Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Editace filmu - jakým sw otočit film

Od: rosta* odpovědí: 17 změna:

zdravím, známý přišel s prosbou jestli neumím otočit film aby pravá strana byla vlevo. Jsou špatně titulky i film. Je v MP4. V editaci filmů nemám zkušenosti ale mám dojem že by něco takového mohl umět virtualdub. Nemám jej naistalován a taky s ním neumím dělat. Máte někdo nápad jak film otočit? Chtěl bych mu vyhovět ale nevím jak.

děkuji za rady a nápady.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ve VLC:

Klik pravým v okně s videem - nástroje - efekty a filtry - efekty videa - geometrie - převést - převrátit vodorovně

Editace filmu - jakým sw otočit film
rosta*
hodnocení

to je to co jsem hledal a nenašel, ale mám problém a nevím jak z toho, obraz se rozdělí svislicí a vzniknou dvě zrcadlící půlky. Zkusím reinstal VLC ..

veronica
hodnocení

2x

V Avidemux 2.7.4_win32.exe se na horizontální otočení použijí dva filtry - Rotate 180 stupňů a Vertical Flip.

rosta*
hodnocení

tak jsem stahl avidemux a zadal pouze jeden filtr rotaci, běželo to asi 4 hod a výsledek je stranově správný ale úzký obraz

veronica

1. Musí se zadat odpovídající video bitrate v první záložce nastavení: Režim - Konstantní.. (pokud není HD, stačí 1700 až 2000)

2. Ve fitru swsResize zadat rozměr - rámeček např. pro 4/3 obraz - 768 × 576; pro 16/9 obraz - 768 × 432, převzorkování Lanz...

Převod je do Mpeg4 AVC (264)

hodnocení

1x

Tak já bych si v prvním kole prošel všechny možnosti nastavení přehráveče videa.

Myslím si, že VLC přehrávač má tolik možností, že by tam mohlo být i překlopení obrazu.

pi*
hodnocení

0x

Vzpomněl jsem si na nedávno zdarma nabízený giveawayoftheday.com/... .

rosta*
hodnocení

díky, ale je to zkušebně, pochybuji že zpracuje celý film, případně nepřipojí nálepku. Za tu cenu se mi nechce zbytečně něco instalovat a protože je to jednorázová akce na to je to drahé.

rozhodně díky za typ.

rosta*
hodnocení

VLC používám běžně, teď jsem prošel vše ale nic takového jsem nenašel. Je pravda že do tajů proniknout neumím. Navíc ten soubor má označení HEVC. Zkusil sem virtualdub, ten to neotevře vůbec.

hodnocení

0x

A co třeba stáhnout film znovu, ušetřit si práci a mít jistotu, že to funguje.

rosta*
hodnocení

to nepomáhá, ten film je špatně i na ulozto ..

Není jen Ulož to.

rosta*
hodnocení

neznám jiný web pro stažení starých filmů (čb)

rosta*
hodnocení

tak díky za radu, ve VLC to funguje, nevím proč to zrcadlilo. Horší je že to neupraví soubor protože na jiném compu v MPC HC je to otočeno pořád stejně :(

Nevíte o programu který to otočí v základu?

děkuji Mikihans !

Samozřejmě že to neotočí, je to jen přehrávač. Ale je rozhodně jednodušší to překlopit přímo v přehrávači, než to složitě a zbytečně převádět, což může u HEVC trvat klidně hodiny.

V MPC-HC je to ještě jednodušší, překlopit to jde pomocí ALT+6 (na numerické klávesnici, se zapnutým numlockem).

rosta*
hodnocení

to je pravda, ale problém nastane když z flešky to chci přehrát na TV.

rosta*
hodnocení

našel jsem zajímavý sw, XMedia Recode portable, ale problém, filtr zrcadlo je z nějakého důvodu zakázán, nevím proč (?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]