Nejste přihlášen/a.
Je tady někdo, kdo se zabývá 3D tiskem a může mně poradit jakou si koupit pro začátek 3D tiskárnu? Nejraději bych chtěl, prozatím, nějakou mini. Děkuji.
3D tiskárny jsem jednu dobu stavěl na kšeft, 4 mám teď doma.
Záleží jaké finance na to máte. Takový "základní" model na naučení, který se dá koupit hotový je Ender 3. Pokud se cítíte na stavbu, tak dobrým začátkem je Rebel 2, případně HyperCube Evolution. Pak přes Creality CR-10 až po Průšu za 20k. Případně teď Průša vydal novou verzi Mini za 10k, ale jako první vydání bude mít dost nevychytaných chyb.
pokud chceš mini tak ber nějakou DLP tiskárnu, ty jsou maličké, modely také nebudou příliš velké ale jsou mnohem přesnější než klasícké konstrukce s tavenou plastovou strunou - DLP vyrábí dokonalé modely na kterých prakticky nemáte šanci vidět pro jiní typy tiskáren typické vrstevnice. Typický příklad třeba Anycubic Photon který se dá na ali sehnat za 6000Kč včetně poštovného a tiskne opravdu excelentně. Žádný prusa i3 se tomu nemůže ani rovnat (ale omezení je tu pochopitelně na tu velikost modelu která má maximální podstavu v osách x/y odpovídající rozměrům 6" mobilního telefonu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.