Ahoj, mám problém s počítačem. Asi před rokem jsem rozebral počítač a uklidil ho, dnes jsem ho vyndal a postavil. Po zapnutí, se chvíli všechny větráky točí a PC se asi po 4 vteřinách vypne, ale po chvilce zas zapne a pak už se nevypne. Jinak vše funguje, ale nechce se načíst obraz. Zkoušel jsem prohazovat RAM, čistit sloty, vyměnil jsem zdroj a CPU. HDD, mechanika a USB jsou vypojené. Když jsem určil, že je vadná deska, tak jsem šel objednat jinou, ale ještě než jsem ji objednal, tak jsem zkusil zapnout pc a dokonce obraz naskočil :D. V PC byla zapojena RAM v druhém slotu. Poté jsem zapojil všechny RAM, HDD, myš a klávesnici a vše fungovalo. A asi po třetím zapnutí zase nejde obraz Nevíte, čím by to mohlo být? CPU: Intel core 2 duo e7400 Zdroj: Fortron 300w MB: HP p5bw btx RAM: 4x 1gb DDR2 800mhz Děkuji za odpovědi.
Asi bych začal podezřívat grafickou kartu. Ty lepší grafárny mívají docela slušný odběr, a pokud je tam na vstupu napájení někde načatý kondík, klidně to přetíží zdroj, který se vypne...
pi*
Pokud se dobře pamatuji, tak grafika je součástí MB.
Grafika bývá integrována v MB jen u NB, pokud si dobře pamatuji. U klasických PC je to karta do slotu na MB, s konektorem pri monitor. Ale počítače už mě nějaký čas neživí, takže se nehodlám přít...
No tak panove... 1) integrovana grafika je normalni i u novych pc 2) kdyby nekdo mrknul na specifikaci tak zjistite, ze integrovana grafika na desce je 3) tazatel muze mit i neintegrovanou grafiku. V tom pripade vykopnout a zkusit integrovanou. Jinak poku byly resene ramky a zdroj tak fakt leda deska, mrknout na kondiky na desce jestli nejsou nafouknute
pi*
maverick: Ad2 - na specifikaci jsem mrknul, pro jsem psal že GK je integrovaná. Tazatel neuváděl ve své specifikaci GK, takže lze předpokládat, že používá integrovanou.
Elyty u nepoužívaných zařízení se nenafukují, ale vysychají, což nelze pohledem zjistit, ale lze změřit. Proto jsem psal spíše vyschlé.
gumid
HOP: Grafiky jsou normálně integrované i u stolních počítačů na základních deskách. Typicky na těch menších ITX,mATX viz obr.. Může být i s výstupem HDMI nebo DVI. Využívá pak sdíleně RAM pro CPU.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.