Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám obrovský problém, nutně potřebuji dobrou radu, Můj stolní PC s OS Win 10 využil chvilkové nepozornosti a spustil aktualizaci. Nějak se to ale nezdařilo a teď pořád dokola restartuje a nic. Zkusila jsem dát vlastní restart, vypnout neřádně i vypnout řádně a stejně nic, Mám sice k dispozici noťásek, ale jen pro nouzi nejvyšší, třeba abych se tu mohla zeptat. Děkuji, je to pro mne strašně důležité,
Rady jsou skvělé, dostanu se až ke klávese F7, pak restart, chvíli to vypadá nadějně, jenže pak to zas skočí do restartu. Možná nějaká drobnost, ale nemůžu na ni přijít. Nebyla by ještě nějaká rada? Díky
Možná někoho bude zajímat jak to dopadlo - PC funguje. Nebylo to ale snadné, vyzkoušela jsem postupně všechny rady, jenže žádná akce neproběhla až do konce, protože PC šel po několika minutách do restartu. Povolala jsem tedy odborníky z PC servisu, konstatovali poruchu základní desky, ale aspoň zazálohovali data na můj externí disk. Pak se toho ujal kamarád, taky vyzkoušel všechno možné a nakonec přistoupil k formátování disku. Připojil, fungovalo, tak mi PC dovezl zpět. Já jsem všechno zapojila jako obvykle, ale na monitoru se objevil nějaký nápis v angličtině. To sice neumím, ale pochopila jsem, že požaduje připojení monitoru z grafické karty. Mám monitor staršího typu ( kvůli poměru 4:3 ), ten nemá HDMI, ale naštěstí na kartě je i vstup VGA. Závada na základní desce zasáhla i připojení staršíhu typu tiskárny, vstup je hned vedle vstupu VGA ze základní desky ale bez té tiskárny se klidně obejdu. Teď už mi stačí jen PC "zabydlet" a je to
Rád bych napsal nalezený odkaz, ale to by tady bylo skoro okamžitě zcenzurováno, jako už se mi několikrát stalo.
Takže copy/paste.
Jádro problému je následující: Be(hem urc(ité fáze procesu obnovení provádí Windows obnovu souboru*, které jsou aktuálne( používány. Následne( jsou informace uloženy do registru. Poté dojde k restartu, be(hem ne(hož je operace dokonc(ena. V souc(asné situaci dochází k tomu, že Windows sice pr(ipraví obnovené soubory katalogu* a ovladac(u* pro fázi restartu, ale po samotném restartu nac(tou Windows stávající ovladac(e dr(íve, než dojde k obnove( další verzí ovladac(e. Protože verze nac(teného ovladac(e nesouhlasí s verzí obnovovaného, proces restartu je zastaven s hláškou "Stop error (0xc000021a)".
K r(ešení je potr(eba využít Windows Recover Environment (WinRE). Abyste se do ne(j dostali, je tr(eba systém dvakrát restartovat nebo použít tvrdý reset. Jakmile vám systém nabídne WinRE, postupujte následovne(:
Poradce pr(i potížích (Troubleshoot) -> Upr(esnit možnosti (Advanced options) -> Další možnosti obnovení (More recovery options) -> nastavení pr(i spušte(ní (Startup settings) -> Restartovat
V seznamu nastavení pr(i spušte(ní zvolte Zakázat vynucení podpisu ovladac(e (Disable driver signature enforcement). Pro zvolení této možnosti mu*že být nutné použití klávesy F7.
Be(hem následujícího najetí a pr(ípadného restartu by me(l proces obnovy probe(hnout korektne(.
Další informace o problému a jeho r(ešení najdete na webu Microsoftu bud(to v anglic(tine(, nebo trochu lámané c(eštine(.
zkus spustit nějaký linux z flash disku. Pokud je počítač hardvérově v pořádku, tak naběhne. Pokud ne, budeš aspoň vědět, že jde o hadvérovou závadu a žádné laborování s nouzovým režimem nepomůže. Z flešky jde spustit i memtest na kontrolu funkčnosti RAM modulů. Pokud jsou osazeny dva může i jen jeden vadný shazovat počítač. Takže někdy pomůže jeden při spouštění vyndat a prostřídat je aby byl ve slotu jen jeden.
totak: To je ale opravdu blbá rada při spouštění vyndávat RAMku ! RAMka se vyndává při VYPNUTÉM PC ! i od přívodu elektřiny a nejlépe se ještě zbavit statické elektřiny.
Dobrý den, neznám OS WIN-10, tak jen obecně - dostat se (vhodnou klávesou) ihned po zapnutí PC na obrazovku, která nabídne Nouzový režim nebo Odstranění potíží či Spustit PC s poslední známou konfigurací. Potom např. v Nouzovém režimu zkusit Obnovení systému nebo odstranit problematickou aktualizaci. Snad někdo bude radit konkrétněji. Zdravím!
patronka - jestli máte v PC nainstalovaný program CCleaner (nebo obdobný) a povede se ho spustit (třeba v tom Nouzovém režimu), tak si vyčistěte registr OS (mohlo by to pomoci udržet PC v chodu a bez problémů). A také (při vypnutém PC) vytáhněte přívodní kabel 220V ze zdroje PC a opět ho tam pořádně a nadoraz zasuňte (jeho povytažení způsobovalo restarty mého PC, ale než jsem na to přišel, tak jsem málem PC rozebral). Také bych zkusil odpojit PC od internetu (kabel) - možná se tam pokouší PC něco najít (zbytek poslední aktualizace).
Je fajn, že už to asi zase funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.