Nejste přihlášen/a.
Je na hry lepší konzole ( x-box, nintendo a pod.) nebo PC?
Jde pouze o hraní. Konsole se dá sehnat do 10 tis. ale PC asi ne.
pokud nějaké PC má, tak pod 10 tisíc hravě pořídí UPGRADE na herní PC - tj. především GRAFICKOU KARTU, a více RAM - a už může začít pařit u obývákové televize přes aplikaci STEAMLINK. Samozřejmě to ale předpokládá, že nějaký PC má a že disponuje smart TV, která je schopna STEAMLINK spustit (tzn. samsung tizen, či jakoukoliv android TV od kteréhokoliv jiného výrobce).
Počítač je nejen univerzálnější, ale z pohledu hráče, který nechce moc platit za hry nabízí i konkurenční prostředí mnoha různých distribučních kanálů prodejců her které si konkurují a tlačí cenu dolu (na gogu, steamu, epicu a dalších je tak více slev a ty jsou také mnohem výraznější, a vůbec nejsou výjimkou slevy kolem 90% či akce kdy je hra dostupná zdarma, naopak je to velmi běžné). Herní konzole naproti tomu představují vždy jen monopol jednoho jediného distribučního kanálu (ostatně proto také vznikly, zůžit konkurenční prostředí to ani nemá) a to samozřejmě cenu herních titulů i samotného užívání konzole pro hráče značně prodražuje - herní konzole je tak pouze zdánlivá úspora na což bohužel většina uživatelů přijde až pozdě.
Ti kteří píšou, že se sehnat pc do 10.000 nedá jen neví jak a kde. Všechno jde když se chce a postavit si sám není těžké a ještě se ušetří. Jsem letitý Aukrák zkušený a jen na zkoušku jsem tam nyní napsal HERNÍ PC a je tam např, toto za 8.900kč Aukci nevkládám, protože za čas skončí, tak jen sestava na ukázku. Je to jen ukázka webů, firem a pc je jako máku.
Herní PC INTEL CORE i5 SSD 240GB 16GB RAM GEFORCE GT1030 2GB
Já tam koupil quad v roce 2014 za 6.300 kč a mám ho dosud. Super nabídka co se neodmítá, ale člověk musí hlídat, hledat a čekat chvilku. Sestavit si ho sám, tak o to lepší grafiku můžu koupit. Takže šestijádro se 16GB RAM a nějakou GTX by sehnat za 10.000-12.000 šlo.
Ano samozřejmě to je dobrý postřeh, herní konzole jsou výkonem na úrovni bazarových počítačů, takže není fér srovnávat jejich cenu s PC novými ...
Douby, teb quad stál v roce 2014 10.000 a víc. Objevila se ale nabídka od super prodejce. Měl ty kompy dva za 6.300 a postavil je. Sice jsem pc stavěl už od P1 ale koupil jsem ho prostě. Dobrá cena i hardware. Až nyní je už na hry 2018 a více slabší, ale to je spíš grafika. Dám tam lepší a hraju dál i 2018 a 2019 hry.
Takže bych za 10-12 vybastlil šestijádro a 16GB RAM a grafika je na každém soudruhovi. Levnější je to postavit (dnes je to mnohem jednodušší, než stará Pentia) a o to lepší grafiku koupíš za to co ušetříš.
Představa že na konzolích ušetříte je obvykle lichá, to co si myslíte že jste ušetřil na samotném zařízení to přeplatíte na mnohem dražších herních titulech, ceny a akce na steamu či gogu jsou nesrovnatelně východnější. Navíc, často doma PC už máme takže upgrade na herní počítač obvykle obnáší jen nákup výkonější grafické karty a ta stojí možná ještě méně než ona herní konzole přitom poskytne při dnešní úrovni PC technologie mnohem vyšší grafické detaily než kterákoliv herní konzole. Osobně bych šel do upgradu PC, přikoupil do něj za 6 tis lepší grafiku a bluetooth herní ovladač. Ten proto, že jej můžete kdykoliv připojit ke své smart tv a hrát na televizi Pc hry skrze aplikaci STEAMLINK a domácí síť. Vytvoříte tak dokonalou iluzi obývákové herní konzole, přitom budete mít výhodnější cenu her a daleko rozmanitější nabídku distribučních platforem ze kterých můžete takové hry pořizovat, nemluvě o vyšších grafických detailech.
Navíc brzy má být tradičním herním konzolím odzvoněno díky streamovaným herním platformám typu STADIA, které mají nabídnout TOP GRAFIKU ačkových herních titulů i na tom nejpomalejším hloupém smart tv bez jakékoliv herní konzole a bez jakékoliv grafické karty, grafika se bude počítat na serverech, ovladače budou napojeny přímo na ip vzdáleného serveru STADIA a do TV se bude přenášet už jen obraz se zanedbatelnou latencí. To docela jistě konzole odsune z trhu - jen otázka času.
Já bych ještě dodal jednu věc, že co je pro autora herní pc? Herní pc mám i já, ale čas je neúprosný. Sice nejsem malý kluk a herní šílenec a hraju hry se zpožděním, aby mi šlo vše dobře a na high, ale když vidím ty novinky ... ZROVNA VYŠLA RED DEAD REDEMPTION 2 NA PC takže se chystám sehnat pořádnou grafiku a ten Quad Core mi bude stačit jinak. Grafika ale už ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.