Nejste přihlášen/a.
Měl bych dotaz. Lze nějakým způsobem připojit tiskárnu Canon MG4250 k počítačí /XP/, který není napojen na internet? Děkuji za pomoc. Ještě doplním, že instalační disketu nemám.
Z internetu si na nějajký připojený počítač stáhněte balíček pro instalaci ovladaču a přehrajte si ho na flashdisk. Z flashdisku pak do WinXP ovladačr nainstalujete. Potřebný ovladač by měl být v tomto odkazu:
canon.cz/...
80 let? Internet není třeba.
1) Zjistit verzi Windows XP zda je to 32 bit, nebo 64 bit, ale předpokládám, že to bude 32 bit
2) Stáhnout (uložit) ovladač zařízení (driver) a nainstalovat, který rozpozná tu tiskárnu a na každý Windows a verzi je jiný ovladač. Tedy jak výše vložil kolega ovladač Windows XP 32 bit pro tiskárnu Canon MG4250 a když není internet, ani instalační CD, tak ho musí někdo přinest osobně na flash disku a nainstalovat ho do pc. Dále jak píšou kolegové bych i já doporučoval poprosit souseda, jeho syna apod. Může to stáhnout doma na flash disk a přijde to nainstalovat. Bez internetu a CD to jinak nejde.
3) Pokud ta tiskárna je stará od někoho, může být nefunkční, nebo zaschlé barvy. Já osobně jsem raději koupil novou HP za 1000kč.
4) Pokud se to podaří nainstalovat, je třeba nastavit typ papíru a formát tisknutí. Už XP nemám dlouho, takže přesně nevím kde se formát papíru atd. mimo před tiskem nastavuje, ale v systému je třeba to nastavit též na A4 a to byste už asi nezvládal. Nejlepší rada tedy je zjistit typ Windowx XP (patrně 32 bit) a pak někoho poprosit o stažení toho ovladače a nainstalovat ho u vás z flash disku. Jinak při/před instalaci musí být tiskárna zapnutá a připojená kabelem k pc a jistě bude mít USB kabel a vy nebudete mít dvě funkční USB možná, tedy jak tam připojit jak tiskárnu, tak flash disk. Nevím co máte za pc, ale 10 let staré je dost staré.
Takže nejprve zjistit zda má to pc dva funkčí vstupy USB jeden pro tiskárnu a druhý pro flash disk s ovladačem a typ Windows XP zda 32 bit, nebo 64 bit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.