nastudované. Bitová kopie systému uložená na disku, jako bod obnovení. Nelituji ale toho, protože žádný humus a hromady virů nedostane nic pryč jen FORMAT C: To je třeba jednou za čas a máš klid a jistotu, že pc bude zase nějaký ten čas ok.
Takže zkus pohledat GT 1030 3GB nebo GTX 1050 2GB použitou, nebo jiné 2GB karty je jich moře. Já sleduji to Aukro jako vždy, tam se to mění denně a tak. Nové, použité takže je z čeho vybírat. Podle mě jestli chceš zůstat u sestavy a hrát, tak použitou 2GB jako jsi měl. Víc nemá cenu investovat a GTA5 hrát budeš v pohodě na 50FPS a víc a MEDIUM jistě.
Zde DRD2 na dnes již starší GT 1030 2GB VRAM, 8GB RAM a má 30FPS při 1280x720 a to nechci. Jenže mi právě díky tomu videu došlo něco na co jsem zapomněl. Nahrávání her sežere jednou tolik FPS, takže by měl víc. Ty grafiky jdou tedy lépe, než vidíme ve videích. Sám jsem to zkoušel a z 50 FPS je 30FPS. Takže nevím, ale s GTX 1060 3GB bych se spokojil já a RDR 2 na to jde i na HIGH. Nechci to hrát na 1280, LOW a 28 FPS, ale 1920 Medium/High a 40 FPS a více.
Zrovna jsem kouknul na Aukro a? Čtyřjádro s R7 za 6000kč. Dále tam vidím skutečně stroje o 16GB RAM osmijádro a 4GB grafika za 11000kč, takže ne že za 10.000 nejde sehnat, ale jde. Chce to hledat a neukvapit se. Naduplý Quad za 6000kč je to co jsem psal. Kupo použitou 2GB jako jsi měl, nebo pc komplet se vším novým. Jo kamaráde RED DEAD 2 na osmijádru 16GB RAM a 4GB pofrčí jako das a je to zase na pár let klid včetně her. Ono to pak končí jak píšeš a stále něco sháníš, protože zjistíš, že tto hra chce již 16GB RAM a zase máš problém. Já si počkám, až to osmijádro padne tak na 8000kč a koupím ho. Defakto součaný Quad můžu prodat a odečíst si částku, takže i tak bych dal 8000kč (-3000-4000 quad prodej) takže nejde? Takto nějak to vypadá i když bych to ubral z ULTRA na HIGH protože má i tak 40-50 FPS
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.