Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maily v mobilu jako sms

Od: eva* odpovědí: 3 změna:
Mám několik internetových adres. Ze všech se mi části příchozích mailů objevují v mobilu (Oskar) jako sms. Nejčastěji používám adresu u gmail. Jakmile mi na gmail dojde zpráva s přílohou, žádnou sms nedostanu. Když je příloha obsáhlá nebo následuje několik mailů s přílohou za sebou, zablokuje se podávání sms na delší dobu, nedojde pak informace o ŽÁDNÉ nové zprávě z gmailu třeba několik dní. Čím větší je příloha, tím déle to trvá.
Z ostatních adres sms chodí.
Mám hledat chybu u Oskara nebo u gmailu?
Před časem jsem se zde ptala na něco podobného, ale tehdy byl problém trochu jiný, obrovské zpoždění všech sms. Nemohu už svůj tehdejší dotaz najít.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

derek*
hodnocení

0x
jine notifikace z gmailu ti chodi? teda kdyz tam neni priloha?
ja bych cekal ze gmail jako zahranicni mailserver vubec notifikace sms do nasi zemicky podporovat nebude.
eva*
hodnocení

Pokud není příloha, chodily. Např. včera jsem ale dostala přílohy, celkem asi 10 mega a dost rychle za sebou, a sms chodit přestaly. Přestaly chodit i sms k mailům bez příloh. Ze zkušenosti vím, že se to spraví, ale až za nějaký čas. Pokud někdo v minulosti poslal přílohu třeba 400 kB, nepřišla jen ta jedna sms, nic se"neucpalo".
Většina známých už ten problém zná, někdo občas zapomene.
derek*
pak pujde zrejme o variantu toho co jsem rikal - gmail cpe smsky pres nejakou branu a ta je omezena primo oskarem (jednak asi kvuli penezum - malokdo podporuje smsky do cizich zemi, ale hlavne jako obrana proti smsbombingu-zahlcovani smskama).
PS:pri takovem mnozstvi mailu se divim k cemu notifikace-jednak snad stahujes maily jak to jde a jednak bych se z toho abnormalne castyho pipani smsek asi zvencnul ... proto jsem si taky notifikace na vsech uctech vypnul uz pred dvouma rokama (kdyz prisel boom spamu a kazdej den mi chodilo dvacet a vic junkmailu)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]