Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec WIN7 a co dál?

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Mám notebook ACER Aspire 7730G, na kterém jsem už jednou měl WIN10, ale procesor byl dost zatížen a hřál se. Tak jsme tam dali WIN7 a jede v pohodě. Nyní však aktualizace WIN7 končí a tak se ptám, co mám dělat. Mám jet dál ve WIN7 bez aktualizací nebo nainstalovat jiný OS? Podotýkám, že jsme dali do notebooku rychlý SSD disk, na kterém je OS a na druhém disku HDD jsou data.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

6x

Dobrý den, pokud je pravda to, co píšete o OS WIN-7, tak buď pojedete dál bez aktualizací nebo si do NTB nainstalujete OS Linux (např. Ubuntu) - naučíte se něco nového, přechod jistě zvládnete, Vaše data budou ve větším bezpečí, budete mít větí svobodu na internetu (bez obav z virů) a nebudete řešit potíže s OS Windows. Zdravím!

doplněno 04.11.19 11:23:

Nemáte zač.

hodnocení

To ben : Díky za radu, asi tedy pojedu dál s WIN7 bez aktualizací a při výskytu prvních obtíží nainstaluji ten LINUX.

hodnocení

3x
Neni co resit. Linux je dnes velmi privetivy, bezne veci zvladne stejne, jako win. Jen to ubuntu by mohlo byt sok, spis bych zkusil xubuntu, kubuntu, mint cinnamon...

jurajjuraj*
hodnocení

1x

win 7 nekonci , konci jen jeho podpora, mam doma ntb na kterem je jeste xp, jede kazdy den a bez problemu

lidus*
hodnocení

0x

Mám to stejně ale zpozorněte, psali, že na ně nepojede el. bankovnictví (zatím bez problémů). Nesleduji a tak nemám prográmek co údajně nabízeli zdarma, ale můj servisní technik má a není prý problém udělat z nich 10 a legální ( pokud i ty 7 byly legální).

douby*
hodnocení

0x

V takovém případě bych také velmi doporučil UBUNTU Linux, tento systém je uživatelsky mimořádně přívětívý a jde skutečně o vyzrálé řešení, kde vám nebudou chybět podstatné aplikace internetové prohlížeče (firefox, chrome, opera, ...), kancelářské balíky (libreoffice, wps office, freeoffice, ...), hry (steam platforma je i pro linux), přehrajete jakékoliv video stáhnete jakýkoliv soubor z bittorentu, prostě ten systém umí z uživatelského pohledu vše. Vůbec bych se toho přechodu nebál. viz ubuntu.cz

pavelpavel*
hodnocení

0x

W7 dál nepotřebuješ aktualizace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]