Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte prosím kde je problém u této tiskárny - mám problém, že když kopíruji z pam. karty přes slot (port) z této tiskárny do PC, tak to trvá cca 2 hodiny data 4 GB. Ale u starší Epson tiskárny mi to kopírovalo 10 minut. Ovladače jsou nejnovější.
Mohl by to dělat propojovací kabel (jeho kvalita). Nebo si kupte za pár korun čtečku paměťových karet, ať to nemusíte dělat takto komplikovaně. Ty sloty pro karty na tiskárně, jsou hlavně určené pro tisk z karty.
S mojí zakoupenou čtečkou karet mám neblahé zkušenosti, respektive na Windows 10 (tam je to jistý) a možná i na Windows 7 - a to BSOD, BlOD. Tak to teď nechci pokoušet i na PC.
Kabel to není, protože po připojení stejný kabel na starou tiskárnu je kopírování 10 minut.
Doplnění pův. dotazu: a navíc také propojením přes novou tiskárnu Epson L4160 nemůžu mazat na té kartě ve Windows (píše chybu), což je divné protože na přes tu starou Epson to jde.
Zřejmě tedy to propojení vaše tiskárna neumožňuje. A pokud máte tu správnou čtečku, neměl by být problém. Je to stejné jako s paměťovými kartami, ne každá čtečka funguje pro každou kartu. Stejně jako každá karta nefunguje v každém přístroji. Když si čtečku objednáte v e-shopu, snadno ji vyzkoušíte a pokud nebude vyhovovat, můžete ji bez udání důvodů do 14 dnů vrátit.
Hledal jsem starou Epson tiskárnu, ale nenašel jsem ji, takže těžko radit a jedině snad dolovat doplňující informace z Vás.
K tiskárně jste pripojen taky stejným způsobem a pokud ne, tak jakým?
Takže zatím a zítra v noci pokuď nezapomenu tak budem moc pokračovat dál, pokud někdo jiný nevyužije vaší odpověď.
Co je "BlOD" nevím já a ani google.
Blod (moje zkomolenina, sorry) je Black Screen of Death.
Tak u té externí čtečky na USB (taková malá, multifunkční - x typů karet podporuje) u té se to jednalo ty chyby a problémy okolo BSOD ...
Stará moje tiskárna Epson je Epson L455. (Ale to myslím, že není podstatné o jaký přesný typ staré tiskárny se jedná, nebo ano?)
Ano jedná se o stejný způsob, stejný kabel USB.
Jsem blbej, kabel jste zmiňoval, takže usb a ne wifi.
Pak zbývá jedině usb, neuvádí u něj verzi a i kdyby, setkal jsem se s velkým nápisem USB2 u diktafonu Olympusu a přitom přenos probíhal rychlostí asi 10KiB/s.
Můžete zkusit reklamovat, nejdříve se podívejte do papírového manuálu, zda tam uvádí verzi usb.
Též můžete vyzkoušet tisk velké grafiky z té čtečky na tiskárně, předtím něco vytiskněte, ať je tiskárna nažhavená, a pokud tisk grafiky začne za hodně dlouhou dobu může to být interním připojením té čtečky, ale jisté to nikdy není.
Jako další možnost pokud máte wifi i v pc, zkusit přenos přes wifi.
To že máte problémy s interní čtečkou (BSOD) ještě neznamená, že jiná též nebude fungovat. Zkuste jiný typ.
Nemůže to být ovladačema mě napadá?
Protože kromě rychlosti je také problém, když si v Průzkumníku Windows otevřu tu kartu, tak mi tam nejde mazat soubory, vyskočí chybová hláška, ale přitom u té starší Epson tank tiskárny to je bez problému.
A další mám také problém, že když skenuje tak má u naskenovaného dokumentu zámek, nevím jestli je to dobře či špatně?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.